23 Haziran 2019 Pazar

0 Kimberley Freeman - Kor Adası


~~~*~~~
Aşk ve açık sözlülük, ufak ve saçma dargınlıkları sona erdirmeye yeterdi.
~~~*~~~

Kimberley Freeman, en sevdiğim yazarlardan biri olma yolunda ilerliyor. Yazarın kurgularının çok iyi olmasının yanında o kadar güçlü duygu aktarımları var ki resmen içinizde fırtınalar koparırken bir anda yüzünüze gülümseme oluşturabiliyor. 

Yazarın ,ülkemizde yayınlanan toplamda 7 kitabı var ve ben Kor Adası ile beraber üç kitabını okumuş bulunuyorum diğer 4 kitabı da okuma listeme aldım kesinlikle okuyacağım. Cidden es geçilmemesi gereken yazarlardan. 

~~~*~~~
Beklentiler mutluluğun düşmanıdır.
~~~*~~~

Okuduğum üç kitabında da keşfettiğim ortak özellikle kadınların ne kadar güçlü olduğuna değinmesiydi. Kurgularında asla zayıf karakterler değil, her şeye rağmen güçlü ve hayatta kalmayı başaran karakterler yer alıyordu ve bu bir kadın olarak en sevdiğim özelliği oldu. Bu kitabında da kadın karakter her şeye rağmen ayakta kaldı ve güçlüydü. 

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse, bir yazar olan ve büyük büyükannesinden kendisine miras kalmış olan Kor Adası'ndaki eve giden Nina orada büyük büyük annesinin günlüklerinin sayfalarını bulur. Hem onları merak edip okurken hem de yaşadığı yazar tıkanıklığını atlatmaya çalışırken bir yandan da kırık olan kalbi yeniden alevlenmeye başlamaktadır. Bütün bunların yanında geçmişte büyük büyükannesi Nell'in yanına mürebbiye olarak gelen Tilly'nin hayat hikayesine değiniyor kitap. Bence asıl hikaye de Tilly'nin hikayesi. Bütün acıları, çaresizlikleri, umutları, hayal kırıklıkları ve ihanetleri sonucunda hayatta kalmayı, ayakta kalabilmesi muhteşem bir şekilde anlatılmıştı. Onunda aşkı bulması, yaptığı hatalara rağmen mutluluğu yakalayıp yakalayamayacağını okumak eşsiz bir tat verdi. 

~~~*~~~
Sonsuza kadar vicdan azabıyla ezilmesine gerek yoktu. Geçmişte yaptıklarını, bugün yaptıklarıyla silip yok edebilirdi.
~~~*~~~

Tilly'nin yaşadıkları... kocası Jasper ile olan hayatı, evliliğe dair umutlarının yok oluşu, hayal kırıklığı, ihanete uğraması ve yalnız kalıp ayakta kalması muhteşem bir şekilde işlenmişti. Resmen bazı gülümseten detayların yanında okurun içini öfke ve kin fırtınaları estirecek detaylarla işlenmişti kurgu. O an yanımda Jasper olsaydı muhtemelen önce kazığa oturtur sonra parçalara bölerdim. Öylesine bir öfkeyle dolduracak şekilde şeyler yaptı ve yazar bunu öylesine iliklerimize işleyecek kadar muhteşem kurgulamıştı. 

Tilly'nin Kor Adası'na gitmesi ve orada Nell ile olan ilişkisi gülümseyerek okuduğum detaylardı. Nell'in babası Sterling ile arasındaki ilişki ise bence kitabın en güzel şeyiydi. Çünkü kitapta bence mutluluğu en çok hak eden karakterdi Tilly. Ama en çok hayran olunacak kadındı da aynı zamanda. 

Nina'ya gelirsek, onun Kor Adası'nda hayatı ve orada kalbini tekrardan açması güzeldi. Kitabı geçmişi geleceğe bağladığı noktaydı ve oldukça iyiydi de bence. Çünkü hep Tilly'nin hikayesinin Nina'ya nasıl bağlanacağını merak etmiştim. 

Ben bu kitaba bayıldım.Çok güçlü bir kurgusu vardı ve dediğim gibi duygular muhteşem anlatılmıştı. okuru iliklerine kadar hissettiriyordu duyguları.

~~~*~~~
Çok fazla sevmek diye bir şey yoktur. İnsan sevgisini ölçüp kontrol edemez. Sadece hisseder. Doğru olan budur.
~~~*~~~

Bu yazarın kitaplarını neden ilk çıktığı zamanlarda okumadığımı sorgulamaya başladım ve yavaş yavaş yazarın bütün kitaplarını okumaya niyetlenmeme neden oldu. 

Size de tavsiye ederim, mutlaka okuyun. 

Kitabın adı        : Kor Adası
Orijinal adı       : Ember Island
Yazarı                : Kimberley Freeman
Çevirmen          :  Duygu Parsadan
Yayınevi             : Akadya
Sayfa sayısı        : 480

Kitabın tanıtım yazısı: 

Göz ardı ettiğiniz gerçekler er ya da geç çıkar karşınıza tamamlanmak için. Yüzleşin ki ruhunuz arınsın.

1891 yılının İngiltere'sinde Tilly Kirkland, rüya gibi bir evlilik yaptığını düşünürken kendini bir kâbusun tam ortasında bulur. Yaşadığı talihsizlikler onu Avustralya'ya, Kor Adası'nda bir malikâneye getirir. Burada bir yerel cezaevi müdürünün kızına mürebbiyelik yapacaktır. Aslında her günbatımında adeta bir kora dönüşen bu adaya hayatının cezasını çekmek için geldiğini anlayacaktır…

2012 yılında ünlü yazar Nina Jones, kafasını toparlamak ve yazmakta sıkıntı çektiği yeni hikâyesine odaklanmak için Avustralya'ya büyük büyükannesinden kalma malikâneye gelir. Ancak Starwater Malikânesi'nin duvarları, onun yıllardır sakladığı büyük sırrının kanıtlarıyla doludur. Keşfettiği her kanıt ise Nina'nın büyük bir gizemi çözmesini sağlayacaktır. 

Üçüncü kitabıyla hayranlarının kalbine bir kez daha kazınacak olan Kimberley Freeman'ın romanı Kor Adası, yarım kalan gerçeklerin sonsuza kadar saklı kalamayacağını ve ne olursa olsun kalbimizin sesine kulak vermemiz gerektiğini anlatıyor. 

"Geçmişle günümüz hikâyesini kusursuzca birleştiren bir roman. Aşk, tarih ve adeta gotik gizemi barındıran bu hikâye okuyucuların hoşuna gidecek." 
-Booklist-

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın