17 Nisan 2022 Pazar

0 Aşkın Nur Karataş - Asistan 2


~~~*~~~
Biliyordum ki alınan zararlarda güzellikler vardı ve en iyi hikayeler her zaman zararlardan çıkıyordu.
~~~*~~~

 
Ve bir seriyi daha bitirmiş bulunuyorum. İkinci kitabı heyecanla beklemiştim, çıksın diye heyecanla bekledim. Çıktığında da aldım ve öncelik vererek okudum. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki kitap Dark Romans türünde bu yüzden bu türün okuru değilseniz ve bu türü sevmiyorsanız okumayın ve gereksiz yere gömmeyin kitabı. 

Ayrıca kitap seri yani ilk kitap Asistan - 1 onun devamı olarak da bu kitap çıktı bu yüzden sıralı da okunması gerekiyor. Yorumun sonunda ilk kitabın da yorum linkini bırakacağım. 

~~~*~~~
"Kalbimin derinlerinde bir yangın başlattın ve sonra beni yanmam için orada bıraktın. Bunu her neden yaptıysan umarım değmiştir."
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Yıldırım ile Tutku aralarındaki çekimi ve ilişkiyi belirli sınırları içinde tutmaya devam ederken Yıldırım'ın haddi olmayan bir plan yapması ve bunu sonucunda Tutku'nun tepkisiyle karşılaşması aralarındaki ilişkiyi sallamıştır. Tutku hem işinden hem de Yıldırım'dan ayrılıp kendine yeni bir yol çizmeye çalışır. Ancak o dönemde yaşadığı kayıplar ve çöküşler her ne kadar Yıldırım'a ihtiyaç duymasına sebep olsa da aldığı kararda istikrarlı davranıp yoluna devam eder. Ancak aradan iki yıl geçmiştir ve Tutku kendine bir hayat çizmiştir, hayatını yoluna koymuş kendi yaşamını kurmuştur. Bu yaşamda her ne kadar zaman zaman Yıldırım'la yaşadıklarının eksikliğini hissediyor olsa da bir şekilde kendini güvenli ve mutlu hissetmektedir. Ta ki ansızın Yıldırım'la karşılaşıp da içinde bastırmaya çalıştığı duygular su yüzüne çıkıp da bütün hayatını allak bullak edene kadar... şimdi hem Yıldırım hem Tutku birbirlerine olan çekimleriyle, özlemleriyle, tutkularıyla ve daha da önemlisi duygularıyla karşı karşıyadır. 

Öncelikle söylemezsem içimde kalır bu yüzden söylemek istiyorum. İlk kitap biraz daha kalın olup da bunu ona ekleyip tek kitap olarak çıkabilirdi çünkü bu kitap zaten ince diğeri de ortalama bir kalınlıktaydı ve tek kitap olabilirdi diye düşündüm. 

Yazarın cüretkar kalemini seviyorum bunu hep dile getirmiştim zaten bu kitapta da bu yeteneğini ortaya koyarak yazmıştı ve bence bu türün altından da kalkabilen yazarlardan. 

İlk kitaba nazaran bir tık daha duygular ön plana sokulmuştu bu kitapta bu yüzden ilk kitaba nazaran bu kitabı daha çok sevdim. 


~~~*~~~
"Hayatta kimse senden değerli değil, buna göre davran. Güçlü olmak için paran olmasına ya da acımasız olmana gerek yok. En büyük güç, sağlam iradeden ve çalışmanın meyvesi olan başarıdan elde edilendir."
~~~*~~~


Tutku'nun Yıldırım'a meydan okuması, baş kaldırması, güçlü duruşu ve o korkak yanını bastırması çok güzeldi. Özellikle Yıldırım'a ilk kafa tutup da onunla ilişkisini bitirircesine attığı adımlar çok iyiydi. 

Yıldırım'ın uzaktan uzağa Tutku'yu gözlemesi, ona sadık kalması ve onu kaybetme korkusu yaşaması, içindeki duyguları kabullenir tavırları da çok güzeldi. 

Tutku'nun Koray ile olan ilişkisi, bu ilişki de Koray'ın tutumunu, Tutku'ya verdiği değer de güzel anlatılmıştı. 

Kitabın sonu ise.. Tutku'nun şartları, Yıldırım'ın kabullenmesi... aralarındaki ilişki... beraberlikleri çok güzel bir son oldu. Aslında bu kitaba yakışan bir sondu çünkü bence evli mutlu çocuklu modu çok klişe kaçardı bu kitaba... bu son çok daha özgün bir bitiş olmuştu. 

Kitapta Oktay ve Yıldırım çatışmasında daha fazla detay isterdim... o kısım biraz havada kalmış anlatılmamış hissettirdi ne yazık ki. 

Çok fazla detaylı yorum yapılabilecek bir kitap değil bu yüzden kısa kesiyorum. Dediğim gibi bu türün severlerine tavsiye ederim diğerleri okumasın gereksiz eleştirilere girmeye gerek yok.


~~~*~~~
"Şimdi ne düşündüğünü söyle bana."
Emirlerinden vazgeçecek değildi elbette. Alt tarafı beni ısıtıyordu. 
"Karanlık bir adama göre, fazla düşünceli olduğunu düşünüyorum."
Kulağıma doğru fısıldadı. Sıcak nefesiyle tenim ürperdi.
"Karanlık, yaşamın her noktasında ama aydınlığı bulmak için karanlığı kabullenmek gerekir."
~~~*~~~



Asistan Serisi



Kitabın adı     : Asistan - 2
Yazarı            : Aşkın Nur Karataş
Yayınevi          : Lapis Yayınları
Sayfa sayısı     : 269

Kitabın tanıtım yazısı: 

Yıldırım Bozkurt hayatını şekillendiren kurallarına bağlı, otoriter, akıl oyunlarında usta ve zayıf olan her şeyi yok eden bir iş adamıdır.

Onun için önemli olan tek şey vardır; Güç. Tutku ile karşılaştığında onun güçsüz yanları avlanma güdüsünü tetikler. Onu zorlar, kırmak için savaşır fakat hayatında ilk defa hatalar yapar. Kurallarını bozar, defalarca… Ve en sonunda kafesine kapattığı renkli kuşun uçmasına izin verir.

Kuşun kendisine geri döneceğinden emindir, ama farkında olmadığı bir şey vardır. Tutku bir kez kanatlarını keşfetmiştir.

Bir kuşu sadece rengini beğendiğiniz için salonunuzdaki altın kafese kapatmak onu her gün öldürmekle aynı şeydir.

Bir kuşun rengini beğeniyorsanız eğer doğada özgürce uçup başka renklere karışmasına izin vermelisiniz. 






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın