3 Ağustos 2022 Çarşamba

0 FİLM YORUMU // Thor: Love and Thunder


Fantastik filmleri seven biri olarak özellikle de Thor'u seven biri olarak kesinlikle benim için izlenmesi gereken bir filmdi. Veeee... izledim. 

Kuzenimle beraber sinemaya gidip izledik. Öncelikle uzun zamandır sinemaya gitmiyordum çok güzel oldu. Özlemişim ve daha sık gitmem gerektiğini hissettim. Bu yüzden inanılmaz güzel geldi bu filmi izlemek.

Öncelikle şunu da söylemem lazım kesinlikle beklentilerimi karşılayan bir film olmadı. Daha detaylı yazacağım aşağıda nedenlerini ama ön bilgi olarak söylemeliyim ki daha iyi olabilirdi... daha ciddi... daha düzgün... 

Neyse... 

Türü                : Aksiyon, Macera, Fantatsik-Komedi
Süresi              : 1 saat 58 dakika
Yaş Sınırı        : +13
Yapım tarihi   : 2022
Oyuncular      : Chris Hemsworth, Natalie Portman, Christian Bale, Tessa Thompson... 
Puanım           : 6 / 10

Filmin konusundan bahsederek başlayacağım. Thor, aşkta vurgun yedikten sonra kendini tamamen savaşlarda iyilere yardım etmeye adamış bu şekilde hayatını devam ettirmektedir. Ancak bir gün ortaya çıkan ve elindeki kılıçtan aldığı güçle bütün Tanrı'ları tek tek öldüren Tanrı Katili adlı adam Thor'un peşine düşer. Tanrı Katili'nin amacı bütün Tanrı'ları yok etmek ve Ebediyet'e ulaşmak... orada bir dileği gerçekleşecektir ve o dilek için her şeyden vazgeçercesine katliam yapmaya devam etmektedir. Sıradaki saldırısını Asgard'a yapıp da Thor'la karşılaştığında onda olan çekiçle Ebediyet'e gideceğini fark eder. Ona ihtiyacı vardır ve onu alabilmek içinde Thor'u geçmesi gerekiyor... Bu yüzden de Asgard'a saldırıp oradaki bütün çocukları kaçırır. Böylece Thor'u kendine çekebilecektir. Ancak hesaplamadığı noktalarda vardır... Çünkü Thor'un hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir müttefiki olmuştur. Thor'un eski sevgilisi Jane Foster.... Jane, dördüncü evre kanserle savaşırken Thor'un parçalanmış çekicinin onu çağırmasıyla Asgard'a gider ve çekiç tekrardan bir bütün olup da Jane'i süper bir kadın hale getirir. Dişi Thor... Sahip olduğu güçlerle Thor'u şaşırtsa da bu savaşta onun yanında yer alacaktır. Ancak bu çekiç aynı zamanda Jane'in mevcut olan bütün gücünü de emdiği için kanserine karşı savumasız kalmaktadır. Thor ve Jane, Tanrı Katili'ne karşı savaşırken aşklarını da dile getirip o konuda da anlaşmazlıkları ortadan kaldırırlar. Ancak sonunda ise kazanılması gereken iki savaş varken - biri Tantı Katili'ne biri de Jane'in hayatta kalması için kansere karşı - kazanılacak tek bir savaş olacaktır. 


Aslında genel olarak bakıldığında filmin konusu çok güzeldi, aksiyonu ve efektlerde çok iyiydi. Zaman zaman espriler de öyle... Ama ne yazık ki o Thor'un kudretli ve Avengers film serisinden bildiğimiz karakterdeki hali değildi. Oradkai güçlü, ciddi ve görkemli Thor değildi. 

Galaksinin Koruyucuları filmlerindeki Thor'du ve zaten ona da atıfta bulunulduğu düşünülürse buradaki zaman zaman gereksiz tavırlar ve espriler ya da tripler olmamış hissi veriyordu. 

Yani açıkçası ben hep alıştığımız ve bildiğimiz o Thor'un hikayesini izleyeceğiz sanmıştım ama ne yazık ki değildi. 

Bunun haricinde efektleri çok iyiydi. Aksiyonu da öyle... filmin sonunda Ebediyet'teki savaş, sonrasında olanlar da güzel kurgulanmıştı ve yansıtılmıştı. 

Filmin bir sahnesinde Thor ve ekibiz, Zeus'a karşı savaşıyor ve Thor, Zeus'u öldürüyor... o sahne olmamış hissi verdi çünkü onca görkemiyle tanıdığımız bildiğimiz okuduğumuz Zeus bu şekilde olamaz, kaybedemez ve ölemez hissi veriyordu. 

Ki madem kendi çekicinle öldüreceksin ve kendi başına yeneceksin ne diye Zeus'a meydan okursun, ne diye onun şimşeğini istersin... olmamıştı. 

Bir de filmin sonunda Zeus'un ölmediğini gördük ve oğlu Herkül'den onun intikamını almasını ve Thor'a savaş açmasını istediği bölümü izledik. Film bitti diye gitmezseniz yazılardan sonra o sahne geliyor... 

O sahneyi görünce ne alaka dedim. Thor bir Tanrı, Herkül ise yarı insan yarı tanrı... yani ne alaka... 

Neyse çok eleştirdim sanırım susuyorum ve azıcık spoiler de verdim... olmadı bu ama ne yapayım içimde tutamadım. 

Bence sinemada izlenmeye değecek bir film değildi. Özellikle şu anda bilet fiyatları göz önüne alınırsa değecek başka filme gidin derim ben. Nasılsa yakında nete düşer ya da televizyondan falan izlersiniz. Değmez sinemada izlenmeye... 

Yine de tercih sizin der susarım :) Bu arada fragmanı Türkçe alt yazılı olarak aşağıya bırakıyorum :) 







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın