2 Ağustos 2022 Salı

0 Emma Chase - Karar (Dava Özetleri #3)


~~~*~~~
O hafife alınacak bir kadın değildi; yabana atılmayacak bir güçtü.
~~~*~~~ 

Bu kadının kitaplarına bayılıyorum. Tek kelimeyle hem de... Cidden çok iyi yazıyor ve gereksiz uzatmalar yapmıyor olması da tam da bana istediğimi veriyor. 

Dava Özetleri serisinin üçüncü ve son kitabıydı Karar. Birinci kitaptan beri gördüğümüz ve zaman zaman haşarı çocuk gibi olduğunu düşündüğüm Brent'in hikayesiydi. Açıkçası beklediğimi veren bir kitap oldu. 

Seride her kitap başka karakteri anlatıyor olsa da kurgu bütünlüğü bakımından sıralı okunması gerekiyor bu yüzden okumaya niyeti olanlar sıralı okusun derim. 


~~~*~~~
Acıma ve merhamet arasında bir fark vardı, aradaki farkı öğrenmek için yirmi iki yıllık deneyimim olmuştu. Acıma, birisi için üzüntü hissetmekle birlikte o kişi olmadığına şükretmekti. Merhametse acının paylaşılmasıydı, o kişiyle birlikte acı çekerdin ve acısı acın olurdu. 
~~~*~~~ 

Kısaca kitabın konusundan bahsetmek gerekirse; kendi bürolarını kurduktan sonra Brent, Jack, Stanton ve Sofia işlerini yürütürken hayatlarını da yoluna koymuşlardır. Sadece Brent kendi başına takılmaktadır. Hepsi ailelerini kurmuşlardır ama Brent bu tür bir adım atmamaktadır. Ta ki ailesinin doğum günü kutlamasında gençlik aşkı olan Kennedy ile karşılaşana kadar. Genç kadın onu tanıdığı zamanlardan sonra değişmiş ve daha da güçlü hale gelmiştir. Savcı olarak kariyerinde ilerlemiş ve şimdi de Brent'in çalıştığı bölgeye atanmıştır. İkili iş için karşı karşıya geleceklerdir ancak mahkeme salonlarındaki karşılaşmalarından daha büyük bir yerde daha karşı karşıya durmaktadırlar. Kalplerinde... Brent, Kennedy'i asla unutamamış, ona karşı olan duyularını kabul ederek hayatına devam ederken Kennedy ise geçmişte yaşadıklarının tereddütlü ile Brent'in uzattığı eli tutmaktadır. Çünkü henüz iki gençken yaşadıkları genç kadını oldukça yaralamış ve o yaralar kalıcı izler bırakmıştır. Özellikle güven konusunda... Brent ise hem onun güvenini hem de sevgisini kazanmaya çalışırken hem de karşı karşıya geldikleri davayı kazanmaya çalışmaktadır. Bu savaşın kazananı kim olarak ve bu yolda neler yaşanacak onları okuyoruz. 

Öncelikle şunu tekrar söylemek istiyorum ki normalde bu tür bir kurguyu başka yazarlar yazmış olsa uzatabileceği veya entrika kurabileceği çok fazla detay var ama yazarın bunu yapmadan ve uzatmalardan kaçınarak konuyu ele alması çok hoşuma gitti. Evet tadı damağımızda kaldı ama bunun yanında da aşkın gereksiz uzatmalar olmadan da anlatılması çok güzeldi. Nedense bana gerçekçi geldi ve bunu çok sevdim. 


~~~*~~~
"Bunca yıl boyunca Kennedy asla kimseyi yüreğine almadı. Sebepleri vardı ama uzun lafın kısası şu ki ateş püskürten ejderhasını geçen bir adam olmadı. Peki ya... Peki ya bir kadına aşık olmak için kendime izin vermememin sebebi onlara verecek hiçbir şeyimin olmayışıysa? On yedi yaşımdayken kalbimi ona verdiğim içinse? Belki de bunca yıldır... Bana kalbimle geri dönmesini bekliyordum."
~~~*~~~ 

Bunun yanında Brent'in normalde zengin bir adam olması ama bunu önemsemeden kendi hayatını kurma çabası, kendi hayalleriyle çabalaması çok güzeldi. Babasının gücünü kullanabilecekken bunu yapmaktan sakınması da... gerçi kullandığı iki nokta oldu ama onlarda kendi için değildi sevdiceği içindi... normal bir yaklaşım bence.

Kennedy ise... kesinlikle hayranlık uyandıran bir kadındı. Hep derin ve asla demekten vazgeçmeyeceğim kitaplarda güçlü kadın karakterleri okumaktan çok hoşlanıyorum. Özellikle iş hayatı söz konusu olduğunda. Savcı Kennedy kesinlikle çok mükemmeldi ve çok çok beğendim. 

Brent ve Kennedy'nin mahkeme salonunda karşı karşıya gelmeleri muhteşemdi. O detaylar çok keyifle okudum. Özellikle Kennedy'nin Justin'i sıkıştırması ve sonrasında yaşananlar çok iyiydi. Bu dava nasıl sonlanacak hep çok merak ediyordum ve açıkçası bu sonuç beni tatmin eden bir sonuç oldu. Daha başkasını ne Kennedy ne de Brent için düşünemezdim. 

Jack ve Chelsea, Sofia ve Stanton'ın da görünmesi oldukça güzeldi. Özellikle hamile bir Sofia ve çocuklu bir Chelsea ve Jack çifti kitabın en eğlenceli kısımlarıydı. 

Kitaba dair çok fazla detay vermeyeceğim çünkü inanılmaz derecede anlatmak istediğim yerler var ama spoilerin dibi olur diye susuyorum. 

Ben bu seriyi çok büyük bir keyifle okudum size de tavsiye ederim. Ancak şunu da söylemeliyim ki +18 sahneleri var rahatsız olmayacaksanız okuyun. Sonra gereksiz yere gömmeyin kitabı. Bu durum pek moda oldu bu yüzden uyarıyorum. 

Kitabı puanlamam gerekirse 5 üzerinden 5 veriyorum :) 


~~~*~~~
"Eğer geri dönüp her şeyi değiştirebilseydim, değiştirirdim. Fakat şimdi buradayız. İleri gitmeliyiz. Sana aşığım. Eğer bunu aklına - kalbine - oturtman biraz zaman alacaksa, bekleyeceğim. Çünkü sen beklemeye değersin. Her zaman öyle oldun.
~~~*~~~ 


The Legal Briefs (Dava Özetleri) Serisi


Kitabın adı      : Karar
Orijinal adı     : Appealed
Yazarı            : Emma Chase
Çevirmen        : Tuba Özkat
Seri Bilgisi       : The Legal Briefs #3
Yayınevi          : Nemesis Kitap
Sayfa sayısı     : 272

Kitabın tanıtım yazısı: 

Başarılı avukat Brent Mason, yıllar önce geçirdiği kazada bir bacağını kaybetmiştir. Ancak bu talihsizliğin, tatmin edici
bir yaşam sürme yeteneğini etkilemesine asla izin vermez.
Yüksek hedefler belirler ve onlara ulaşmak için çabalar.

Brent bir davada çocukluk arkadaşı Kennedy’le karşılaşır
ve yan evde büyüyen tatlı kızın çok değiştiğini fark eder. Karşısında kendinden emin, çarpıcı ve tek isteği onu topuklu ayakkabılarının altında ezmek olan bir kadın bulur.

Savcı ve avukat olarak karşı karşıya gelen Brent ile Kennedy için işler bekledikleri gibi gitmez. Her tartışma ve itiraz, birbirlerini daha çok istemelerine neden olur. İlk aşklar, ikinci bir şansı hak eder mi? Peki, kalbin son kararı ne olacaktır? 






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın