1 Ağustos 2022 Pazartesi

0 Temmuz Ayı Nasıl Geçti?

Ayın ilk yazısı ile karşınızdayım. 

Genel olarak ayım nasıl geçtiğiyle bahsedeceğim bir yazı olacak. Okuduğum kitaplardan, gezdiğim yerlere ve izlediğim film/dizi/programlara kadar gidecek bir yazı :) 

Öncelikle hangisinden başlasam bilemiyorum ama sıcak havalardan başlayarak devam edeceğim. Malum Temmuz ayı bayram ayıydı ve kurban bayramı da 9 günlük tatil olarak da açıklanınca bunu fırsata çevirdiğimi itiraf etmeliyim. Gerçi bir çoğumuz çevirdi ama dimi :) 

Havalarda dolayı zaten çok fazla okuyamıyordum, çünkü sıcaklardan kendimi dışarıya atmak geliyordu içimden bir de tatiller çok olunca da elime çok az kitap aldım. Bir de bu blogger iki hafta arayla tatil yaptı bu yüzden de Haziran'dan beri çok okuyamıyorum. 

Hazır okuyamıyor oluşuma değinmişken okuduklarıma da değineyim. :) Topu topuna iki kitap okudum... şaka gibi değil mi hiç bu kadar az okuduğum olmamıştı. Ancak şöyle bir baktığımda okuyabileceğim zamanları okumayarak geçirdiğimi görüyorum ve kendimi çok boş bir ay geçirmiş gibi hissediyorum. Sonra da diyorum ki hayal ettiğin tatili yaptın İnci boş geçmedi bu ay. Bir hayalini hatta ki hayalini gerçekleştirdin diyorum ve kendimi tekrar motive olmuş hissediyorum :D 

İki kitap okudum demişken bunlardan biri Viking Şövalye diğeri de Skandallar Kraliçesi'ydi. Her ikisinin de yorumu blogda bulunuyor. ;) ama size kolaylık olsun diye tıklamalı linkte yaptım. Kitap isimlerinin üzerine tıklarsanız kitapların yorumlarına gidersiniz :) 

Okuduklarımın haricinde bir sürü de kitap aldım. Hiçbir zaman alma hızıma okuma hızım yetişemediği için hepsi bir süre sonra eski oluyor ama Ağustos ayında yeni aldıklarımdan gitmeyi planlıyorum özellikle öncelik vermemi istediğiniz kitap varsa söyleyin elimde varsa ki olduğunu düşünüyorum... ona öncelik veririm. 
 
9 günlük tatili nasıl geçirdiğime gelirsek... açıkçası hep Doğu Ekspresi Treni'ne binmek istiyordum ve bir de Karadeniz Turu... tatil planlarımda ikisi de vardı. Ama Doğu Ekspresi'ne bilet bulmak çok zor bilirsiniz ki... İşte biz de arkadaşlarla bu sene yaz tatilimizde Karadeniz Turu yapalım diye bakıyorduk ki ikisini bir arada bulduk... Yani Doğu Ekspresi ile Kars'a yolculuk yapacak... sonrasında Kars'ın turistik yerlerini gezeceğiz ve devamında Tiflis, Batum yapıp sonrasında da Karadeniz Turu... kulağa muhteşem geliyor değil mi? Evet öyle de oldu. Bu fırsatı kaçırmadık... zaten turla gezmeler her zaman daha dolu dolu oluyor. Evet koşuşturmacalı falan ama her yeri doyasıya gezmiş oluyorsunuz da... Ben çok keyif aldım bu turun her bir anından... 

Ayrıca rehberimiz de oldukça iyiydi. Hem eğlenceli anlatımı, hem de bilgisi oldukça memnun ediciydi. Bu arada turumuzu Maxigezi'den aldık. Kaldığımız otellerde oldukça iyiydi hatta 5 yıldızlı olduğuna eminim. Hem temizlik hem personel ilgisi muhteşemdi. 

Bu arada Doğu Ekspresi ile ilgili 20 saat falan yazanları dikkate almayın çünkü tam tamına 30 saat sürdü. Başka istasyonlarda 5-10 dk durmaları oluyor öyle gezip tozma şansınız yok bütün yolculuk boyunca trendesiniz. Kompartımanlarda buzdolabı falan yok, öyle yazılanlara da inanmayın. Bu konuda soracağınız bir şey varsa özellikle sorabilirsiniz. 

Oldukça güzel bir turdu.... aslında çok daha fazla şey yazmak isterim ama sıkılırsınız falan diye yazmıyorum. Bolca resim çekilip hikaye attım instagrama... kişisel sayfamda öne çıkarılanlarda gezdiğim yerlerin videoları ve resimleri var... Doğu Ekspresi, Kars, Çıldır Gölü, Tiflis, Batum, Arhavi, Ayder, Fırtına Vadisi, Rize, Trabzon, Uzun Göl... oldukça çok gezdik. Dolu dolu gezdik :) tavsiyemdir :) 

Gezmemin ve okumamın yanı sıra BTS'in programı olan Run BTS izledim. Baya bölüm izleyerek 100'ü devirdim. Cidden çok iyi ve inanılmaz yorgunluk atıcıydı... Çünkü son 2 aydır inanılmaz büyük projelerde çalışıyorum ve oldukça yorucu oluyor. Bu yüzden de bu 7 genç adamın programı inanılmaz rahatlatıcı geliyor. 

Öyle işte haziran ayı benim için böyle yoğun geçti. Şimdiden şunu söyleyebilirim ki ağustos ayı da öyle geçecek benim için ama bu sefer daha fazla kitap okumaya vakit ayıracağım. Ayırmaya çalışacağım... umarım... 

Sizin ayınız nasıl geçti? Umarım güzeldi ve unutulmaz bir ay olmuştur :) 







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın