24 Ekim 2022 Pazartesi

0 Matsuri Hino - Vampir Şövalye Cilt 1 (Vampire Knight #1)


~~~*~~~
Çok eskiden beri vampirler insanların "düşmanıydı" ama... "Barış içinde bir arada yaşamak" isteyen vampirler de var... O çocuklara vampirlerle insanların arasındaki köprü olabilmeleri için eğitim verebilmekten gurur duyuyorum.
~~~*~~~ 
 

Çok değişik bir türle karşınızdayım. Manga... Açıkçası okuduğum ilk manga serisi bu olacak ve aşırı heyecanla almıştım serinin ilk 5 kitabını ve iyi ki almışım dedim. Çünkü cidden sevdim manga okumayı. 

Öncelikle ülkemizde yanılıyorsam 19 cildi çıkmış bir seri ayrıca sıralı okunması gereken serilerden, zaten çabucak da bitiyor kendinizi kaptırdığınızda. 

Benim ilk dikkatimi çeken açıkçası kapak tasarımlarıydı sonrasında baya bir cildinin çıktığını gördüm, ayrıca okurların da fazlasıyla tavsiye etmesi üzerine aldım ilk 3 kitabı... sonra bir baktım sırayla almaya başlamışım... şuanda elimde ilk 5 cildi var ve peş peşe mi okusam ara vererek mi okusam tereddüdündeyim. Ama sanırım 2. cildi de okuyup sonrasında araya başka kitap sokacağım. 

Bu arada öğendim ki mangalar normal kitaplar gibi okunmuyor. Bunun içinde yayınevi çok güzel bir şekilde açıklayıcı bir yazmış kitabın başına bunun için de yayınevini oldukça takdir ettim çünkü benim gibi ilk defa okuyanlar için çok iyi oldu. 


~~~*~~~
Dört yıl boyunca... "vampirliğin" güçlü içgüdüsüne direnip durdu. Böyle bir ruhsal güç saygıyı hak ediyor.
~~~*~~~ 

Kitabın konusuna gelirsek; Özel Cross Akademisi gündüz dersleri ve gece dersleri diye iki farklı ders programı olan bir okuldur. Ancak gece derslerine giren öğrenciler normal insan değillerdir. Onlar birer vampirdir ve okulun müdürü insanlarla vampirlerin belirli kurallar doğrultusunda beraber yaşayabileceklerini göstermek istemektedir. Okulun koruyucuları olan Yuri ve Zero gündüz öğrencilerinin başında Kaname ise gece öğrencilerinin başında yer almaktadır. Her ne kadar okulun öğrenciler gece öğrencilerinin vampir olduğunu bilemese de koruyucular bilmektedir ve okuldaki düzeni korumaya çalışmaktadır. Yuri, küçükken vampir saldırı sırasında hayatını Kaname'nin kurtarması sonucunda hayatta kalmış bir kız öğrenci Zero ise ailesi vampirler tarafından öldürülmüş bir erkek öğrencidir. Ancak Zero'nun bir sırrı vardır ve bu sırrı okulun müdür hariç kimse bilmemektedir. Bu sır hem Zero'yu hem de vampirlere karşı duyduğu nefreti oldukça körüklemektedir. 

Kitap ise, hem okulun düzenini hem karakterleri hem de Zero'nun sırrını anlatırken kurguya bir giriş niteliğinde olmuş. Yani aslında yaratılan bu Cross Akademi dünyasını tanıtan, kurallarını öğreten ve sırları açığa çıkaran bir kitap niteliğindeydi. 

Öncelikle söylemek istediğim ilk şey kitabın çizimlerine bayıldığım. Cidden çok iyi çizilmiş ve oldukça ilgi çekiciydi. Çok sevdim. 

Okul kıyafetleri ile ilgili detaylar, isimleri verirken ki düşüncelere dair yazarın küçük açıklamaları da çok iyiydi. Bunu da çok sevdim. Bu bir Manga değil de normal bir kitap olsaydı inanılmaz derecede ses getiren bir seri olurdu ama sanırım manga olması bir noktada bir tür kitapları okumayanların çok olmasından dolayı ses getirmemiş diye düşünmeme neden oldu. 

Kurguyu sevdim, olacakları merak ettirmesini de sevdim ve çizimleri de sevdim. Yazarın özellikle yaptığı açıklamalarla karakterleri nasıl oluşturduğu ve nasıl olması gerektiği konusundaki niyetlerini not düşmesi de bence oldukça ince düşünülmüş detaylardı bunu da sevdim. 

Okuyanları bilemiyorum ama ben kesinlikle Zero tarafında olacağımı hissediyorum. Zaten kurgu muhtemelen Yuri, Zero ve Kaname üçlüsü arasında dönecek ana karakterler onlar ve ben Zero fanı olacak gibiyim. 

Çok fazla detay vermeyeceğim şimdi 2. cilde başlayacağım sonrasında ara vereceğim ama bu türü denemek isterseniz tavsiye ederim eğer ki manga okuruysanız da bu seriye de el atın derim. 

Bu arada puanım her ne kadar çok sevmiş olsam da başlangıç kitabı olduğu için 5 üzerinden 4 veriyorum. 


~~~*~~~
Bir gün "insan" tarafımı kaybedip... azgın bir vampire dönüştüğümde... lütfen bu tabancayla vur beni.
~~~*~~~ 


Kitabın adı      : Vampir Şövalye - Cilt 1
Yazarı            : Matsuri Hino
Yayına Hazırlık : Zeynep Kopuzlu Taşdemir
Sayfa Düzeni k : Belgin Tuna
Seri Bilgisi       : Vampire Knight #1
Yayınevi          : Akıl Çelen Kitaplar
Sayfa sayısı     : 208

Kitabın tanıtım yazısı: 

Tanınmış bir okul olan yatılı özel Cross Akademisi'nde gündüz ve gece dersleri var. Gündüz derslerine sıradan öğrenciler devam ederken elit bir grup olan gececi öğrencilerin hepsi birer vampir!! Gündüzcüler için vampirlerin varlığı da gece derslerinin gerçek yüzü de kesinlikle bir sır.

Okul müdürünün kızı Yuki ile ailesi vampirler tarafından öldürüleli beri vampirlerden ölesiye nefret eden Zero çocukluk arkadaşı ve gece derslerinin sırlarını koruyorlar. Onlar Akademinin Koruyucuları!! Vampirlerden nefret eden Zero'nun sakladığı büyük bir sırrı da var! 





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın