19 Aralık 2023 Salı

0 FİLM YORUMU // O Lado Bom de ser Traída (İyi Ki Aldatılmışım!)

İtiraf ediyorum ki bu film normalde Türkçe olarak adından dolayı ilgimi çekmemiş ve izlememiş hatta listeme bile almamıştım. 

Ancak... çok yakın arkadaşım Çiğdem, bu filmi izlemem için bana baskı yaptı. Özellikle de bana motor sahnesinden gönderdiği videolar aklımı çeldi ve izledim. 

Film Netflix filmi ve orada şuanda yayınlanıyor. Film erotik film kategorisinde bence onu göz önüne alarak izleyin.

Film aynı zamanda bir kitaptan uyarlamaymış. Kitap ülkemizde yayınlanmadı, yayınlanır mı bilmiyorum ancak yurt dışında baya sevilen bir kitap gibi. 

Seri değil, tek kitap ve tek film yani filmin sonu var devamı gelmeyecek. Bu arada kitabın yazarı Sue Hecker ve kitabın orijinal adı "O Lado Bom de ser Traída", İngilizce adı ise "Burning Betrayal", Türkçe de ise "İyi Ki Aldatışmışım" olarak çıkıyor. 

Filmin Adı    : O Lado Bom de ser Traída (İyi Ki Aldatılmışım!) 
Süresi           : 1 saat 38 dakika
Türü             : Dram - Romantik - Gizem - Erotik
Yaş Sınırı      : +18
Yapım tarihi : 2023
Oyuncular  : Giovanna Lancellotti, Leandro Lima, Camilla de Lucas, Bruno Montaleone, Micael, Louise D'Tuani, Drayson Menezzes... 

Puanım        : 6 / 10

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki filmde erotik sahneler vardı, bu yüzden her ne kadar IMDb'de yazmasa da ben türüne erotik kısmını ekledim bunu bilerek izleyin ya da annenizin-babanızın yanında izlemeyin 😉

Filmin kısaca konusuna değinmek gerekirse;  Barbara ya da arkadaşlarının ona deyişiyle Babi, mutlu bir ilişkisi olan ve evlilik hazırlarında olan genç bir kadındır. Müstakbel eşi aynı zamanda iş ortağıdır. Ve iş ortağı usulsüzlük olarak hakkında dava vardır. Ancak davanın yargıcı Marco, Babi'nin erotik rüyalarında gördüğü adamdır da... Babi evlilik hazırlığında olduğu için bunun üzerine pek durmaz. Ancak bekarlığa veda partisinde aldatıldığını öğrenen Babi için işler değişir. Bir yıkıma uğrasa da kendini toparladığında en çok sevdiği ve evleneceği için sattığı motorunu geri alır ve bir motor kulübüne üye olarak birkaç günlük bir yolculuğa çıkar. Yargıç Marcus'ta kulübün üyesidir ve tatil kaçamağında o da vardı. İkili arasında gelişen yakınlık sonrasında birbirlerinden kopamayan Marcus ve Babi için işler iyice kızışır ve karışır. Çünkü Babi'nin işinde bazı usulsüzlükler vardır ve genç kadın bunları keşfetmek üzeredir, bunun yanında da Marcus'un Babi'den sakladığı bazı sırlar vardır ve bunlar da ortaya çıkmak üzeredir. Babi şimdi hem işini hem de Marcus ile olan ilişkisini sorgulayacağı bir döneme girerken aynı zamanda bu usulsüzlüklerin ortaya çıkardığı tehlike de genç kadının ensesindedir. 

Böyle anlatıldığında nasıl da cazip geliyor değil mi? Ama aslında filmin baya eksikleri vardı. Öncelikle çok hızlı geçişleri vardı. Aldatılma kısımları, tatilde geçirilen vakitler, motor yolculuğu ve iş yerindeki olayları daha detaylı okumayı isterdim. Filmi zaten 1 saat 38 dakika yapmışsın ve ben bu zamanı ayırmışım, arkadaş azıcık daha uzun yap da her şeyi oturaklı yap izlerken hızlı geçmiş demeyelim. 

Filmi sadece erotizm üzerine kurmuşlar ama bence altında daha fazlası olduğunu hissettiren ama izleyiciye veremeyen bir filmdi ne yazık ki. 

Bunun yanında Marcus karakterini çok sevdim. Adam bence tam da olması gibiydi. O yargıçlığı ona yakıştırdım bunun yanında Babi karakterine bakışı... adam aşık olduğunu söylerken bunu bakışlarıyla da belli ediyordu. Adam gerçekte evliymiş bence rol arkadaşının yerinde karısının olduğunu düşünerek bakmış. Çünkü rol için de olsa öyle bakması... süperdi. Resmen bakışlarındaki özlem, aşk ve mutluluk belli ediyordu. 

Çok detaylı bir yorum yapmayacağım, eksikleri olan ama izle geç diyeceğiniz bir filmdi. Aslında izlemeseniz de bir şey kaybetmezsiniz bence. 

Daha iyi olabilir miydi bence olurdu. Çünkü bazı filmlerin uyarlamaları çok daha başarılı olabiliyor ama Netflix nedense fiyasko işler yapıyor neden bilmiyorum. Keşke azıcık özen gösterse! 

Kitabında duygusal sahnelere ve aşka daha fazla ön planda olacağını düşünüyorum. Zaten 600 küsür sayfalık bir kitapmış, yaklaşık olarak bir buçuk saate sıkıştırırsanız böyle olur. 

Mutlaka izleyin diyemem ama izlemeyin de diyemem. Tercih sizin 😇




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın