13 Nisan 2024 Cumartesi

0 Michelle Gross - Senden Bir Parça



~~~*~~~
Bir başkası hayalini yok ettiğinde insanın bu kadar hızlı olgunlaşabilmesi şaşırtıcıydı. 
~~~*~~~



Bu kitap normalde aylık okuma listemde yoktu ama araya sıkıştırdım. Sebebi ise yorumlarına güvendiğim takipçilerimden biri bu kitabı çok seveceğimi bu yüzden mutlaka okumamı ve almamı söyledi. Bende zaten almış olduğum için o zaman okuyayım dedim. Hiç hesapta yokken bayram tatilinde eve geldiğimde okuduğum kitap oldu. 

Şunu söylemeliyim ki, sevgili takipçim tavsiyende haklıydın çok sevdim. Hem de çoook. 💜

Ben kitaplarda anne ya da baba kurgusu severim. Burada da bir anne kurgusu vardı. Kadın karakterimiz iki çocuk annesiydi ve bir annenin kariyeri, anneliği, kendisinin istekleri, aşkı, ailesi için verdiği savaşı konu alıyordu. Bunu da öyle bir şekilde okurun önüne sermişti ki okumaktan zevk aldım. 

Kitabın bazı yerlerinde smut sahneler vardı bunu bilerek okuyun ama bu kitapta da olması gerekiyordu bence o yüzden bence çok da rahatsız etmemeli okuru diye de düşündüm. 


~~~*~~~
Çocuklarım acı çektiğinde onları teselli ediyordum ama o anda beni teselli edecek birini bulduğumu biliyordum. İhtiyacım olduğunda benimle ilgilenecek birini.
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Hadley henüz yirmi bir yaşındayken hem okulu hem de hastabakıcılık yaparken hedeflerine ulaşmaya çalışırken henüz 3 yaşında bir kızı vardır ve bir bebeğe de yeni hamile kalmıştır. Erkek arkadaşı Scott'a aşıktır ancak Scott işe yaramazın tekidir. Çalışmıyordur, okuyorum bahanesine sığınıyordur ve Hadley ile aynı evde yaşayıp genç kadının bütün masrafları karşılamasını da sağlıyordur. Bir gün çalıştığı iş yerinden eve döndüğünde kızı Lucy'i salonda kanepede bulur. Küçük kız babasının ve annesinin kuzeninin yatak odasında kıkırdadıkları için uyuyamadığını söyler. Bunun üzerine acı bir gerçekle yüzleşen Hadley, erkek arkadaşı tarafından aldatıldığını keşfeder. Şimdi üç yaşındaki kızı ile ve karnındaki bebeğiyle tek başına hedeflerine odaklanmak zorundadır. Artık Scott ile işi kalmamıştır. Bunun üzerinden geçen yedi ayda Hadley'in okulu bitmek üzeredir ve doğum zamanı da yaklaşmıştır. Ancak bir gün satın almayı düşündüğü evi başka biri tarafından alındığını öğrendir. Bir dövme sanatçısı, dükkanı olan Elijah tarafından. Elijah ise, çocuklardan, bebeklerden nefret eden bir adamdır. Ona göre gereksizlerdir. Annesinin ısrarı ile dükkanını taşıyıp da annesinin ve üvey babasının bulunduğu yere daha yakın bir konuma taşınmıştır. Ancak bir gün markette tanıştığı ve sonrasında da komşusu olduğunu keşfettiği Hadley ve Lucy ile hayatı iyice can sıkıcı hale gelir. Çünkü her karşılaştıklarında Lucy ile Elijah birbirlerine laf atarlar. Zaten hayatın koşuşturmacasında yorgun olan Hadley ise bununla baş etmek zorundadır. Elijah ile durumu ise Hadley'in doğumunda genç kadını acilen hastaneye yetiştirmesi olur. O zamandan sonra onların etrafında dolanmaya, sohbet etmeye ve arkadaş olmaya başlar. Ama daha da önemlisi, Hadley'in pes etmeden gece gündüz çalışıp çocuklarına annelik yapıp, eğitimini tamamlayıp herkese, her şeye yetişirken ama kendine vakit ayırmazken görmesi de saygısını ve ilgisini kazanmasına sebep olur. Elijah şimdi Lucy ve onun küçük erkek kardeşi Eli ile beraber olurken, vakit geçirirken Hadley'in de kalbine ve hayatına girmeyi amaçlamaktadır. Çünkü bu üçlü, kendi küçük dünyalarında saf sevgi ve mutluluk varken kendisi onların dışında olmayı düşünememektedir. Ancak geçmişten güvensiz olan Hadley'in uğraşması gereken problemler vardır. Bunların en başında da çocukların babası Scott gelmektedir... 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki... yorumun başında da dediğim gibi anne ya da baba temalı kurguları seviyorum. Bana daha gerçekçi ve romantik ve olağanüstü geliyor. Daha duygusal.. daha sorumluluk sahibi... daha sevimli, yürek burkan geliyor. Bu kitapta da ilgimi çeken ve almama sebep olan oydu.



~~~*~~~
Daha fazla inkar edemezdim. Bunu istiyordum. Onları istiyordum. Benimle. Ailem olarak. 
Hadley'i istiyordum, her şeyiyle beraber.
~~~*~~~



Hadley'in henüz 21 yaşında olmasına rağmen verdiği savaşlar ve pes etmemesi hayranlık uyandırıcıydı. Özellikle her gün durmadan çalışması, günlük 2-3 saatlik uykuları kabullenip kalan zamanını okuluna, işine ve çocuklarına ayırması ama asla şikayetçi ve pişman olmaması... kızım sen çok güçlüsün dedirtti. 

Hadley'in anne babasının da onun yanında olması, hep onu desteklemeleri çok güzeldi. Bir ebeveynin desteğiyle her kız çok güçlü olabilir bunu Hadley'de de gördük. 

Elijah'ın... her şeyi hayranlık uyandırıcıydı. Ne istediğini bilen, uğruna savaşacağı şeyleri asla bırakmayan, seviyorsa sevgisini göstermenin yollarını bulan ve ona güvenenleri yarı yolda bırakmayacak bir karakterdi. Adam resmen muhteşemdi. Ama tabi dövme sanatçısı olması da ilgimi çekti çünkü özel olarak beni bilenler bilir ki ben dövme severim ki iki tane de dövmem vardır 😇 Bana da bir tasarım yap Elijah demek istedim. 😇

Elijah'ın Lucy ile karşılaşması, cips uğruna yaptıkları, sonrasında aralarında gelişen arkadaşlık çok tatlıydı. Başlarda atışmaları sonrasında da arkadaş olmaları çok güzeldi. İkiliyi izlerken aslında Lucy'nin tam da ihtiyaç duyduğu baba figürü diyebildim çünkü kendi babası fazlasıyla ilgisizdi. 

Eli ise... küçük bebeğim... 😇 Eli ve Elijah ikilisi de çok tatlıydı çünkü Elijah'ın bebeklerden hoşlanmıyorken Eli'yi kucağına alması onu bakmak için çabalaması ya da küçük bebeğin genç adamı baba figürü olarak görmesi ve yanaşması çok tatlıydı. 



~~~*~~~
"Ne olabilirsem ikisi için o olacağım. Senin bütün parçalarını seviyorum, özellikle de sana anne diyen parçalarını. Umarım bir gün, bir şeye ihtiyaç duyduklarında senin yerine bana gelirler çünkü ben burada olacağım."
~~~*~~~



Scott ise.. çocukların, Lucy ile Eli'nin babası tam bir pislikti. Hem sen Hadley'i aldat sonra da ne olacak ki diyerek kadının peşini bırakma... oldu paşam... ne çalışıyorsun ne babalık yapıyorsun... bir işe yaramayıp asalak gibi davranıyorsun sonra da çocukları kullanıp Hadley'e yanaşma moduna giriyorsun. Ayy iyi ki Elijah meydanı boş bırakmadı da senin sesin kesildi. Çok mutlu oldum resmen. 

Elijah'ın da zaten üvey baba tarafından büyütülmesi de nasıl bir üvey baba olacağını biliyor olmasına sebep oldu bence gerçi içinde de babalık güdüsü vardı belli ki her iki çocukla da iyi geçinince çok iyi bir baba adayı olduğunu gösterdi. 

Kitabın en güzel detayı da 4 yıl sonrayı okumak oldu. Elijah'ı baba olarak ve koca olarak okumak... Hadley'i anne ve eş olarak okumak... çocuklarla beraber... çok tatlıydı seviyorum böyle yıllar sonrasını okuma detayını. 😍

Ayy kitaba dair çok sevdiğim detay var ama anlatarak spoiler vermek istemiyorum. Ancak şunu söylemeliyim ki çok severek okudum. Çok sevdim... 

Tek bir noktada puanımı kıracağım o da şu... spoiler içerikli olabilir bu detay. Hadley ve Elijah'ın seks sahnesinde Hadley'in sütünü emmesi... 😫 bilemedim... benzer bir detayı bir kitapta daha okumuştum historical romanstı o da ve ondan da hoşlanmamıştım o detaydan bunda da hoşlanmadım. Kusura bakmayın ama o detaydan dolayı 0,5 puan kıracağım.

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 4,5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟 / 🌟  


~~~*~~~
Bazı bağlar kandan daha fazlasıydı.
Bazen sadece bağlar orada olurdu ve bunu sorgulamazdınız. 
~~~*~~~




Kitabın adı    : Senden Bir Parça
Orijinal adı    : One Percent Of You
Yazarı           : Michelle Gross
Çevirmen       : Zeynep Yurt
Yayınevi        : Ren Kitap
Sayfa sayısı   : 368

Kitabın tanıtım yazısı: 

Hiç sekmezdi. İnsanlar bana baktıklarında sadece devlet yardımı alan genç ve hamile bir kadın görüyordu. Kollarımdaki Lucy'ye baktıklarında, gördükleri bir hataydı. 
Çok yanılıyorlardı. 
O, benim yaşadığım apartmanın yanındaki eve taşınana dek bu yargılayıcı bakışların beni yıkmasına izin veren türden bir kadın değildim. Beni tanımasa da zihninde nasıl biri olduğuma dair bir imaj çizmeye başlamıştı. Yuvarlak karnımı, Lucy'nin yalnız kalamamasını, göz altlarımdaki torbaları ve nasıl göründüğüme aldırmamamı yargılıyordu. Kabaydı, aylarca da böyle kalmaya devam edecekti. Sonra bir şey oldu, ne olduğunu tam olarak bilmiyordum. Yargılayıcı Adam, Lucy ve benim –ayrıca bebek Eli de dahil– dostluğunu hak ettiğimize karar vermişti. Beklenmedik bir dostluk kurmuştuk, böylece benim ve çocuklarımın etrafında gülümsemeye başlamak zorundaydı. 
Yine yanılmıştım, Elijah kaba değildi.
Korkutucuydu. 
Onun tuhaf nazik hareketleri beni sarıp sarmalıyordu. 
Elijah sadece arkadaşımdı. Değil mi? Hay sektireyim. Yanılmıştım. Yine.






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın