26 Temmuz 2024 Cuma

2 ANİME YORUMU // My Happy Marriage (Watashi n Shiawase na Kekkon)

Uzun zamandır bir şeyler izlemek istiyor ama bir türlü fırsat bulamıyordum, küçük bir hafta sonu kaçamağı yapacağım için de yeni bir kitaba başlamak istemedim bu yüzden de uzun zamandır radarımda olan bir animeye başladım. 

My Happy Marriage... izledikten sonra anladım ki ben bu tür şeyleri çok seviyormuşum. 😍 Başka önerileriniz varsa mutlaka bana yazın denerim 😇

Başlarda dramı fazlasıyla duygusal, sonrasında ise merak uyandırıcı olmaya başladı. Aslında saf aşk hikayesi diye düşünmüştüm ama fantastik detaylarla da süslenmesi güzel bir değişiklik oldu. Evet beklediğim bu değildi belki ama bulduğum şeyi sevdim. 😀

Bölümler çok kısaydı 30 dakika bile yoktu geneli 25 dakika civarındaydı bu yüzden de hemencecik bitiyordu. Dizi de zaten oturup izleseniz muhtemelen birkaç saate bitirirsiniz. Aslında teknik olarak 6 saatte bitirirsiniz. 

Keşke daha uzun olsaydı. 😢 Bu arada bu dizinin kitapları, renkli çizgi roman gibi manhwası Athica Books'tan çıktı bilginiz olsun. 

Anime Adı        : My Happy Marriage (Watashi n Shiawase na Kekkon) 
Sezon sayısı      : 1 sezon
Bölüm sayısı     : 12 bölüm 
Türü                 : Animasyon, Dram, Fantastik, Romantik
Yaş Sınırı          : +14
Yapım tarihi     : 2023-
Senaryo            : Akumi Agito

Puanım             : 8 / 10

 


Dizinin konusuna gelirsek öncelikli olarak; Miyo, küçük yaşlardayken annesini kaybetmiş, babasının yeniden evlenmesi ve üvey kız kardeşi olmasının sonucunda hayatı değişmiştir. Özellikle de kız kardeşi Kaya'nın özel güçleri varken kendisinin olmaması onu ailede iyice değersizleştirmiştir. Evde hizmetçi konumunda bulunup, ezilip hor görülen ve kendisini hiçbir yere ait hissetmeyen Miyo, bir şekilde sessiz kalarak, düşüncelerini susturarak ve kalbini arka plana atarak hayatına devam eder. Ama babasının onun için başka planı vardır. Herkesin soğukluğu, vahşiliği ve acımasızlığıyla tanıdığı Komutan Kiyoka Kudo ile evlenmesine karar verir. Kiyoka Kudo, neredeyse en güçlü kişilerden biridir. Konum olarak değil aynı zamanda olağanüstü güçleri bakımından da ve üstelik Kudo ailesinin bir sonraki reisi de kendisi olacaktır. Şimdiye kadar gelen her nişanlısını bir şekilde korkutup nişanı bozdurmuş olsa da Miyo onun içinde bir sürpriz olur. Miyo'nun nişan haberinden sonra genç adamın evine taşınması ve orada yaşayıp nişanın sonucunun evlilik olup olmayacağını görmesi gerekmektedir. Gidecek hiçbir yerinin olmamasından dolayı da kendisini oraya kabullendirmek istemektedir. Miyo ve Kiyoka Kudo, aynı ev içinde yaşarken birbirlerini tanıyıp hayatlarına dahil olmaya başlarlar. Ama Kiyoka Kudo, nişanlısının tavırlarından ve davranışlarından sonra onun geçmişini araştırmaya başlar. Çünkü hiç de asil bir ailenin kızı gibi görünmemektedir. Bu araştırmaların sonucunda öğrendiği şeyler genç adamı şoka uğratır çünkü Miyo, kimsenin bilmediği ve özel güçleri bakımından da eşsiz olan bir ailenin torunudur. Özel gücü yok sanılırken bile gücünün yavaş yavaş ortaya çıkması da herkesi tedirgin ederken ortalığı da karıştırır. Çünkü şimdi savaşmaları gereken düşmanları büyük oyunlar oynamış ve ikilinin hayatlarını tehlikeye atmıştır. 
Sonucunda ya ikisi de kaybedecek ya da aşk kazanıp mutluluk gelecek.

Öncelikle animasyondaki çizimler mi denir bilemiyorum çok iyiydi. Kudo çok yakışıklı yapılmıştı gerçi Miyo'nun erkek kuzeni de öyle. Kaya'da çok güzeldi içindeki kötülüğe rağmen çok tatlıydı. 

Japon Kiraz Çiçekleri detayı çok güzeldi onları görmeyi çok istiyorum bir gün göreceğim inşallah. 🙏🙇 Bu çiçeklerle Miyo'nun bağlantısı da çok iyi kurulmuştu. 

Miyo'nun gücü, içinde uyuyan olağanüstü gücün dışa vurumu ve sonrasında Kiyoka Kudo'yu kurtarmak için kullanması süperdi. 

Kiyoka Kudo'nun da aslında hiç de düşünüldüğü gibi olmayışı, Miyo'ya tavırları ve davranışlarını çok sevdim. Aslında daha başka şeyler hayal ederken bu şekilde olması beni çok memnun etti. 

Her ne kadar ilk bölümlerde Miyo'nun yaşadıklarından dolayı hüzünlensem de sonlarda kızımın mutlu sona ulaşmasına çok sevdim. 

Kudo ile Miyo'nun erkek kuzeni olan adamla -adını unuttum- düello sahnesi süperdi. Bir de Kudo'nun yaratıklarla savaştığı sahne... bir de Miyo kaçırıldığında Kudo'nun onu bulduğu sahne... süperdi. 

Sadece azıcık daha uzun olmasını isterdim çünkü sonu çok oldu bittiye geldi gibi. Belki bir iki bölüm daha uzatılabilirdi. 

Ama genelinde çok sevdim. İkinci sezon söylentileri var, olur mu bilmiyorum çünkü bitmiş gibi görünüyor ama olursa da kesin izlerim onu biliyorum. 




2 yorum :

  1. Efsanevi bir yaoi anime var. LBGT seni rahatsız etmiyorsa. sekaiichi hatsukoi izleyebilirsin. Ya daJunjou Romantica

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy hepsini not alıp izleyeceğim, öyle ayrımlarım yoktur hoşuma gittiği sürece izlerim. Not aldım izleyeceğim :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın