19 Nisan 2013 Cuma

0 Sophia James - Fırtınalı Denizler (Wellinghams #1)


Wellinghams serisinin ilk kitabı Fırtınalı Denizler... Adı gibi fırtınalı bir kitaptı. Kitap, ilk sayfasından son sayfasına kadar merakla okutuyordu ve devamlı bir heyecan vardı sayfalarında. Yazarın yanılmıyorsam ülkemizde yayınlanan ilk kitabı ve bence devamı gelmeli de... Üslubunu çok beğendim, akıcı ve sürükleyici ama bununla kalmıyor aynı zamanda heyecanlı da... Kitaplarda aşkın yanında heyecan verici olayları severim ve bunda da vardı o olaylar ki kitaba başladığım gün bitirdim... Bir günde bitecek kısacık bir kitaptı keşke daha uzun olaydı.

Tarihi aşk romanlarında bir dükün korsan kızına aşık olduğu görülmüş şey değil ve bunda o vardı ve ayrı bir zevkti bu. Üstelik kızımız tabanca, kılıç, bıçak tarzı silahları da gayet iyi kullanıyordu ki bu da güçlü bir kız olduğunu gösteriyordu. Asher zaten içinde savaşçı barındıran bir dük... Asher'ın yaraları ve Emerald'ın bu yaraları sarmasını okumak çok hoştu.

Kitapta bazı yerlerde imla hataları vardı ki bu yayınevinin 100 kitabından birinde ikisinde görünen hatalar... O kadar da olur diye düşünüp görmezden geliyorum ama keşke "tropic" kelimesini "tropik" şeklinde yazılsaydı da demeden geçemeyeceğim...

Kısacası kitabı çok beğendim kısa sürece ikincisini de okuruz diye düşünüyorum. Harlequin, serilerin arasını açmadan iki ayda bir yayınlıyor bu yüzden bundan şüphem yok. Tavsiye ederim alıp okuyun ayrıca kapak da tam anlamıyla karakterleri yansıtıyor... :)

Wellinghams Serisi'nin kitapları:
Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum:
Carisbrook Dükü Asher Wellingham, kendisini fark etmemiş olan Emma Seaton’ı izliyordu. Genç kadın çırılçıplak soğuk denize atlamış, neşeyle yüzüyordu. Onun büyüsüne kapılmamak elde değildi. Dillere destan güzelliğinin yanında, bir sürü gizemi barındırıyordu Emma’nın vücudu, göğsünün üzerindeki kelebek dövmesi ve bacağındaki kılıç yarasının izi onu daha da gizemli ve bilinmez kılıyordu. 
Kimdi bu kadın? Onunla ilgili silik bir anısı olduğuna emindi Asher. Ancak bir türlü tam olarak hatırlayamadığı bu anı zihnini kurcalıyordu. Soylu bir kadın gibi davranmaya çalışsa da onu şehirli kızlardan ayıran vahşi bir yönü vardı.  
Asher, onun sırrını çözmeye yemin etmişti. Yoksa içindeki bu şiddetli fırtına asla dinmeyecekti. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın