21 Nisan 2013 Pazar

0 Sherryl Woods - Aşk Kokan Çiçekler


Yazarın okuduğum ilk kitabı ama ülkemizde yayınlanan ikinci kitabı. Okuyucuların yazarın ilk kitabı "Aşka Şans Ver" için oldukça iyi yorumlar okuduktan sonra yazarı merak etmiştim ve şimdi bu kitabı okuyunca neden bu kadar sevildiğini anladım :) Detaylara daha sonra değineceğim :)

Öncelikle yazarın dilini sevdiğimi söylemek istiyorum. Akıcı, sade ve insanı içine çeken duyguları hissettiren ve gerçeklik hissi tattıran bir dili var. Özellikle bütün karakterlerin gözünden olaya bakmak mümkün bu yüzden de daha farklı hissettiriyor kitap.

Kitaptaki karakterlerin birbirleri ile olan ilişkilerini çok sevdim. Sadece bir aşk hikayesi olarak kalmamış bir ailenin ilişkileri, bağları, arkadaşların arasındaki ilişkiler... hepsini işlemiş ve karman çorman halde değil sadece ve ustaca kurgulanmış bir şekilde kaleme dökülmüş hikaye bu yüzden çok beğendim.

Will, Mack ve Jack'in arkadaşlık ilişkisinin olduğu satırları eğlenerek okudum. Hatta bazı yerlerde kahkaha attım. O'Brien ailesinin bağları, kardeşlik ilişkileri de çok güzeldi. Her şeye rağmen birbirlerine destek vermeye hazır bir aileyi okutuyordu yazar. Bree'nin anne ve babasının ilişkilerini de okumak bambaşka bir olaydı.

Jack'in Bree'ye davranışlarındaki tutarsızlığa ve kararsızlığa zaman zaman kızsam da onun tarafından bakıldığında hak verdiğim zamanlar oldu. İkisinin aşkı tekrardan bulup ve ikinci bir şans yakalamaları çok güzeldi. İnsanda gülümseme hissi uyandırıyor. :))

Çok fazla yorum yaparsam kitap içeriğine girerim bu yüzden kısa kesiyorum. Kitabı ben çok sevdim ve herkese de tavsiye ederim. Her yaştan okuyucunun okuyabileceği bir kitap olduğunu da not düşeyim :)

Her ne kadar ben ilk kitabı okumadan ikinciyi okumuş olsam da "Aşka Şans Ver" ve "Aşk Kokan Çiçekler" bir serinin ilk iki kitabı. Her kitap farklı bir O'Brien bireyini konu alıyor. Seri toplamda 8 kitaptan oluşuyor ve chick lit ve aşk romanları kategorilerinde yer alıyor.

"Chesapeake Kıyıları" serisinin ülkemizde yayınlanan kitapları:
  1. Aşka Şans Ver
  2. Aşk Kokan Çiçekler
Kitabın konusunu aşağıda paylaşıyorum:
Son iki oyunu üzücü bir şekilde başarısızlığa uğrayan yazar Bree O’Brien, Chicago’yu terk edip büyüdüğü yer olan Chesapeake Kıyılarına geri döner. Aniden karşısına çıkan bir fırsatı değerlendirerek, keyif aldığı çiçeklerle uğraşabilmek için yepyeni bir heyecanla Çiçekçi Dükkânı’nı açar. Ne var ki, boşanmış annesi ve burnundan soluyan eski aşkı etrafındayken Chesapeake Kıyıları düşündüğü kadar sakin ve huzurlu değildir…  
Jake Collins’in, Bree’yi hayatından uzaklaştırmak için birçok nedeni vardır. Ancak bu yine de ondan uzak durması için yeterli değildir; çünkü hâlâ ona sırılsıklam âşıktır. Sevdiği kadının sonsuza dek yanında olacağını bilse, geçmişteki tüm kırgınlıkları unutmaya hazırdır.  
Peki, Bree sonsuza dek onunla kalacak mı?  
Bunu öğrenmenin tek bir yolu vardır; inadından vazgeçip, geleceğe doğru riskli bir adım atmak… 
Woods’dan yine, güneyin tadını ve kokusunu alabileceğiniz, ilgi çekici hikâyesi ve büyüleyici karakterleri ile ön plana çıkan bir roman.” - Library Journal 
"Sherryl Woods, okurlarını her zaman mutlu etmeyi başarıyor! Ben de onlardan biriyim."-Debbie Macomber 
Woods’dan yine, güneyin tadını ve kokusunu alabileceğiniz, ilgi çekici hikâyesi ve büyüleyici karakterleri ile ön plana çıkan bir roman.” - Library Journal  
“Sherryl Woods, Chesapeake Kıyıları serisi ile son derece sürükleyici bir aile öyküsü yaratıyor.” - Publishers Weekly  
“Zekice, büyüleyici ve sıcacık.” - New York Times En Çok Satan Yazarı Heather Graham 
“Akıllı karakterler, gerçekçi diyaloglar… Enfes bir hikaye” - Publishers Weekly

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın