28 Nisan 2013 Pazar

3 Deborah Simmons - Kralın Buyruğu


Kendi adıma yazarın okuduğum ilk kitabıydı diyerek başlayayım söze... Açıkçası sevip sevmediğimi tam olarak anlayamadım.

Yazarın kalemi kesinlikle iyi ancak beni bazı noktalarda sıktı. Sanırım kimi yerlerde duyguları anlatma olayını biraz fazla abartmıştı. Bir de çiftimiz uzun süre hiç ilerleme  kaydedemedikten sonra birden birkaç sayfada aralarındaki ilişkinin değişmesini biraz garipsedim.

Kitap benim için kötü değildi ama çok güzel de değildi. Beş üzerinden bir puan verecek olursam vereceğim puan üç olurdu diyebilirim.

Bilemiyorum yalnızca bana mı öyle geldi ama Mallory'nin neredeyse hiç konuşmamış olması kitap boyunca benim en çok takıldığım noktalardan birisiydi. Daha çok diyolog, bazı noktalarda daha çok, bazılarında ise daha az detay istedim. O denge tam yakalanamamış gibiydi.

Kitap 5 kitaplık bir serinin ikinci kitabı. İlk kitabı okumadım ancak yine de ikinci kitapta ilk kitabı sevenler için tatmin edici düzeyde yer aldıklarını söyleyebilirim.

Deli divane önereceğim bir kitap değil. Ama bu tarzı seven ve okumak için kitap arayanların hoşuna gidebilecek, vakit geçirebileceği bir kitap diyeceğim ben.

Serinin diğer kitaplarından bazılarını, diğer yazar arkadaşım İnci yorumlamıştı. O yorumlara da şuralardan ulaşabilirsiniz

The DeBurgh Serisinin Kitapları:
Kitabın konusunu sizlerle paylaşıyorum:


Kitabımızın konusunu ise aşağıda belirtiyorum.
"Mallory Fitzhughın en son isteyeceği şeydi bu! Geoffrey De Burghun nazik ve yumuşak konuşmasına, tatlı yalanlarına kanmamak ve kendini koruyabilmek için tek desteği, birbirinden keskin hançerleri ve bıçaklarıydı. Mallory, Kral öyle buyurmuş olsa da hiç kimsenin gelini olmamakta kararlıydı. 
Doğuştan asil ama ruhen vahşiydi… 
Mallory Fitzhugh, ilk kocasını gerdek gecesinde öldürmüş olsa da Geoffrey De Burghun onunla ev-lenmekten başka bir seçeneği yoktu çünkü bu, Kralın buyruğuydu. Yine de öylesine vahşi ve hırslı bir kadının, ona gerçek bir eş olması mümkün müydü?
Zaman geçtikçe Geoffrey, Mallorynin o öfkeli ve vahşi duruşunun ardında gizlenen merhametli, seve-cen ve duyarlı bir kalbin varlığından şüphelenmeye başlayacaktı."

3 yorum :

  1. ilk kitap da wessex kurduydu (: bu seri benım favorı harlequin historical serilerimden (: geçen ay da 6. kitap çıktı ve reynold ' ı okuduk (: baba Deburg dışında bütün kardeşleri everdik (: bakalım o ne zmn çıkcak (:

    YanıtlaSil
  2. Bende Kralığın Buyruğu haricinde hepsini okumuştum ve henüz 6. kitabı okumadım :( neyse o da okunacaklardan biri bir ara gidip almam gerekiyor cidden güzel bir seri seviyorum bu seriyi ve nedense bitsin de istemiyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Sonunda bende okudum bu kitabı ve şahsen en sevdiğim kitabı da bu oldu sanki :)) çok eğlendim ve çok beğendim :) hele Mallory'e bittim :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın