31 Ağustos 2014 Pazar

3 Mimlendim!! Zıt Kitaplar


Annemmm bir mim daha :D Çok sevdim bu işi çok zevkli, keyifli :)

Çiğdemcan beni bir etkinlikte daha mimlemiş eee konu kitaplar olunca içimizde durdurulamaz bir istek oluyor =) Çiğdem Akkaya bloguna beni bu etkinlikte mimlediği için teşekkür ediyorum =)


1. Alım Zamanına Göre 
(İlk Aldığım ve Son Aldığım Kitap)


İlk aldığım kitap, kendi harçlıklarımla biriktirdiğim Angela'nın Külleri olsa gerek :)öyle hatırlıyorum daha öncesinde aldıklarım varsa da emin olun hatırlamıyorum şuan. Son aldığım ise Tutku Çemberi.Henüz bugün aldım birkaç saat önce D&R'den hatta Benimle Kal ve Tut Elimi kitaplarını da aldım ama hangisini söyleyeyim derken bunu seçtim :)

2.Fiyatına Göre Zır Kitaplar
(En Ucuz ve En Pahalı)


En ucuz kitabım aslında bu seriydi :)Tanesini 3 liraya almıştım tabi eskiydi o zamanlar kitaplar ve sahaftan almıştım :) En pahalı olarak da Kökleri almıştım.46 liraya. Çok aramıştım bu kitabı ve açık arttırmada aldım şansıma daha da çıkmadı fiyat ama çıksaydı da alırdım sanırım. Tarihi eser kadar değerli benim gözümde 1979 basımı bir kitap :D

3. Anlatıcıya Göre Zıt Kitaplar
(İyi ve Kötü)

Bu kategoride son okuduğum kitapları baz alıyorum yoksa en iyiye örnek o kadar çok bulurum ki :D 
En iyi tabi ki Aşka Var mısın, muhteşemdi tavsiye ederim Kötü ise Siktirgitli aşklar... bence çok gereksiz bir kitap, fazla argo, fazla sıradandı. Beğenmemiştim :/


4. Kapağına Göre Zot Kitaplar
(En Sevdiğim ve Sevmediğim)


Hep diyorum demeye de devam edeceğim, Papucumun Ajanı benim favori kapak tasarımlarımdan biri.Bir kapak konuyla bu kadar özdeşir. :) Aslında çok beğendiğim bir sürü kapak var ama ilk aklıma gelen hep bu kitap oluyor sanırım şuan ruh halim fazlasıyla canlı.:) Sevmediğim ise Gece Gelen Ölüm! Halbuki konu o kadar güzel ki kapakla uzaktan yakından alakası yok! Kitap bence bu kapakla değerini düşürüyor ve okunma oranını azaltıyor.

5. Uyruğuna Göre Zıt Kitaplar
(Yerli ve Yabancı)


Yerli yazar seçmek zor oldu çünkü son zamanlarda oldukça beğendiğim yerli yazarlar var ama kalbimde yer edinen bir yazarı bu listeye koymazsam içimde kalır :) Aylardan Aşk, beğendiğim bir kitap :) Yabancı kategorisinde de Jack Eversea diyor suruyorum :D

6. Kalınlığına Göre Zıt Kitaplar


Sayfa sayısına bakmadım, kitaplıktan almaya üşendim şuan :)ama görünüşüyle kitaplığımdaki en kalın kitap Adak gibi görünüyor ve en ince kitapta Evvel Sevda İçinde. 

7. Hikayesine Göre Zıt Kutuplar
(Hikaye - Kurgu)


Hikayesini en beğendiğim kitap tabi ki Fatma Erdek'ten Erken Rüya Zamanlar. Cidden insanın içine dokunan bir öykü. Kurgusunu beğendiğim ise Şevket Devrim'in Ana Karargah İstanbul! Arkadaş süper bir kurgu. Her iki kitabın da yorumu yakın zamanda sizlerle olacak :)

Dip not: Bu kategoriyi pek anlamadım ama anladığım kadarıyla cevap verdim dolayısıyla alakasız ise sorulanla affola :) 

8. Türüne Göre Zıt Kitaplar
(Fantastik - Romantik)


Fantastik olarak Sürgün'ü seçiyorum. Aslında ben fantastiği içinde aşk varsa severim dolayısıyla kitaplığımdaki bütün fantastikler fazlasıyla romantik ve ben sonra romantik&fantastik nasıl ayıracağım diye düşünmeyeyim diye bunu seçtim. Güzel bir kitaptı bu arada, yanılmıyorsam türüne distopia deniyor ve bu türde okuduğum ilk kitaplardan biri :)
Romantik kategorisi tabi ki McNaught kaleminden çıkar diyor size en romantik kitaplarından biri olan Düşler Krallığını sunuyorum. Bence başka söze gerek yok ;)

9. Moduna Göre Zıt Kitaplar
(Güldüren - Ağlatan)

Komedi kitapları okuyan biri değilim o yüzden ben de en çok beni okurken eğlendiren bir kitabı seçtim ve yine Papucumun Ajanı diyorum. Deniz beni çok eğlendirmiş zaman zaman güldürmüştü de...Ağlatan kitaplar kitaplığımda sayılıdır. Dram sevmem ben... hayatın kendisi zaten dram değil mi? Ama buna rağmen beni ağlatan kitaplardan biridir Güneşin Kızları... Zaman zaman farkına varmadan gözümden kayan yaşlara tanık oldum bu kitabı okurken. 




Evet sorulara cevaplarım bittiğine göre şimdi geldi blogları mimlemeye :) Takip ettiğim blogları mimlemeyi tercih ediyorum her zamanki gibi ve sizi seçtim kuzular :) 

3 yorum :

  1. Iste bu mimlemeyi istiyordummm:-) yeeehuuuu ! Harikasin canim.simdi bende sira heyecanla geliyooorummm

    YanıtlaSil
  2. Fatma Erdek'in kitabını yeni aldım. Okuyacağım inşallah.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar! Mimlendiniz! (Konuya pat diye giriş yapan blogger :D)

    http://crazydreamernora.blogspot.com/2014/09/chocolate-books-etkinlik.html

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın