27 Ağustos 2014 Çarşamba

9 Şebnem Burcuoğlu - Kocan Kadar Konuş


Çıktığı günden beri gündemden düşmeyen ve herkesin konuşup durduğu kitap Kocan Kadar Konuş'u okuyanların arasında yerimi aldım :) O kadar reklam, tanıtım yapıldı ki sanki okumamakla çok şey kaybediyormuşum hissiyatına kapıldım açıkçası.

Bahsedildiği kadar eğlenceli bir kitaptı, tam yaz kitabıydı, sahilde alacaksın eline güneşlenirken okuyup eğleneceksin o derece yani ama.. ama bence eğlence kısmında evet bahsedildiği kadar var ama yere göğe sığdırılamayacak bir kitapta değildi. Hani bazı kitaplar vardır seni okurken eğlendirir,güldürür ama yanı zamanda hissedilen duyguları da sana yansıtır bu kitapta o yoktu. Bence sadece eğlendirmek, güldürmek okura iyi vakit geçirtmek olabilir kitabın amacı. İçinde yazılan aşkı hissetmek mi? Yok canım mümkün değil! Her şey fazla duygusuz, yüzeyseldi!

Bütün bunların yanında kitabın benzetmeleri süperdi! En çok o kısmını beğendim. Belirli bir yaştan sonra koca muhabbeti kısmı da çok doğruydu! Arkadaş daha 26 yaşındayım etrafımdakiler evde kaldın modunda benden bir sevgili bekliyorlar! Yav ne derdim var da bir erkek saracağım başıma ama değil mi ;) :P

Neyse... yorumu fazla uzatmayacağım. Eğlenceli ama duygu konusunda eksik bir kitaptı! Bu tür kitapları sever okurlar var biliyorum o yüzden onlara tavsiye ederim. Hani günlük konuşma dilince yazılmış, güldüren kitapları sevenler okusun. Ama benim gibi kitapta duygu arayan o duyguyu hissetmek isteyen bir okura da tavsiye etmem.

Kısacası ruh haliniz eğlenmek istiyorsa okuyun diyorum ve sıyrılıyorum işin içinden :)

Kitabın tanıtım yazısı:

"Türkiye'de kadınların DNA'larına kodlanmış olan evlenme saplantısı, ne yazık ki bizim ailede daha yoğun. Millete ailesinden genetik miras olarak mavi göz kalır, bize bu evlenme saplantısı kalmış. 'Sinek kadar eri olanın dağ kadar feri olurmuş' atasözü, anneannem Peyker'in lafıdır. Yani o sözü söyleyen ata, bizzat benim anneannem.

Sözün özü, kocan varsa varsın, yoksa da geçmiş olsun. Hele ki bir de 30'una gelip de bekâr kaldıysan bu dünyada yatacak yerin yok!"

Evli misin?

Ya nişanlı?

Sevgilin var mı?

O da mı yok!

Yaş kaç?

Hmm. Anlaşıldı.

Sen en iyisi bu kitabı bir oku. Yalnız değilsin Türk kızı! Senden çok var -ay bunu da yanlış anlayıp trip atarsın sen şimdi. Yok, öyle demek istemedik. Ailen, çevren, eşin-dostun-arkadaşınkankan, hepsi evlilik lafı ediyor değil mi? Ama zor iş.

Koca bulmak ÇOK zor iş arkadaş…
Kitabı satın almak için: Kitap Sihirbazı 

9 yorum :

  1. Bence de eğlenmek için okunabilecek çerezlik bir kitaptı. Ama o kadar kısa olmasına rağmen fiyatı fazlaydı bence. Abartıldığını ve sonunun havada kaldığını düşünüyorum. Güzeldi ama işte, oku geç tarzı.. Aslında bir devam kitabı çıksa ve her şey netleşse iyi olur. Bu arada, kitabın filmi de çekilecekmiş. Mutlak eklemeler olur. Bakalım nasıl olacak. Bir de, "Sıradan Bir Hayat"ın yeni bölümü ne zaman gelecek? Acaba diyorum yazdın da ben mi göremedim.. Fazlasıyla meraktayım da. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın filminin çekileceğini bende duydum tam romantik komediye çeviriler diye düşünüyorum bir izleyip bakmak gerek bence film olarak daha başarılı olur gibime geliyor :) SBH bölüm ne yazık ki bu hafta gönderemeyeceğim, malum tatilden yeni geldim ve o moddan çıkamadım henüz ve bölümü hazırlayamadım inş. önümüzdeki çarşamba size göndereceğim bu haftayı tatilde okuduğum kitapların yorumlarıyla doldurmayı düşünüyorum :)

      Sil
    2. Bence de film daha iyi olabilir artık göreceğiz.. Geçen hafta da yazı yoktu galiba, valla baya merakla beklediğim için bir sorayım dedim. :) Tatil de önemli, yap tabi. Biz zor da olsa bekleriz. :D

      Sil
    3. Teşekkürler anlayışın için :) önümüzdeki çarşamba upuzun tutmaya çalışacağım bölümü ;) Söz :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Dimi? Kalmadım :) ;) bende öyle düşünüyorum :D henüz genciz 40 kadar yolumuz var ;)

      Sil
  3. benim de okunacaklar listeme girdi , ama bu yaz o kadar çok gördüm ki kitabı , sanırım en erken 2-3 yıl sonra okurum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence acele de etme okumak için bence ondan daha iyi kitaplar var okunacak :)

      Sil
  4. Ne kadar çok reklamı yapıldı bu kitabın. Yapıldıkça da kitaba karşı ilgim söndü. Bu kadar çok hakkında konuşulup yazılıyorsa, mutlaka beklentiyi karşılayamayan bir kitap ortaya çıkıyor çünkü.
    Keyifli okumalar dilerim.

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın