24 Kasım 2014 Pazartesi

4 Rebecca Donovan - Tut Elimi ( Nefes Serisi #1 )


Parodi Yaynları'ndan çıkan ve serinin ilk kitabı olan Tut Elimi kitabını sonunda bende okuyabildim. Aslında kitap çok uzun süredir okuma listemdeydi sonra aldım ve bir süre elim gitmedi okumaya nedense hep - sanırım da ilk kitap tasarımından dolayı- fazla dram bir kitap diye düşünerek erteliyordum okumayı ama okuduğumda elimden bırakamadım ve keşke ilk çıktığı zamanlarda okusaydım dedim.

Ama... iyi ki en sona bırakmışım okumayı çünkü ikinci ve üçüncü kitapları da peş peşe okuyarak serinin diğer kitaplarını beklemek zorunda kalmayacağım :D

Değişmez bir gerçek var ki o da 'seri kitapları peş peşe okumanın verdiği muhteşem haz'. İşte o hazzı bu seriyle tadıyorum daha ne olsun.

Akıcı,duyguların çok güzel kaleme alındığı, muhteşem bir kurguyu bize sunmuştu bize Rebecca Donovan. Yazarın kalemini sevdim bu yüzden diğer kitaplarını da hemen aldım. Dilerim yazarın başka kitaplarını da okuma şansımız olur.

Şimdi gelelim kitabın kısaca konusuna, sizlere kitap içeriğine girmeden nasıl anlatabilirim bilemiyorum ama kısaca bahsetmek gerekirse; yaşadığı eziyetleri, işkenceleri ve istenmediğini her daim hissettiren bir evden kaçarak okuluna ve okuldaki başarısına sığınan bir genç kız olan Emma, üniversiteye gitmeyi bir kurtuluş olarak görüp onun için çabalamakla uğraşırken okuluna yeni gelen ve Emma'ya takılıp olan Evan'ın aralarındaki çekimi, arkadaşlığı ve alevlenen aşkı konu alıyor. Tabi bunun yanında Emma'nın evinin dört duvarı arasında yaşadığı acınası hayat, bunu kimseye anlatmaması ve her şeye rağmen normal bir hayatı varmış gibi gösterme çabasını konu alıyor.

Yoğun bir şekilde dram yüklü bir kitap gibi görünse de aslında içinizi ısıtacak bir aşkın alevlenmesini ve Emma ve Evan'ın hayatlarını okuyoruz.

Böyle bir kitabı, kitap içeriğine girmeden nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Aslında bu kitabın anlatılamayacak kitaplardan biri olduğunu söyleyebilirim. Bunu okuyup içerisindekileri sizlerin keşfetmesi gerek.

Okurken Emma'nın yaşadığı hayat insanın içini acıtırken Sara ve Evan ile olan arkadaşlığı ise yüzünde gülümseme oluşturuyor. Hani çok acı şeyler okurken bir anda onlarla insanın içine su serpiyordu.

Kitapta beğendiğim okurken yüzümde gülümseme oluşturan yerler olduğu kadar sinirden kudurtan ve Carol'ı (Emma'nın yengesi) öldürme isteği ile dolduğum sahneler de vardı.

Dikkat! Kitap içeriği!

George'a hep kızdım nasıl görmezden geldi bütün olanları diye... yani düşünsenize ortada size emanet edilen bir kız var ve sen biliyorsun ki karın bu kıza yapmadığını bırakmıyor ve sen susuyorsun! Başlarım böyle işe!!! Emma yine iyi sabretti ben olsam dayanamazdım!

Evan'ın kararlılığını çok takdir ettim sonunda istediğini elde etti ve Emma'nın kalbini çaldı. Ona Evan gibi biri lazımdı gerçekten. 

Emma'nın sahanın ortasında düşüp kendinden geçtiği satırlar tam bir heyecan ve soluksuz okuma sebebiydi! Elimden bırakamadım o satırlarda... bir de Evan geri geldiğinde olan kısım...

Ama yazar son bölümde bombayı patlattı. Açıkçası yarım biteceğini ve diğer kitaplarda devam edeceğini biliyordum ama bu şekilde bitirmesini beklemiyordum. Ağzım açık kaldı ve hemen kapağı kapatıp 2. kitaba başlamama neden oldu!


Kitap içeriğine giren yorumumu bitirdikten sonra sizlere kitabı şiddetle tavsiye edeceğim. Bence bir alın, okuyun!

Nefes (Breathing) Serisi'nin Kitapları:

~~*~~

Yaşamak bir seçenek miydi hala?
Aşkın ve kaybın dengesinde, uğruna mücadele edeceğim şeyi aşk belirledi
ve eğilip fısıldadı kulağıma: Tut Elimi...

~~*~~


Kitabın tanıtım yazısı:

Onu kurtarabilecek olan tek şey aşktı... geldi ve o en umutsuz anda kalbini kıskıvrak yakaladı. Weslyn'in Connecticut eyaletinde hayat olağan deviniminde akıp gitmektedir. Fakat Emma Thomas'ın tek isteği çevresi tarafından görünmez olmaktır. Onun tüm çabalarının sebebi, gördüğü zulmün eseri, vücudunda biriken yara izlerini gizleyerek hayatını her şey yolundaymış gibi göstermektir. Fakat Emma, bir gün Evan adında bir adamın çıkagelip tek günde hayatını değiştireceğini nereden bilebilirdi? Aşk ona, sırlarını açığa çıkarmak pahasına da olsa kabuklarından sıyrılma şansı tanıdı. Bir genç kızın hayatını değiştiren aşk hikâyesi, sessiz çığlıkları ve umuda pamuk ipliği ile tutunuşu:Tut Elimi

 'Umut pamuk ipliğine bağlıysa aşk bir mucizedir...' (Tammara Webber )

Ben böylesi etkileyici bir aşka daha önce şahit olmadım.' (Guardian) 

'Her yürek burkan sahnede kanınız donacak, her öpücükte kalbiniz sımsıcak olacak.' (Cynthia Shepp)


Kitabı satın almak için: kitapyurdu.com

4 yorum :

  1. Ben de bugün aldım okuyacağım :)

    YanıtlaSil
  2. Şuan okuduğum ve drama asik oldugum icin.yine cok. begendigim bi kitap.Duygusal ve bol hisli.Tam okumalik !

    YanıtlaSil
  3. Arkadasimin tavisyesi ile oylesine elime aldim ve bitirmis olamama ragman elimden birakmak istemiyorum. Ikinci kitabina buyuk bi merakla baslayacagim...

    YanıtlaSil
  4. Bende okudum. dram, aşk, işkence,gaddarlık. güzel kitap 😊

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın