1 Mart 2016 Salı

5 Elle Kennedy - Anlaşma [ Off - Campus #1 ]


~~*~~ 
Bazen insanlar olmadık zamanda sizi şaşırtır ve birden bu zamana kadar 
onsuz nasıl yaşadığınızı bilemezsiniz. 
~~*~~

Sanırım fazlasıyla kötü çocuk iyi kız okumayı özlemişim ama bu sefer lise çağındakiler değildi de üniversite çağıydı... eeee bu da kurguyu daha güzel, eğlenceli ve sevilesi yaptı :)

Yabancı Yayınları'ndan çıkan Elle Kennedy kaleminden "Off-Capmus" serisinin ilk kitabı Anlaşma, akıcı eğlenceli bir çırpıda okunabilecek bir kitap.

Kitabın konusundan bahsetmeyeceğim arka kapak yazısı açıklayıcı bence :) Bu yüzden direk yorumuma giriyorum :)

Kötü çocukları ne kadar sevdiğimiz bilinen bir gerçek, bu kitapta da Garrettt kötü çocuğumuzdu. Kendileri okulun hokey takımının kaptanı, seksi, yakışıklı, kaslı, çapkın gülüşlü, gri gözlü, kendini beğenmiş, egoları yüksek zaman zaman pislik olan biri... ama aslında tanıyınca o kadar pislik olmadığını anladığınız biri... Bir adet Garrett alabilir miyim =)

Kitapta en çok hoşuma giden şey, Hannah ne kadar geçmişinden yaralı ise aynı şekilde Garrett da yaralıydı. Hani biri yaralı kuş diğer ona kol kanat gerecek güçlü kişi değildi. Her ikisinin de zayıflıkları vardı, her ikisi de hata yapabiliyor ya da insani davranışlar sergileyebiliyordu. Aslında tam olarak oldukları yaşın gerektirdiği gibi davranıyorlardı. Bu çok güzeldi.

Hannah ve Garrett arasındaki ilişkinin önce zoraki bir arkadaşlığa sonra farkına varmadan samimi arkadaşlığa ve ardından aşk dönüşmesi... mükemmeldi! Birbirlerini her şekilde tanımışlardı ve güveniyorlardı.

hani bazı kitaplarda olur ya, okulun popüler çocuğu çekingen kendi halindeki kızı görür ondan etkilenir falan... bunda o yoktu. İkisinin arkadaşlığı tamamen çıkar ilişkisiydi ve bu gerçeğin ikisi de farkındaydı. Buna rağmen aralarındaki samimiyet birbirlerini tanıdıkça değişti.

Yersiz kıskançlık krizleri, tripler veya eski kız arkadaş olayları veya entrikaları yoktu. Bu da kitabı daha eğlenceli hale getirmişti çünkü yazar resmen gereksiz uzatma yollarından kendini geri çekmiş her şeyi tadında ve olması gerektiği gibi bırakmıştı.

~~*~~ 
Hannah ile ilgilenmiyordum. En azından öncesinde öyleydi. 
Bütün istediğim bana özel ders vermesiydi ama şimdi... 
şimdi ne istediğimi bilmiyordum.
~~*~~

Kelimenin tam anlamıyla aşkın tohum olarak ekilmesini ve filizlenmesini okuduk diyebilirim. Bunu sevdim :)

Kitapta en çok eğlendiğim kısımlar Garrett ile Hannah arasındaki mesajlaşmalardı... baya kıkırdadım okurken :D  birbirlerinin arkadaş çevrelerine girmeleri, zor zamanlarda farkında olmadan yanında olmaya çalışmaları ve destek olmaları çok güzeldi. Her şey o kadar olağan ve normaldi ki bu çok hoşuma gitti.

Ama... Garrett'in kişiliği, sözleri.. .süperdi... adamım mükemmelsin sen ya :D

Neyse çok uzatmayacağım, tam genç yetişkin türünde bir kitaptı ki ben bu yaşımda bile kitabı çok beğendim ve eğlenerek okudum. Size tavsiye ederim...

Ayrıca serinin diğer kitapları da Garrett'ın ev arkadaşlarının kitapları onları da hevesle ve merakla beklemedeyim :) Buradan yayınevi yetkililerine duyuruyorum :)

Ahh bu arada aşağıda bulunan şarkı Hannah'ın şarkı listesinden bir liste :) bu şarkıyı özellikle seçtim çünkü bu şarkı üzerine Hannah ve Garrett'ın konuşmaları vardı ;)

Off -Campus Serisi

~~*~~ 
Evet, Hannah ile arkadaştık. Aslında sahip olduğum tek kız arkadaşımdı. 
Ve evet, Hannah'nın arkadaş olarak kalmasını istiyordum.
Ama...
Aynı zamanda onunla beraber olmak da istiyordum.
~~*~~



Kitabın adı    : Anlaşma
Orijinal adı   : The Deal
Yazarı           : Elle Kennedy
Çevirmen      : Hanife Albayrak
Seri bilgisi     : Off - Campus #1
Yayınevi        : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı    : 448

Kitabın tanıtım yazısı: 

2015 Goodreads En İyi 5 Romans Kitabından Biri Okulun kötü çocuğuyla anlaşmak üzereydi ve işler fena halde karışacaktı...

Hannah Wells onu baştan çıkaracak birini sonunda bulmuştu. Hayatındaki diğer her şey konusunda son derece kendisine güvenmesine rağmen, konu seks ve arzulara geldiğinde boş çuvaldan farkı yoktu. Hoşlandığı adamın dikkatini çekmek için sinir bozucu, çocuksu ve kendini beğenmiş hokey takımı kaptanına özel ders verip onunla çıkıyormuş gibi davranmak zorunda kalsa da, bunu yapmaya kararlıydı.

Garrett Graham'ın tek istediği mezun olduktan sonra profesyonel hokey oyuncusu olmaktı, ancak düşen ortalaması, uğruna çalıştığı her şeyi tehdit ediyordu. Eğer alaycı bir esmer güzelinin başka bir adamı kıskandırmasına yardım etmek takımdaki pozisyonunu garanti altına alacaksa buna katlanırdı. Fakat beklenmedik bir öpücük her ikisini de daha önce yaşamadıkları bir arzu yolculuğuna sürüklediğinde, Garrett numara yapmanın hiçbir işe yaramayacağını anlamıştı. Şimdi sadece Hannah'yı aradığı adamın kendisine çok benzediğine ikna etmeliydi.

"Elle, yeni yetişkin türünün duygularını, romantikliğini ve dizginlenmemiş seksiliğini ustaca yakalıyor! Garrett için çıldıracaksınız!
-Alice Clayton, New York Times çoksatan romanı Duvarların Dili Olsa'nın yazarı-

"Elle Kenedy daha ilk cümleyle insanı yakalıyor! Hem ateşli hem de kalbinizi burkan cinsten bir roman olan Anlaşma kesinlikle harika!
-Katy Evans, New York Times çoksatan yazarı-

"Okuduğum en iyi üniversite temalı aşk kitabıydı… Güldüm, kendimden geçtim, kitabı elimden bıramadım. Şiddetle öneriyorum!" 
-Aestas Book Blog-


5 yorum :

  1. Ya yorumunla içim sımsıcak oldu. Okuma konusunda kararsızdım ama şimdi listeye ekledim. Ellerine sağlık İnci abla ♥.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek güzelim her zaman =) ben çok beğendim kesinlikle okumalısın :)

      Sil
  2. Yukarıda verdiğiniz 3 alıntının sayfa sayılarını da yazar mısınız lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki yazmamam çünkü kitabı okurken not alıp yazdığım yerler bunlar hangi sayfalardaydı bilemem, tekrar okumam lazım kitabı :(

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın