2 Ağustos 2016 Salı

1 Canan A.Düzgan - İlham Perisi


~~~*~~~
"Ben... senin kaleminin ucundaki hayali bir adam değilim."
~~~*~~~

Canan A Düzgan'ın daha önceden Belalı Korumam kitabını okumuştum dolayısıyla kalemini bildiğim bir yazar. Kitabın konusunu da oldukça ilgi çekici bulunca eee oku İnci dedim :)

Canan Hanım'ın akıcı kalemi bu kitapta da kendini göstermiş, kitabın kalınlığına aldanmayın akıcı kurgusu ve olay döngüsüyle oldukça hızlı gidiyor. Hatta aradaki o esprili konuşmalarla nasıl gittiğini anlamadığınız sayfalar da oluyor.

Türk yazarları sanırım karakter geçişli kitapları yazmayı çok seviyor :) bu kitapta karakter geçişliydi tabi beni bilen bilir ben pek sevmem öyle geçişli anlatımları ama sanırım alışmak zorundayım :)

~~~*~~~
"Ben... yanaklarındaki kızarıklığın sebebiyim."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse, okulunda ezik herkesin dalga geçtiği Helen yazmaya olan tutkusunu durduramaz ve bir hikaye yazmaya başlar... derken bir sabah gözlerini açtığında bilmediği bir yerde ve karşısında tanımadığı bir adamla karşılaşır. Daha sonradan anlar ki yanında bulunduğu adam kitabının kötü karakteri Ramon ve bulunduğu yer de onun üstün güvenlikli evi... Kendi hayatına nasıl geri döneceğini bilemeyen bulunduğu dünyada ayakta kalmaya çalışan Helen'in bu değişimden sonraki macerasını okuyoruz.

Eğlenceli, romantik zaman zaman sinir bozucu olsa da fazlasıyla gülümseten bir kitap olmuş. Tam böyle otur cipsini kolanı al izle diyebileceğim bir kurguda kitap. Okurken güldüğüm, kıkırdadığım ve eğlendiğim oldukça fazla yer vardı.

Kitaba dair pek detay vermeyeceğim çünkü spoiler verip de hevesinizi kaçırmayayım ;) Ancak şunu diyebilirim ki kitabın sonunda oldukça şaşıracaksınız.
Yazar öyle bir ters köşe yapmış ki yok artık dedim...

Beni şaşırtan kitapları da yazarları da severim. Belalı Korumam kitabından daha çok sevdim bunu. Eğlenceli romantik komedi bir şeyler arıyorsanız denemelisiniz :)

~~~*~~~
"Ben... senin gerçek olan kalbini heyecanlandıracak kadar gerçeğim Helen."
~~~*~~~



Kitabın adı           : İlham Perisi
Yazarı                   : Canan A. Düzgan
Yayınevi                : Gtane Kitap
Sayfa sayısı           : 480

Kitabın tanıtım yazısı:
Kendimi bildim bileli yazdım... Uktelerimi, intikamlarımı, söylediklerimi, söyleyemediklerimi; ama en çok da hayallerimi... Bazen yazmak, yaşamaktan çok daha kolay! Ben de yaşayamadığım her ne varsa, onları kendi hikâyemde yazdım. Hikâyemde ne mi vardı? Bir esas kız (tabii ki güzel), bir esas oğlan (tabii ki mükemmel); eh, bir de olmazsa olmazımız playboy kötü adam! Buraya kadar her şey normal, kabul; ama peki ya sonrası? Bir sabah uyandığınızda kendinizi yazdığınız dünyanın, kitabınızın, içinde bulsanız ne hissederdiniz? Ben ne mi hissettim? O playboy Şeytan'ı karşımda gördüğümde mi? Sizce? Ah, bazen empati koca bir yalan! Zorlamayın, beni yaşamadan anlayamazsınız! Ya da okumadan... Hadi, bakalım sayfaları çevirin ve okumaya başlayın! Ben Helen... Pijamalı Helen! Kendimi bildim bileli yazdım... Ya da yazdığımı sandım...


1 yorum :

  1. konusu ilgimi çekti okunacaklar arasına aldım teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın