24 Ağustos 2016 Çarşamba

3 Carrie Jones - İhtiyaç ( Need #1 )


~~~*~~~
"İnsan kendini kurtaramazsa dünyayı kurtarması zor olur."
~~~*~~~

Ve... ve... ve... sonunda heyecanla beklediğim kitabı okudum ve itiraf edeyim beklentilerimin ötesinde çıktı.

Onca okuduğumuz fantastik yaratıkların arasına bir de periler katıldı. Ama... işte bu kısımda amalar çok önemli. Onca Tinker Bell hikayelerini, iyilik dolu perileri unutun bu periler bambaşka periler... vahşiler... avcılar... kan istiyorlar... insanlar için kötüler ama kendileri için iyiler... Kısacası değişik bir şeyler :)

Carrie Jones'un ülkemizde yayınlanan ilk kitabı İhtiyaç aynı zamanda "Need Serisi"nin de ilk kitabı. Seri 4 kitaptan oluşuyor.

Akıcı, merak uyandırıcı ve sürükleyici bir kurgu. Bir günde bitireceğiniz bir kitap - ki ben bir günde bitirdim cidden. Elimden bırakamadım-

~~~*~~~
"Hiçbir insanın, nefretimi kazanmasını sağlayarak ruhumu daraltıp küçültmesine izin vermeyeceğim."

~~~*~~~

Kitabın konusuna dair bir şey anlatmayacağım çünkü arka kapak yazısı yeterince açıklayıcı ama söylemek istediğim şeyler var :)

Ben hiç Stephen King kitabı okumadım ve onun kitaplarına değinmesi ve hikayelerinin de Zara'nın gittiği Maine'de geçmesi açıkçası orada yaşanan olayları ürpertici boyuta taşıdı ne yalan söyleyeyim. Bu ince bir detaydı bence ve bu şekilde usta bir yazara değinmesi ve Periler hakkındaki araştırmalarında yazarın kitaplarına değinerek şifrelenmesi oldukça iyiydi.

Sadece periler insanlara karşı kurgusu değilde şekil değiştirenleri görmek de güzeldi. Eee fantastik canlılar genelde hep beraber oluyorlar ve dolayısıyla kitabı oldukça heyecan verici boyuta getirmişti. Hele ki kartal adamlar kaplan kadınlar kurt adamlar falan resmen film izliyormuşum gibi hissettirdi.

Periler dedik... kötüler dedik... vahşiler dedik... genç erkekleri kaçırıp kanını içerek işkence ediyorlar demedik ama şimdi diyorum... Kral Peri kraliçesini bulana kadar bu şekilde devam edecek bir durum var ortada... bu şekilde söylendiğinde evet korkunç geliyor yani adamlar kötü işte... ama onların açısından baktığımızda da bence kötü değiller ya... sadece hayatta kalma savaşı veriyorlar ve onların yaratılışına göre bu durum onların ihtiyacı...

~~~*~~~
"İHepimiz zaman zaman birisi tarafından kurtarılmaya ihtiyaç duyarız. 
Bu zayıf olduğumuzu göstermez."
~~~*~~~

Özellikle söylemek istiyorum ki... Peri Kral'ın düşünceleri, istekleri... sonunda evinde yaşanan durumlar itiraf etmeliyim ki üzdü beni... Böyle olmamalıydı ya... diye düşündüm...

Belki serinin diğer kitaplarında olaylar biraz da olsa onların lehine olur tabi insanlar zarar görmeden.

Ahh, bir de... şey... perilerin Zara'ya ve Nick'e saldırdıkları o sayfalar varya... nefesimi tutarak okudum resmen...

Kurgu süperdi, hatta çok çok iyiydi... akıcıydı, merakla okunuyordu ve su gidi gidiyordu. Sanırım biraz da klasik kurt adam vampir tiplemelerinden sıkılmışlığın verdiği şeyle periler bana bomba gibi geldi bilmiyorum ama periler harbi bomba gibi geldi yani :) -bu arada kurtadamlar ve vampiler hala okunur... onlar hep okunur ;))-

Neyse biraz daha konuşursam kitabın içeriğine gireceğim tamamen bahsetmek istediğim o kadar detayı var ki çünkü. O yüzden susuyorum ve size şiddetle tavsiye ediyorum.

~~~*~~~
"Umut ne manyak bir şeydi. İnsana inanç veriyordu."
~~~*~~~

Go Kitap, teşekkürler perileri bizlerle tanıştırdığın için ve lütfen bizi serinin devamı için fazla bekletmeyin olur mu? :)

Need Serisi
  • İhtiyaç
  • Captivite
  • Entice
  • Endure

Kitabın adı           : İhtiyaç
Orijinal adı          : Need
Yazarı                   : Carrie Jones
Seri / Sıralaması  : Need #1
Çevirmen             : Bige Turan
Yayınevi                : Go Kitap
Sayfa sayısı           : 388

Kitabın tanıtım yazısı:
HERKESİN KORKULARI VARDIR…

On altı yaşındaki Zara White, çok sevdiği üvey babasının ani ölümünün ardından annesi tarafından apar topar babaannesinin yanına gönderilir. Annesi her ne kadar bunu onun iyiliği için yaptığını söylese de burası Zara için pek de güvenli bir yer değildir çünkü burada çocuklar hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolmaktadır. Tuhaf bir adamın gittiği her yerde onu izlediğini düşünen Zara çok geçmeden bu şüphesinde haklı olduğunu anlar. Üstelik bu adam arkasında altın rengi bir toz bırakmaktadır. Bu esrarengiz kasabada neler olup bittiğini anlamak için kolları sıvayan Zara çok geçmeden aslında hiç kimsenin ve hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlayacaktır.

3 yorum :

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın