28 Eylül 2017 Perşembe

2 Elle Kennedy - Hesaplaşma (Off Campus #3)



~~~*~~~
Umut hakkındaki en kötü şey neydi biliyor musunuz?
Çoğu kez sizi hayal kırıklığına uğratırdı.
~~~*~~~


Off-Campus Serisinin 3. kitabı Hesaplaşma da bitti :) Tam da Dean'den beklenecek bir kitaptı. Beklentimi karşıladı ve yazar beni yine yanıltmadan zevkli bir kitap okuttu.

Bir yazarın 3.kitabını okuyorsam o yazarın kalemini sevdiğim değişmez bir gerçektir. Dolayısıyla sizlere de tavsiye ederim bu yazarı =) Eğlenceli, romantik, ateşli ve arkadaşlığa ve aile ilişkilerine değinmeden geçmeyen kurguları var ve geriye de zevkli bir okuma seansı kalıyor.

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Dean okulun buz hokey oyuncusu aynı zamanda erkek orospusu dedikleri cinsten olan zengin bir ailenin ortanca çocuğudur. Herkese göre Dean uçarı, derslerini başkasına yaptıran, kızlarla düşüp kalkan, parti çocuğudur. Hakkını yememek lazım bu izlenimi vermesinin sebebi de bu şekilde davranıyor olması... Bir gün ev arkadaşı ve buz hokeyden arkadaşı Garrett'in sevgilisi Hannah'ın oda arkadaşı Allie, aşk acısı çektiği için ve ayrılığı sevgilisinin kapısına dayanmasından korktuğu için Dean'in arkadaşlarıyla paylaştığı evde haftasonunu geçirmeye karar verir. Her ne kadar uyarılsa da o gece Dean ve Allie arasında alevlenen cinsle çekim aralarındaki büyük sorunları da peşinde getirir.

~~~*~~~
Sadece tek gecelik bir ilişkiydi. Kimse ölmemişti. Pişman olabilirdim, hem de nasıl ama babamın da söylemekten hoşlandığı gibi; pişmanlıklar korkaklar içindi. Hatalarından ders çıkar ve yoluna devam eti.
~~~*~~~

Her gecesini ve belki her anını kızlarla sevişerek geçirebilen Dean, o geceden sonra sadece Allie'yi düşündüğünde tahrik olurken diğer kızlara karşı aynı tepkiyi veremez. İşin kötü tarafıysa Allie tam bir ilişki kızıyken tek gecelik ilişkilerle ilgilenmemektedir. Bu durumda Dean'i çıkmaza sürüklerken Allie'de ona karşı hissettiği çekime karşı çıkmak için çabalamaktadır.

Halbuki cinsellikle başlayan şey aralarındaki aşkın kıvılcımıdır.

Tek gecelik ilişkilerin adamı Dean Di Laurentis'in ilişki adamı olmaya doğru ilerleyen adımlarını okurken aynı zamanda etrafındaki herkesin düşündüğünün aksine oldukça zeki ve okulunda kendi başına başarılı bir adam olduğunu da öğrendik. Adamda görünenden fazlası var kesinlikle :D

Neyse çok konusunu anlatmayayım yoksa ciddi anlamda spoiler vermeye başlayacağım :)

Açıkçası kitap diğerleri kadar iyiydi. Dean'den hep daha esprili ve eğlenceli bir kitap beklemiştim ve yazarda sanki benim ne istediğimi biliyormuş gibi yazmış. Okurken çok eğlendim bazı yerlerde kahkaha bile attım o derecede :D

~~~*~~~
"Tanrım. Beni öylece yere serdiğine inanamıyorum. Seni sevdiğim için şanlsısın bebeğim.Eğer bana bunu yapan başka bir kız olsaydı..."
"Beni seviyor musun?" deyiverdim. "Az önce söyledi".
"Ben..." boğazını temizledi. "Vay be, işe bak. Sanırım söyledim."
~~~*~~~

Allie'nin uyuşuk, trip atan bir kız olmaması da hoşuma gitti. Dean'e yazık olurdu yoksa. :)

Kitapta en çok hoşuma giden kısım Dean'in zenginliğine rağmen normal insan gibi görünüp yaşamasıydı ve ailesinden bahsederken de onların mütevazi kişilikleri de hayranlığımı kazandı.

Allie'nin babasıyla Dean arasında geçenler süperdi :D bayıldım :)

En güzel sahnelerden biri de Dean'in arkadaşını kaybettiği satırlardı. Ciddi anlamda Dean'in kendini bulmasını ve ayaklarının daha sağlam basmasını sağladı ve etkileyiciydi.

Ahh bir de Dean'in küçük hokeycilere ders vermesi süperdi. O satırlar ayrı bir güzeldi sanki :)

Kitabın bazı kısımlarında gözlerimi dolduran detaylar vardı ne yalan söyleyeyim ama bir kadar da eğlendiren kısımlar vardı.

~~~*~~~
"Salsa öğrenmek istemediğini söyledin sanıyordum. Ve Dean Di Laurentis sadece kendi istediği şeyi yapar, unuttun mu?"
Omuz silkti. "İstediğim şeyi yapıyorum."
Daha açık olmasını beklerken kaşlarım birbirine yaklaştı.
"Seni mutlu ediyorum."
~~~*~~~

Ben çok beğendim. Çok güzel bir romans ve sizlere de tavsiye ederim. Yalnız +18 sahnelerin olduğunu da not düşmem gerek :)

Ayrıca sevgili Yabancı Yayınları, kısa zamanda Tucker'ın hikayesini istiyorummm, kitap çok feci bitti. Tuck bomba gibi geliyor sanırım :)

Off -Campus Serisi
Seri bilgi verdikten sonra sizler için kitapta geçen müzik isimlerini not aldım.
Kitaptaki Müzik Listesi :) Her şarkının kitapta bir iması olduğu için okuduğunuzda neden bu şarkılar anlarsınız :)

  • Say Anything
  • Wrecking Ball
  • I Want You to Want Me
  • U and UR Hand
  • I Want to Know What Love is
  • I Just Called to Say I Love You
  • It Must Have Been Love
  • Ol Dirty Bastard
  • Jay-Z
  • Cypress Hill
  • Insane Clown Posse
  • Tim McGray
  • Let It Be
  • Drain You



Kitabın adı    : Hesaplaşma
Orijinal adı   : The Score
Yazarı           : Elle Kennedy
Çevirmen      : Tuba Özkat
Seri bilgisi     : Off Campus #3
Yayınevi        : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı    : 400

Kitabın tanıtım yazısı: 


Bu kızı kazanmak için birkaç gösterişli hareketten fazlası gerekiyordu… 

Allie Hayes’in hayatı tam bir karmaşaydı. Mezuniyeti yaklaşmıştı ve hâlâ ne yapacağına dair en ufak bir fikri yoktu. Bu da yetmiyormuş gibi bir de uzun süredir devam eden ilişkisi bitmiş ve kalbi kırılmıştı. Sorunlarının çözümü elbette ki çılgınca sevişmek değildi ancak yakışıklı hokey oyuncusu Dean Di Laurentis’e karşı koymak imkânsızdı. Tabii ki bu bir defaya mahsus bir şeydi çünkü her ne kadar geleceğinde belirsizlikler olsa da Allie, tek gecelik ilişkiler kralının geleceğinin bir parçası olmadığına emindi. 

Dean gol atmakta başarılıydı; hem buz pistinde hem de pist dışında. Her zaman istediğini elde ederdi. Kızlar, iyi notlar, itibar, kızlar… Pek tabii kızların peşinde koştuğu bir adamdı ve kendisine karşı koyabilen bir kadınla henüz tanışmamıştı. Ta ki Allie’ye kadar. Bu ateşli sarışın bir geceliğine dünyasını sarsmıştı ve şimdi arkadaş olmak mı istiyordu? Asla. Dean bitti diyene kadar bitmeyecekti. Kızı ikna etmek için kolları sıvamıştı ancak altüst edecek olaylar yaşandığında belki de odaklandığı şeyin aradığı şey olmadığını düşünmeye başlayacaktı. 


“Ve yine gol!! Bu öylesine romantik bir kitap ki; komik, baş döndürücü ve göz yaşartıcı. Elle Kennedy bir kere daha eğlenceli ve keyifli bir aşk romanı ile karşımızda.” -Katy Evans, New York Times Çoksatan yazarı-

“Elle Kennedy bizi güldürmekte, başımızı döndürmekte ve kahkahalara boğmakta asla eksik kalmıyor. Hesaplaşma tam ihtiyacımız olan şeydi.” -Totally Booked Blog-

“Tam da bu seri daha iyiye gidemez diye düşündüğüm anda seriye, zıt kutupların birbirine çekmesi üzerine zekice yazılmış, seksi ve kusursuz yeni bir roman daha eklendi.” -Natasha Is a BookJunkie-

2 yorum :

  1. Bu kitabı metroda filan bize okutmazlar :)
    Kitabı alan bu kitaba birde geçirmek için kap almalı:)
    Dışını gören neler düşünür:) hahahah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben okudum insanların ne düşüneceğini umursamadan çünkü kitap okuyorsun çevrendiklerin tepkisine önem vermemelisin diye düşünenlerdenim ;)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın