30 Aralık 2018 Pazar

0 Linda Howard & Linda jones - Benimle Saklan (The Men from Battle Ridge #1)


~~~*~~~
Carlin hep gitmeye hazırlıklıydı; hem de gecenin bir yarısı, veda etmeden, hiçbir açıklama yapmadan. Sanki uçurumun kenarına oturmuş, atlamayı bekler gibiydi.
Fakat atlamak istemiyordu, en azından henüz istemiyordu.
~~~*~~~

Yılın son kitabını, ilk çıktığı dönemlerde alıp da şimdiye kadar okumayı hep ertelediğim kitap olan Benimle Saklan olsun dedim. Öncelikle kitabın çıkmasının üzerinden yaklaşık olarak bir buçuk sene geçti ve ben daha yeni okuyorum. Bu kitaba dair endişelerimin ya da tereddütlerimin olduğundan değildi çünkü ben daha öncesinden Linda Howard kitabı okumuştum dolayısıyla da nasıl bir kurguyla karşılalacağımı biliyordum. Sadece nedense sıra gelmedi kitaba... Ama kesinlikle çok güzeldi. 

İki yazarın beraber yazdıkları kurgularda genellikle bariz farklılıklar olur, sonuçta iki farklı yetenek, iki farklı kalem ama bizler... çeviri kitap okuyanlar bunu pek fark edemediğimiz zamanlar oluyor çünkü çevirmenler o kadar güzel bir iş çıkarıyorlar ki aradaki yazarlarının kalemlerinin farkını anlamıyoruz. Bu kitabı okurken de ben açıkçası iki yazarın değilde tek bir yazarın kitabını okuyormuşçasına okudum. 

~~~*~~~
Ona aşık olma konusunda verdiği içsel savaşı kaybetmek üzereydi veye belki haftalar önce kaybetmişti bile fakat henüz kendine itiraf edememişti. Bilmiyordu, bilmek de istemiyordu.
~~~*~~~

Kitabın konusuna dair bir açıklamaya yapmayacağım çünkü arka kapak yazısı yeterince açıklayıcı, fazlası da spoiler olur diye düşünüyorum. Bu yüzden direk yoruma giriyorum. 

Öncelikle kurgu güzeldi, eğlenceliydi ve romantikti. Güç gösterisi yapan veya kendini göstermeyi hedefleyen yakışıklı, popüler iş adamlarındansa bir çiftlik sahibi, işçileriyle beraber çalışan bir kovboyu okumak muhteşem bir değişiklik oldu benim için. Kovboy filmleri izlemeyi sevdiğimden kitabını okumakta hoşuma gitti. 

Günlük hayattan detaylar okumak oldukça hoşuma gitti açıkçası. O detaylar zaman zaman kitabın durgun olmasını sağlasa da kurgunun bütünlüğü bakımından oldukça iyiydi.

Carlin'in güçlü karakterini, temkinli, tedirgin, hayatı için savaşan bir kadın olmasına bayıldım. Sümsük kadın karakterleri sevdiğimi söyleyemem açıkçası. 

Zeke'nin de kovboy olması bence yeterince sempati duyulacak bir sebepti ama bunun yanında karakteristik özellikleri de aşık olunasıydı. 

~~~*~~~
"Bugün ölebilirdim."
Zeke'nin elleri, kollarını o kadar sıkı tutuyordu ki canı bile acımıştı. "Biliyorum."
"Ben..." Durdu, ürpererek gözlerini kapattı. "Seni yaşamadan ölmek istemiyorum."
~~~*~~~

Zeke ile Carlin'in arasındaki diyaloglar zaman zaman eğlenceli zaman zamanda seksiydi. Carlin'in yemek yapma ve çiftlikteki diğer adamlarla olan diyaloglarına bayıldığımı dile getirmeliyim. 

Kitabı klasik bir aşk romanı kategorisine koyup basitleştiremeyiz. Normalde "romantik suspense" dediğimiz türde. Bu türün Türkçe karşılığı ne tam olarak bilmiyorum ama romantik polisiye karışımı bir kurgusu vardı. Ama kesinlikle romantizm ağırlıktaydı. 

Ben kitabı sevdim. Dediğim gibi ara ara duygun olduğu kısımlar vardı, her ne kadar bur kurguya o durgunluğun olması gerektiğini düşünsem de azıcık hareket de fena olmazdı. 

Eğer bu tür kitapları seviyorsanız bence mutlaka deneyin derim. Linda Howard'ın daha fazla kitabına şans vermeme sebep olacak bir kitap oldu benim için. Ben sevdim :)

The Men from Battle Ridge Serisi


~~~*~~~
"Buraya hiç gelmeseydim her şey daha güzel olacaktı senin için. Eğer hiç gelmeseydim..."
"Yanılıyorsun. Son iki ay hayatımın en güzel zamanlarıydı. Hiçbir şeye değişmem."
~~~*~~~

Kitabın adı    : Benimle Saklan
Orijinal adı   : Running Wild
Yazarı           : Linda Howard - Linda Jones
Seri Adı        : The Men from Battle Ridge #1
Çevirmen      : Laden İldeniz
Yayınevi        : Martı Yayınları
Sayfa sayısı    : 416

Kitabın tanıtım yazısı: 

“Bugün her kimsen, yarın her kim olacaksan ol seni seviyorum.”

Carlin Reed kendisini takıntı haline getiren Brad’den kaçarak ve izini kaybettirmeye çalışarak yaşamaktadır. Bu yüzden, Wyoming’teki küçük ve gizli saklı Battle Ridge kasabası ona bir süre gizlenebileceği bir yer gibi görünür. Fakat Zeke Decker’ın çiftliğinde aşçı ve temizlikçi olarak çalışmaya başladıktan sonra, ilk hatasını yaptığını düşünmeye başlar. Seksi ve tamamen dikkat dağıtan görüntüsüyle bu genç adam, onu cezbetmekte ve Carlin’e kendini güvende hissettirmektedir.

Zeke, Carlin’in şartlarını kabul eder: nakit para, kilitli kapılar ve soru sormamak. Aralarındaki iletişimi iş ilişkisi olarak tutmaya ve başka duyguları araya karıştırmamaya çalışsa da Zeke’nin bu planı kısa süre içinde dağılır.

Ardından korkunç geçmişi genç kadını çiftliğe kadar takip edince, Carlin zor bir seçim yapmak zorunda kalır. Ya sevdiği adamdan kaçacak ya da onu hasta ruhlu bir adamın hedefi yapacaktır. 

“Satış rekorları kıran iki yazar tarafından yazılmış bu modern Batı romantizmi tarzı kitapta, bir kovboy ile genç bir kadın sahnede yerlerini alıyor ve aşk için savaşıyorlar.”  -USA Today-

“Çok yakında mutfak daha da ateşli bir yer olacak.” - Romantic Times -

“Komik, ciddi, tutkulu ve gerilim dolu... Tüm bu tezatlıklar tek bir hikâyede ve iki yetenekli yazarın kaleminde hayat buluyor.”   - Publishers Weekly-

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın