28 Aralık 2019 Cumartesi

1 Jennifer L. Armentrout - En Karanlık Yıldız (Origin #1)


~~~*~~~
"Birçok şey yapabilirim. Birçok şey yaptım ve bazen insanlara zarar veririm," dedi sessizce ve nazikçe. "Ama sana asla zarar veremem."
~~~*~~~


Lux Serisini özlemişim... Luxenleri de... Bu kitapta tam olarak bu özlemimi bastırdı açıkçası. 

Daemon'u da özlemişim ama bizim öküzün sadece adı geçti, arada bir boy gösterdi sonra geri çekildi sanırım karısı Katy'den uzak kalamadı yanına koştu :D 

Yine de Luxen'le insan ilişkilerini, hayatlarını okumak öyle güzel geldi ki... arada bir insan ihtiyaç duyuyor, en azından ben duyuyorum onu fark ettim :) 

Jennifer L. Armentrout okuduğum sayısız kitabından biri oldu En Karanlık Yıldız. Artık bu kadının kitabı çıktığında konusuna bakmadan alıyorum çünkü kadın cidden güzel yazıyor. Yormuyor, kurguları gereksiz detaylarla boğmuyor ve hep bir olay oluyor dolayısıyla da hikaye su gibi akıyor. 


Fantastik de ise... yarattığı dünyalar muhteşem. Mutlaka deneyin bu yazarı derim ;) 


~~~*~~~
Luc başını kulağıma doğru eğdi. "Bugün burada gördüklerinden birine tek kelime söylersen masum insanları... arkadaşlarını, aileni, yabancıları tehlikeye atarsın," diye fısıldadı. "Sana zarar vermem. Asla. Ama geriye kalanlar o kadar şanslı olmaz."
~~~*~~~


En Karanlık Yıldız kitabı, Lux serisinden tanıdığımız bildiğimiz Luxen'leri konu alıyor yine. Yan serisi, devam serisi falan diye düşünebilirsiniz. Hatırlıyorsanız orada Daemon ve Katy büyük bir mücadelenin sonunda Kökenleri bulmuşlardı, çözmüşlerdi falan... Burada da Kökenler yine boy gösteriyor. Bir Köken olan Luc'un hikayesi bu kitap. 

Konusunu azıcık anlatmak gerekirse; Evie gitmemesi gereken bir kulübe gidiyor ve orada Luc ile karşılaşıyor. Luc'un insan olmadığını hemen fark etse de onun sıradan bir Luxen olmadığını da anlıyor. Luc bir Köken...
Evie, Luc'a karşı  içten içe bir çekim hissetse de bunun ne olduğunu çözemediğinden ondan uzak kalmakla yakın kalmak arasında bocalarken olaylar patlak veriyor. Evie'nin okulunda iki kız kaçırılıp öldürülmesi sonunda ve kızlarında Evie gibi sarışın olmaları Luc'u da Evie'yi de endişelendirirken Evie'nin geçmişine dair gizlenen, saklanan ve kimsenin bilmediği sırlar ortaya dökülürken Evie kimlik sorgulamasına girmeye başlar. Tam bu sırada cinayetleri işleyen kişinin bir Köken olduğu ve amacının Luc'un dikkatini çekmek olduğunu öğrendiklerinde olaylar tamamen boyut değiştiriyor. 
Bir yanda cinayet işleyen ve Luc'un peşinde olan Köken, bir tarafta da Evie'nin geçmişindeki sırlarla başa çıkma çabası tam bir karmaşa yaratırken Luc ve Evie'nin arası da bu karmaşadan nasibini alıyor. 


~~~*~~~
"Bazen gerçek yalandan daha kötüdür."
~~~*~~~


Origin Serisi'nin ilk kitabı olan En Karanlık Yıldız, ilk kitap, konuya giriş kitabı olmasına rağmen oldukça akıcı, sürükleyici ve olay döngüsü bakımından da merak uyandırıcıydı. Seri de üç kitap var ve yayınlanması beklenen 2 kitabımız daha var. Umarım DEX bizi çok beklemezde 2. kitabı yayınlar bu sırada da 3. kitap yurt dışında yayına çıkar. Evet, 3. kitap henüz yurt dışında da yayınlanmadı 2020 yılında yayınlanacak diye tarih vermişler. Ama beklemeye değer bu seri. 

Luc'un kendini bilir halleri, bazen egosu yüksek tavırları, bazen kafası karışık halleri çok güzeldi. Luc bana bütün o süper gücüne ve Köken oluşuna rağmen bazen bazı duruşlarıyla Daemon'u anımsattı. O haylaz halleri süperdi. 

Evie'nin açıkçası Katy gibi değildi. Katy bambaşkaydı evet ama Evie'de bir değişik çıktı. Güçlü bir karakter mi güçsüz bir karakter mi bilemedim. Ama olaylarla yüzleşmeden önce kaçış evresi yaşaması sonra yüzleşmeyi göz alması falan... bilemiyorum bazen okurken amma büyüttün dedim. Sonuçta sizin yaşamanız için her şeyi göze alan bir adam var ve siz ona trip atıyorsunuz ya da sizin hayatta kalmanızı, güvenliğinizi sağlamayı kendine görev bilmiş bir anne figürü var ve siz ona trip atıyorsunuz. Kızabilirsin senden sakladıkları için ama yine de affedilebilir yanları vardı. Amaçları senin iyiliğin içindi. Yan etkiler ise bu sırları oluşturdu. 


~~~*~~~
"Şimdi olsa yine yapardım. Zerre kadar kuşku duymadan hepsini sil baştan yapardım çünkü diğer alternatifte bana kızgın da olsan karşımda böyle duruyor olmayacaktın. Böyle kanlı canlı ve her baktığımda içimi sızlatacak kadar güzel olmayacaktın."
~~~*~~~


Evie'nin Arumla ve seri katil olmaya çalışan Köken'le savaşı güzeldi. Aferin kızıma dedim. Çünkü bizim süper yakışıklı ve güçlü Luxen erkeklerimize öyle savaşçı kızlar yakışır ama değil mi? Misal Katy :D 

Daemon'u kitapta görmek çok güzeldi. Keşke Katy'i de görseydik ama bir yerde Daemon'ın karısı diye geçti bu bile mutlu etti :D 

Evie'nin geçmişine dair olan sırlar cidden iyi kurguydu çünkü beklenmedik, sürpriz bir detaydı. Sevdim bunu! Okurken beni şaşırtan detayları da kurguları da severim.

Ben kitabı çok sevdim, böyle bir fantastik aşk romanı çok iyi gitti. Bu yazarın kitaplarını sevmenin yanında özellikle fantastik serileri daha çok seviyorum çünkü cidden müthiş bir hayal dünyası ile kurguluyor hikayelerini.

Sizlere de tavsiye ederim mutlaka deneyin :)


~~~*~~~
"Sana yalan söyleyeceğimi umarak mı geldin? Yalanlarla işim kalmadı. Çıplak gerçeği mi istiyorsun? Al o zaman. Seni hiçbir zaman aklımda çıkarmadım. Seni hiç unutmadım. Sana göz kulak olmaktan hiçbir zaman vazgeçmedim. Sen beni unuttun, buna da itirazım yok çünkü başka seçeneğin yoktu."
~~~*~~~



Origin (Köken) Serisi



Kitabın adı        : En Karanlık Yıldız
Orijinal adı       : The Darkest Star
Yazarı                : Jennifer L. Armentrout
Seri Sıralaması : Origin #1
Çevirmen          :  Bilge Nihal Zileli Alkım
Yayınevi             : DEX
Sayfa sayısı        : 476

Kitabın tanıtım yazısı: 

Katy ve uzaylı ruh öküzü Daemon'ın,hepimizi kalbinden vuran aşkını aratmayacak sıradışı bir maceraya hazır mısınız?

Lux dünyasını özleyen milyonlarca hayranını kırmayan Jennifer L. Armentrout, seriden hatırlayacağımız Luc'un inanılmaz hikâyesini anlatıyor bu kez.

On yedi yaşındaki Evie Dasher, dünyalıların uzaylılarla savaşının yıkıcı sonuçlarını ilk elden biliyor. İnsanların ve Luxen'lerin özgürce buluşabildiği bir kulübe baskın düzenlendiğinde, Luxen olduğunu sandığı sıradışı yakışıklı Luc ile tanışıyor ama çok geçmeden Luc'un çok daha fazlası olduğunu anlıyor.

Lux evreninde sırlar, yalanlar ve aşkiç içe geçiyor ve romantik bilimkurgunun yeni efsanesi başlıyor!...



1 yorum :

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın