10 Şubat 2021 Çarşamba

0 Jennifer L. Armentrout - En Aydınlık Gölge (Origin #2)



~~~*~~~
"Sen Yanan Gölge'sin ve o da En Karanlık Yıldız; ikiniz en parlak geceyi yaratacaksınız."
~~~*~~~

 

Kitaplarına bayıldım yazar Jennifer L. Armentrout'un Origin serisininin 2.kitabını da okuyarak buraya geldim. Çok kalın olsa da başlarda gözümü korkutsa da su gibi aktı ve bence siz de korkmamalısınız okuma konusunda.

Lux Serisi'nin yan serisi olan ya da devam serisi de diyebiliriz Origin Serisi ile Luxen'lerin hayatta kalma ve Diadalos ile savaşı devam ediyor. 

Jennifer L. Armentrout'un fantastik kitapları akıcı, sürükleyici, merak uyandırıcı, bazen gizemli bazen de ustaca o sırları ortaya dökerken heyecanlandırıcı bir şekilde kaleme alıyor. Ah bir de aşk var... yazarın kitapları aynı zamanda romans kategorisinde yer aldığı için aşkı da çok güzel işliyor. Aşkı için savaşan, pes etmeyen gereksiz entrikalara aşkı kurban etmeyen kurguları oluyor ve ben bu yönünü çok seviyorum. 

~~~*~~~
"Güven verilmez ve bunu, defalarca ihanete uğramış insanlardan talep ettiğinde nadiren kazanılır."
~~~*~~~

Bu kadar yazarı övdükten sonra kitabın kısaca konusuna değineyim; Evie ve Luc bir şekilde ilişkilerinde Micah engelini aştıktan ve Evie'nin kimliği konusundaki gizem ortaya çıktıktan sonra hayatı daha karmaşıklaşıyor. Çünkü Evie'nin iyileşimek için Diadolos'ta tedavi görmesi ve ardından gelenler aslında büyük bir planın parçası olduğu çıkıyor. Önce Luxen'lerin üzerine atılan ölümler, sonra aniden ne olduğunu kimsenin bilmediği canlılar ki bunlar ne Luxen ne Arum ne Köken... ne olduğu belli olmayan tamamen bambaşka bir tür... Bütün olayları alt üst ediyor. Bütün bunların arasında Luc ve Evie hayatlarını normal düzeyde yaşamaya çalışırken aniden ortaya çıkan sır ise bütün her şeyi tepetaklak ediyor. O sır Evie'nin Diadolos'ta gördüğü tedavi sırasında neye denek olduğu... nasıl eğitildiği ve daha da önemlisi ne olduğu... henüz pimi çekilmemiş bir bomba olduğunu keşfeden Evie büyük bir kargaşanın ortasında kalıyor. Bütün bu zamanlarda yanında olan Luc ise, her ne kadar Evie'nin hep yanında olsa da ve herkesin arasında en güçlü Köken olsa da ne yazık ki Evie'nin sahip olduğu gücün yanında onun sadece devede kulak olduğu da kitabın en büyük sırlarından biri. 

Aslında kitap büyük bir planın en başından beri nasıl kurgulandığını, bütün sırları, saklanan gerçekleri ortaya acımasızca çıkarırken Evie ve Luc'u da büyük bir sınavdan geçirecektir. Ki bunu biz sanırım 3. kitapta göreceğiz. Umarım çok bekletmeden çıkarlar. 


~~~*~~~
Onlarla ilgili her şey, sundukları her şey, hepsi yalandı ve bunun bedelini, terle, gözyaşlarıyla, kanla ve ölümle ödemiştim...
~~~*~~~

Kitapta Evie'nin aklı başında tavırları, duygularını saklamaması, Luc için savaşır hali çok iyiydi. Ama tabi Luc bence hepsinden de iyiydi. Biz kendini beğenmişliği, egoyu hep Daemon'da görmüştük Luc'u tanıyınca Daemon onun yanında baya geride kaldı. 

Luc'taki ego kimsede yok arkadaş. Çok eğlendirdi beni açıkçası ve seni çok sevdim Luc :D 

Evie ise... cidden pimi çekilmek üzere olan bomba gibiydi... April ile olanlar ve Özgürlük Oğulları denilen topluluğun askerleriyle olanlar... vay canına dedim. Kızım sen nesin be :D beklemediğim bir şeydi ve bunları okumak çok güzeldi. Bir yandan da bütün dünyayı te başına kurtarır siz keyfinize bakın Luxen'ler diye de düşündüm :D öyle bir güç yani... 

Luc ve Evie arasındaki ilişki çok güzeldi ve bence kitapta bu aşkı daha güzel başka türlü anlatılamazdı. Hele Luc'un aşkı... adamım çok mu güzel seviyorsun sen <3 

Dee, Daemon, Dawson ve Archer'ın ara ara boy göstermesi, sahnede yer alması ve kitabın sonuna doğru Kat'in de olaya dahil olması çok güzeldi. Sevdim. Özellikle Dee ile ilgili kısımlar süperdi. 


~~~*~~~
"Şeftali..."
Ona daha sıkı sarıldım.
Çenesi başımın tepesine sürttü. "Günün birinde, seni hiçbir zaman terk etmediğimi ve asla terk etmeyeceğimi anlayacaksın."
~~~*~~~

Kitabın başları her ne kadar çok durgun gelse de kitabın sonları da bir o kadar hareketliydi ki özellikle son 150 sayfayı neredeyse soluğumu tutarak okudum diyebilirim. Kitabın kalınlığı düşünülünce acaba bu kadar ne var bu kitapta diye düşünmüştüm ama ne yokmuş ki... her şey olması gerektiği gibiydi ve burası olmasaydı da olurdu diye hiçbir şey diyemem çünkü her şey birbiriyle bağlantılıydı resmen. 

Kitabın sonu tam bir bombaydı... yani elinize bir kutu bırakmışlar gibi düşünün içinde tik tak tik tak saat ötüyor ve patlamasına çok az kalmış gibi bitti. Öyle bir sondan sonra biriniz bana 3.kitabı fırlatın lütfen diyesim geldi. Umarım DEX bizi çok bekletmez... 

Ah bu arada kitabın bazı yerlerine edisyon hataları vardı... kelimeler ya eksik ya yanlış yazılmıştı ve okumaya kaptırdığınızda beyin otomatik düzeltiyor diyorlar ya o kelimeleri düzeltemedi direk gözüme çarptı. Nazar boncuğu olsun kitabın diyelim :) 


Origin (Köken) Serisi



~~~*~~~
"İlişkimiz biraz karmaşık. Ondan hoşlanıyorum. Bunu burada hissediyorum." Elimi göğsümün ortasına bastırdım. "Luc'tan, onun gülünç tişörtlerinden ve aptal tavlama cümlelerinden hoşlanıyorum Heidi. O kadar kötüler ki tahmin bile edemezsin. Ve bana olan bakılarından hoşlanıyorum..." Sesim titredi. "Bana, senin Emery'e baktığın gibi bakıyor. Beni özel hissettirmesinden hoşlanıyorum. Komik ve aşırı zeki olmasından hoşlanıyorum. Hatta... Ne kadar yanlış olsa bile, yaptıklarından pişmanlık duymamasından hoşlanıyorum ve bu umurumda bile değil. Luc'tan hoşlandığımı biliyorum ve şimdi bana aşırı kızgın."
"Bunların hepsi çok iyi Evie. Luc'un sana kızgın olması hariç tabi."
Gözlerimi yavaşça açtım. "Ondan hoşlandığımı biliyorum ama o, eskiden olduğum kişiden hoşlanıyor."
~~~*~~~


Kitabın adı     : En Aydınlık Gölge
Orijinal adı     : The Burning Shadow
Yazarı            : Jennifer L. Armentrout
Çevirmen        : Esra Çetin
Seri Bilgisi       : Origin (Köken) #2
Yayınevi          : DEX
Sayfa sayısı     : 608

Kitabın tanıtım yazısı: 

Evelyn, Luc ile yolu kesiştiğinde Lux dünyasıyla tanışmıştı. Daha doğrusu öyle olduğunu sanıyordu. Fakat bambaşka gerçeklerin geçmişinde gizli olduğunu bilmiyordu.

Şimdi, hafızasında bir boşluk fark etti. Kim olduğunu bulması gerekiyor, her adımında, hayatı daha içinden çıkılmaz bir hal alıyor ve onu Kökeni Luc’a daha da yaklaştırıyor. Güçlü, kibirli, insanlık dışı güzellikteki, tehlikeli Luc’a... âşık olduğu Luc’a. Başkasına âşık olan Luc’a.

O sırada dünya grip benzeri ölümcül bir virüsün tehdidi altında. Hızla yayılan korkunç hastalık tüm insanlığa eşi görülmemiş bir panik yayıyor… Sizce bu hikâyenin sonu nasıl bitecek?

Melez Sözleşmeleri, Lux, Karanlık Elementler, Lanetli, Gamble Kardeşler, Titan gibi serilerin usta yazarı Jennifer L. Armentrout Köken serisinin ikinci kitabıyla, Luxen’leri özleyenlere ateşli ve unutamayacakları bir hikâye armağan ediyor.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın