3 Ekim 2020 Cumartesi

0 Dizi Yorumu // Ben Dunn 'ın Warrior Nun Mangası'nın Dizi Uyarlamasının Değerlendirilmesi

 


İtiraf etmek gerekirse bu diziye başlarken bir manga, kitap tarzı bir eserin uyarlaması olduğunu bilmeden başladım. Sadece fragmanlar hoşuma gitti bir de afişleri falan böyle morlu falan olunca da dedim başlayayım. Değişik bir deneyim oldu benim için. 

Öncelikle Warrior Nun, Ben Dunn'ın manga serisinden ekrana uyarlanmış. Eminim aranızda benim gibi bunu ilk defa duyanlar vardır. Dizi Netflix'de yayınlanıyor. Dizi paranormal bir dizi, yani melekler ve şeytanların savaşında iyinin yanında savaşan rahibeler var. Ekip olmayı, yaşamanın tadını çıkarmayı bunların yanında entrikaları, insanların sevdikleri için yapabilecekleri veya amaçları uğrunda yapabileceklerini çok güzel gözler önüne seriyor. Bir de cesaretin gücünü ;) 

Dizinin şuanda 1. sezonu yayınlandı .Netflix'de yayınlanıyor ama diğer platformlarda var mı bilmiyorum. 1. sezon 10 bölümden oluşuyor ve bölümler yaklaşık olarak 40 dakika civarında. 

Diziye başladığınızda başlarda biraz gençlere hitap eden diziler gibi görünse de sonralardan açılıyor ve savaşçılar kendilerini göstermeye başlıyorlar. 

Bu arada dizinin baş rollerini Alba Baptista, Toya Turner, Kristina Tonteri-Young, Lorena Andrea, Tristan Ulloa, Thekla Reuten, Olivia Delcan, Joaquim  de Almeida gibi isimler oynuyor.

Meleklerle şeytanların günümüze yansımız savaşı olduğu göz önüne alınırsa çocuklar için biraz korkutucu olabilir ama onun haricinde kesinlikle korkutucu bir dizi değil. +18 olmasa da en azından +13 diyebilirim hatta şiddet içerikli de diyebilirim bu dizi için.

Aksiyon sahnesi oldukça boldu, efektler güzel yapılmıştı. O halkanın parıldaması, yarattığı güçler, duvarların içerisinde sergilenen güçler, şeytanların görünümleri vs çok güzel efektlendirilmişti. Ben sevdim en azından. 

Bu arada 2. sezonun geleceği bir gerçek ancak henüz tarih bildirilmemiş. 

Bu arada hemen anlatmaya başlayınca konusundan bahsetmedim. Ava, küçük yaşta yalnız kalan, yetimhanede yetişen felçli bir kız. Yetimhanedeki hemşirelerden biri tarafından öldürülüp de kiliseye gönderildiğinde savaşçı rahibelerin saldırıya uğrayıp sığında kilise de aynı yer olunca Ava için hayat bir anda değişir. Halkanın taşıyıcısı olan rahibe ölmek üzereyken halka ondan kaçırılır ve şeytanların onu ele geçirmeden önce birinin bedenine taşıması için konması gerekirsen o an orada ölü bir şekilde yatan Ava seçilir ve halka Ava'yı tekrar hayat döndürür. Üstelik hiçbir şekilde felçli ve yatalak değildir. Bir anda neye uğradığını şaşıran Ava, tekrar hayata dönmüş olmanın ve yürüyebilmenin tadını çıkarmaya başlarken halkanın gücü ve kilise peşine düşer. Üstelik sadece onlarda peşinde değildir. Şeytan'da peşindedir çünkü cehennemi dünyaya taşımak için halkaya ihtiyaçları vardır. Üstelik öyle de büyük sırlar vardır ki bu durumla ilgili bunları keşfetmek ve savaşçı rahibe arkadaşlarına yardım etmek hayattaki tek amacı haline gelecektir. İyi ile kötü savaşında artık Ava'da yerini almak üzeredir. 

Dediğim gibi dizi başlarda çok ergen ya da genç işi gibi başladı. Ancak sonrada şöyle 5 bölümden sonra falan tam olaylar açığa çıkmaya ve Ava gücünü keşfetmeye ve kullanmaya başladı. Durum bu olunca da dizi daha da bir heyecanla izledim. 

Hiç beklemediğim şeyler de olmadı değildi. Özellikle son 3 bölüm tam bir sürpriz oldu benim için ama asıl vurgunu son bölüm yaptı. Hiç beklemediğim olaylar oldu ve öyle bir bitti ki merakla ikinci sezonu beklemedeyim. Umarım çok fazla beklemek zorunda kalmam. 

Bu arada mangaya dair de kısa bir bilgi vermek istiyorum. Manganın asıl adı Warrior Nun Areala. Yani ilk halkanın taşıyıcı rahibesi ki zaten dizide de hem adı çok geçiyor hem hikayesi. Halkaya nasıl sahip olduğu, Adriel ile aralarında neler olduğunu, neler yaşadığını dizide görüyoruz. Ancak anladığım kadarıyla direk Areala'nın hikayesine göre yazılmış manga. Ava'ya dair var mı bilemiyorum çünkü Goodreads'te görmedim. 

Ama böyle bir dizi çıktığına öre kesin vardır çünkü IMDb'de de yazar kısmında Ben Dunn'ın adı geçiyor. 

Ülkemizde manga basımı yapan yayınevleri var ama sanırım henüz bu seriye el atmamışlar. Çünkü göremedim ben gerçi çok iyi bilmiyorum bu tür yayınları basan yayıncıları ama şöyle bir bakındım göremedim ülkemizde basımını. Okumak isterdim açıkçası... umarım basarlar. 

Neyse... 

Umarım Netflix bizleri çok bekletmez de 2. sezonu kısa sürede yayınlarlar. Aşağıda sizler için dizinin fragmanını bırakıyorum. 


Bu arada dizinin IMDb puanı = 6.9/10 





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın