5 Aralık 2020 Cumartesi

0 Melekber Deniz - Aşk Benim Hamurumda Var


~~~*~~~
"Kalbine akan ılık sıvının cinsini bilemiyordu ama ona aşk demek ve bu aşkı yaşamak için aşırı istekliydi.
~~~*~~~


 Birkaç alıntı paylaştığım kitabın yorumuyla karşınızdayım. Normalde yeni Türk yazarları denemeyi severim çünkü her ne kadar bazılarını sevmesem ve kendileri eleştiriye açık olsa da potansiyeli olan, güçlü kurgular çıkartan yazarlarımız da var ve onları tanımak her zaman hoşuma gitmiştir. 

Melekber Deniz'de ülkemizde iki kitabı yayınlanmış yazarlarımızdan biri ve ben kendisinin son kitabı Aşk Benim Hamurumda Var ile kendisinin kalemiyle tanışmış oldum. Tam olarak toplumumuzu yansıtan, eğlenceli, aşk dolu bir kitap olmasının yanında aile ilişkilerine ve iş hayatına değinen kurgusuyla okumaktan keyif aldığım kitaplardan biri oldu. 

Özellikle aile ilişkileri, abi kardeş ilişkileri ve iş hayatına dair olan detayları hoşuma gitti demeliyim. Mimarlarla çalışan ve inşaat sektöründe çalışan biri olarak iş detaylarını okumak hoşuma gitti. Özellikle şantiye detayları ilk defa şantiyeye gidip de sarı çizmelerle tünellere girip çıktığım zamanları anımsattı bana :) 

~~~*~~~
Dünyada kötülük yokmuş, varsa da Reyhan'la tüm kötülüklere göğüs gerebilir, tüm zorlukları onun gülümseyişine sığdırdığı huzurla alaşağı edebilirmiş hissi bir süredir kan niyetine dolaşıyordu damarlarında.
~~~*~~~

Kısaca kitabın konusuna değinmek gerekirse; okulunu birincilikle bitiren ve mimar olan Reyhan, hedefi olan mimarlık firmasında iş görüşmesine kabul edilmiştir. Her en kadar Antep'te yaşıyor olsa da iş yeri olarak İstanbul'u seçmiş ve her daim nefesini ensesinde hissettiği iki dakika kendisine huzur vermediğini düşündüğü ESS kardeşler olarak adlandırdığı üç ağabeyinden kaçarak İstanbul'a gelir. Uçak korkusu ile yanına oturduğu Eren'le geçen yolculuğunda bütün hayat hikayesini ve hayallerini anlatırken Eren'in iş görüşmesine gittiği firmanın sahiplerinden olabileceğini hiç düşünmedi. Özellikle de o adamla aynı projelerde çalışacağını... Eren ise uçakta karşılaştığı bu çok konuşan ama her şeye rağmen içi dışı bir olan Reyhan'ın hayatının vazgeçilmezi olacağın... 

Reyhan'ın İstanbul'a gitmesi, işi alması ve Eren'le yaşadıklarının yanında hem hayallerindeki gibi aşçı olma hevesi hem de mimarlık konusunda çok başarılı olması ve Eren ile samimiyeti birçok sorunu önüne getirecekti.

Tabi bütün bunların yanında Reyhan'ın ailesi anne babası ve üç ağabeyi de oldukça eğlence katacaktır kitaba. 

Öncelikle sadece Eren ve Reyhan'ın hikayesi değil de üç ağabeyininde azıcık da olsa aşk hayatına değinmesi çok güzeldi. Ama Erhan ve Aylin'e daha fazla değinilmesini isterdim açıkçası. 

Reyhan'ın renkli kişiliği, çok konuşması ve bu çok konuşmasının sonucundaki getirileri çok eğlenceliydi. Eren gibi Reyhan'ı dinlemekten çok eğlendim ama bazen okurken bile yoruldum... kızım bir sus diyecektim :D 

~~~*~~~
"Ben Reyhan'a kötü davrandım. Onu kıskandım. Onun saflığını, iyi niyetini kullandım."
"Ve bunun yanlış olduğunun farkına vardın."
Aylin başını hızla salladı. Erhan onun geri gitmesini sağlayarak hole girdi ve ayağıyla kapıyı kapattı. Önce iç çekerken durmadan akan gözyaşlarını sildi, sonra elleriyle çenesini kaldırdı. 
"Temiz olmana gerek yok çünkü ben seninle kirlenmeye geldim.
~~~*~~~


Eren ise... otuzlu yaşları yaşayan bir adam olarak Reyhan karşısındaki acemi aşık halleri çok eğlenceliydi hele ki evlenme teklifi fiyaskoları ise komediydi. En sevdiğim kısım ise Eren'in kardeşi ve ailesiyle olan diyaloglarıydı. Bir de genelde erkek karakterlerin kendi evleri olmaları, ayrı evlerde yaşamalarını okumaya o kadar alışmışız ki toplumumuz bir kültürü olan baba evinde yaşamaları durumunu okumak nedense tuhaf ama yine de güzel hissettirdi. Eren sonuçta iş güç sahibi bir adam ama yine de ailesiyle beraber yaşıyor olması çok güzeldi. Sevdiğim bir detay olduğunu söylemeliyim. 

ESS Kardeşler ise... Serhan, Seyhan ve Erhan...sevgili ağabeyler... süperdiniz siz... özellikle Reyhan ile olan ilişkiniz ama her şeye rağmen Reyhan'ın üstüne titremeniz çok güzeldi. 

Reyhan ve Eren arasındaki mesajlarda kahkahalar attığımı söylemeliyim. Çok eğlendim ki Reyhan çenesini mesajlarına da yansıtıyor olması çok iyiydi. :) müthiş bir detaydı bence... hele o emojileri kullanması :D ki bende mesajlarda emoji çok kullanırım Reyhan'da benim gibi :D 

Kitabın geneline bakıldığında çok sevdiğimi söylemeliyim. Okumaktan keyif aldığımı da söylemeliyim. Süper derecede etkileyici bir kitaptı diyemem ama dürüst olmak gerekirse 1 sezonluk romantik komedi dizisi izliyor gibiydim. Öyle hissettirdi beni. Keşke Reyhan ve ağabeyleri arasındaki duyguları hissedebildiğim kadar Reyhan ve Eren arasındaki aşkta da hissedebilseydim dedim. Kitabı eleştirebileceğim tek şey bu olurdu bir de Erhan ve Aylin'i bir tık daha fazla okumak... Onun haricinde keyifle okuduğum bir kitap oldu demeliyim. 


~~~*~~~
"Söz konusu Reyhan'sa, benim patronluğumun hükmü yok. Kendisi tam teşekküllü bir hanım ağa, babasının gözdesi, abilerinin prensesi. Benim niyetim..." Bundan sonrasında devam etme konusunda kararsız kalsa da Erhan'ın yorgunluğun da sebep olduğu aynı anlayışı tekrar göstermeyeceğinden korktu. "Diyeceğim o ki, dilerim benim de başımın tacı olsun."
~~~*~~~






Kitabın adı     : Aşk Benim Hamurumda Var
Yazarı              : Melekber Deniz
Yayınevi           : Pika Yayınları
Sayfa sayısı      : 446

Kitabın tanıtım yazısı: 

Mimarlık Fakültesi'nden birincilikle mezun olup diplomasını aldığı gün, Reyhan'ın iki hedefi vardı: Ünlü bir mimarlık firmasından gelen iş teklifini kabul ederek İstanbul'a gitmek ve aşçı olmak…Bu hayale ulaşması için ise üç hatta dört engeli: Ağabeyleri Erhan, Serhan, Seyhan Göbekli yani ESS Kardeşler ve uçak korkusu.

Evin biricik kızı olarak hayatta kalabilmek adına geliştirdiği taktiklerle ESS'leri saf dışı etse de diğer korkusuyla yüzleşmek zorundaydı. İlk kez bindiği uçakta yanında oturan beyefendiye, yıllardır ailesinden bile sakladığı aşçılık hayallerini teklifsizce anlatırken, ilk işgününde yaşayacağı sürprizden de habersizdi. Kurumsal hayattaki uzun toplantı masalarına ve büyük şehrin karmaşasına alışmaya çalışan, şantiye sahaları ile mutfak tezgâhları arasında mekik dokuyan Reyhan, kendi ruhuyla aynı hamurdan yoğrulmuş bir adamla beklenmedik aşk ihtimali karşısında ne yapacak?


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın