26 Eylül 2022 Pazartesi

0 Sophie Jordan - Aşkın Günahı (The Penwich School for Virtuous Girls #1)


~~~*~~~
İblis Dük'ün büyüsüne kapılan budala bir kadındı ve adamı kurtarabilecek kişinin kendisi olduğunu düşündü. Saçmaydı. Özellikle de kurtarılmaya ihtiyacı olanın kendisi olduğunu düşününce.
~~~*~~~ 


 Birkaç gün önce bitirdiğim ama uzun zamandır elimde olan bir kitabın yorumuyla karşınızdayım. Her ay düzenli olarak historical romans okuyorum biliyorsunuz ki hatta intagramda bu tür için okuma grubumuz var #illekitaplahistoricalokuyoruz diye. İsteyen katılabilir 😉

Üç kitaplık bir serinin ilk kitabı Aşkın Günahı ve tabi ki tahmin ettiğiniz gibi yarım kalan serilerden biri. Sevgili Pegasus iki kitabı çıkarmış serinin son bir kitabı kalmış ona da zahmete girmemiş çıkarmak için. Yine bir Türk Yayın klasiği olarak yarım kalan seriler... 

Her kitap başka bir karakteri anlatsa da her karakterin kendi mutlu sonlarını okumak güzel olabilirdi ama ne yazık ki bu serideki son karakterlerin mutlu sonunu okuyamayacağız. 

Her neyse, ne kadar dert yansak da bizi pek dinlemiyorlar ve sözlerimizi pek önemsemiyorlar o yüzden elimizdekilerle idare etmesini öğrenmek zorundayız sanırım. 

Aşkın Günahı bitti ve kısaca konusundan bahsedip sonra da yorumuma geçeceğim. 


~~~*~~~
En başından beri inkar ettiği ışıl ışıl, acı veren gerçek. Adam onu ne kadar şaşırtsa ve mahcup etse de, ona unutmak için çabaladığı bir geçmişi hatırlatsa da... onu istiyordu.
~~~*~~~ 


Fallon, babasını kaybettikten sonra kızların eğitimi için kurulan okullardan birine gönderilir. Orada yaşadıklarıyla hayatta kalmaya çalışırken edindiği 2 arkadaşla hayatı biraz daha kolaylaşsa da genç kadının üzerinde derin yaralar bırakır. Aradan geçen zaman ve artık birer yetişkin olup da kendileri hayatlarına yön verdiklerinde hayat Fallon için daha da zorlaşır. Çünkü erkeklerin dikkatini çeken görüntüsü ve güzelliği çalıştığı her evde tacize ve  benzeri sonuçlara sebep olunca genç kız çareyi erkek kılığına girerek iş aramakta bulur.  Bulduğu iş ise İblis Dük diye anılan Dominic Hale'in malikanesindedir. Adamın ünü ve Fallon ile yaşadığı bir olay yüzünden genç kadın aldığı kararın doğruluğundan emin olur. Dükün evinde işe başlayan Fallon, hem genç adamın çekimine karşı koymaya hem adamın gizlediği yanlarını keşfetmeye hem de adamın başka kadınlarla ilişkilerine yakınen tanık olmaya başladığında işler daha da karmaşıklaşır. Bütün bu olayların içinde bir de kendi gizlediği kimliğini açığa çıkarmamaya çalışmalıdır. Ancak hesaba katmadığı olaylar zincirinde sırlar açığa çıkarken genç kadının hayatı da hiç beklemediği yöne doğru yol alır. Şimdi açığa çıkan sırlar ve aşk karşısındayken nasıl hareket edeceğine karar vermelidir. 

Öncelikle genelde historical romanslarda hep leydileri okumaya alışmıştık burada bir leydiyi değildi işçi sınıfından bir kadını okumak çok güzel bir değişiklik oldu. Tabi bunun bir de fakir kız zengin oğlan klişesi bağlantısı da var... hzimetçi kız ve bir dük... öyle bir film mi vardı 😎 Neyse... her ne kadar klişe olsa da okuması keyifli ve zevkliydi. 


~~~*~~~
Kadın cehennemden gelmiş, ruh avlayan bir çeşit melekti.
~~~*~~~ 


Fallon'ın geçmişi, babasını kaybediş hikayesi ve okulda yaşadıkları cidden genç kadını hayata karşı koca savaşlar vermesine sebep olmuş ama buna rağmen ayaklarının üzerinde durmuş olması ve hayalleri için çabalaması çok güzeldi. Güçlü kadınları severim kitaplarda.

Sevgili İblis Dük Dominic ise... geçmişinden yaralı olduğu belliydi en başından beri ama daha büyük bir şeyler bekledim hep... nedense sonlara doğru iyice sebepleri oturunca bana onlar yeterli mazeret gelmedi İblis Dük lakabı için... hatta bence her gecesini bir kadınla geçirmesi ve evlilik ya da ilişki istememesi onu iblis de yapmazdı ya.. neyse... o kısım bir abartıydı bence. 

Dominic'in evdeki çalışanlarla olan ilişkisi çok güzeldi. Bir dük olmasına rağmen çalışanlarına asla aşağılayıcı yaklaşamaması ve onları korur tavırlarını sevdim. 

Ayrıca genç adamın Fallon'a karşı olan tavırları da çok iyiydi. Zaten genç kadının kimlik saklama oyununu öğrendikten sonra kartlarını hep açık oynaması ise.. işte ne istediğini bilen ve peşinden giden bir adam dedirtti. Kitaplarda ne istediğini bilen karakterleri de severim. 

Çok detaya girmeyeceğim ama bence eksikleri olan bir kitaptı. Yine de bu türü sevenlerin severek okuyacağı bir kitaptı da... özellikle son zamanlarda historical romans çıkmazken elimizdekilerin değerini bilmeliyiz. O yüzden keyifle okudum ve elinizde varsa deneyin derim. 

Her ne kadar serinin son kitabı çıkmamış olsa da önümüzdeki ayın historical romansı serinin ikinci kitabı olacak benim için. Bu arada kitaba 5 üzerinden 4 veriyorum 😄


~~~*~~~
Düşüncelerinin hızla değişerek soğuk hayatına his getiren kişiyi arayıp onun için yanıp tutuştuğunu fark etti. Fallon'u. Onu düşünmek ilk defa kafasını dağıtan hoş bir etken oldu. Fallon... dünyanın algıladığı gibi ahlaksız bir varlıktan fazlası olduğunu hissetmesini sağlayan tek kişi. Onun... hissetmesini sağlayan tek kişi. Hem sadece vücudu onunkiyle birleştiğinde değil. Onu her gördüğünde. Onunla her konuştuğunda. Onu her düşündüğünde. Fallon'la doğru, iyi, bütün hissediyordu.
~~~*~~~ 


The Penwich School for Virtuous Girls 



Kitabın adı      : Aşkın Günahı
Orijinal adı     : Sins of A Wicked Duke
Yazarı            : Sophie Jordan
Çevirmen        : Esra Doyuk
Seri Bilgisi       : The Penwich School for Virtous Girls #1
Yayınevi          : Pegasus
Sayfa sayısı     : 336

Kitabın tanıtım yazısı: 

Fallon güzelliğini gizleyebilirdi... Peki ya arzularını?

Biri maskelerin ardında yaşıyor...

Fallon O'Rourke gibi bir güzelin iffetini koruyabileceği son yer, Londra'nın en çapkın dükü Dominic Hale'in Mayfair'deki malikânesidir. Ancak genç kız orada güvendedir çünkü bir uşak kılığına girmiştir. Sırrını korumak için elinden geleni yapmasına rağmen günahkâr çapkının yatak odasına girip çıkan kadınlardan biri olmayı dilediğini fark eden Fallon, bu oyunu sürdürebilecek midir?

Diğeri günah işlemek için yaşıyor...

Yakıcı mavi gözlere ve enfes bir gülümsemeye sahip hovarda Dük'ün keyfine düşkünlüğüne imrenenler, onun kısa süreli mutlulukların peşinde koşmasının nedenini sorgulamamaktadır. Oysa Dük'ün kalbi kırıktır ve kendini korumak için ördüğü duvarları sadece bir kadın yıkabilecek, sadece bir kadın onun aşkını kazanabilecektir...







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın