9 Ekim 2022 Pazar

0 Sophie Jordan - Skandal Aşıklar (The Penwich School for Virtuous Girls #2)


~~~*~~~
Gerçeği itiraf edene kadar asla ona sahip olamayacaktı. Aralarındaki yalanla artık yaşayamazdı. 
İnsan sevdiklerine yalan söylemezdi.
Yeterince basit bir ilkeydi. 
~~~*~~~ 

 

The Penwich School of Virtuous Girls serisinin 2. kitabı Skandal Aşıklar yorumuyla karışınızdayım. Açıkça söylemeliyim ki ilk kitaptan çok daha iyiydi ve çok daha hoşuma gitti. Muhtemelen üçüncü kitabı daha çok sevecektik ama bunu asla bilemeyeceğiz çünkü Pegasus seriyi yarım bıraktı. 

Seri normalde her kitap bir kadın karakterin hikayesini anlatıyor. 3 arkadaşın hayatlarında mutluluğu ve aşkı bulma yolculuğu gibi... Bu kitapta maceraperest olan Evie'nin hikayesiydi. 

Evie'nin geçmişte yaşadıkları, hayatında vazgeçtikleri, ailesi için göze aldıkları, hayatta kalma savaşı ve bütün bunların yanında da aşkı tatmasını konu alıyordu. 

Ancak kitaba dair şöyle kötü bir şey var ne yazık ki edisyonu çok iyi değil. Bilemiyorum neden böyle ama bazı yerlerdeki imla hataları cidden çok sinir bozucuydu. Ben genelde pek takılmam ama buradakiler rahatsız ettiler keşke olmasaydı dedirttiler. 


~~~*~~~
Spencer, genç kadının her zaman istediği ama yaşadıklarından ötürü hiçbir zaman iyileşemeyeceği maceraydı.
~~~*~~~ 

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Evie, üvey kız kardeşi Linnie'nin gayri meşru bir şekilde doğurduğu çocuğa sahip çıkarak onun başka birine verilmesine izin vermez. Kendi adının lekelenecek olmasını önemsemeyerek çocuğu sahiplenip kendi oğlu gibi yansıtarak yeni bir hayat kurar kendine. Aradan geçen yıllar sonrasında tam bir hayatta kalma savaşı başlamışken Spencer karşısına çıkar. Spencer'da askerden yeni dönüş, ağabeylerinden kendisine kalan vikont ünvanını almak zorunda kalmıştır. Tabi bir de askerdeyken kuzeni Ian'ın Linnie'ye olan aşkını dinleyerek ondan bir çocuğu olacağını öğrenmiştir. Ian'ın ölmeden önceki son dileği Linnie ve çocuğuna sahip çıkmasıdır. Spencer'da bunu yerine getirmek döndüğünde ilk yaptığı şey olur. Linnie diye sandığı Evie'nin kapısına geldiğinde ona ve oğlu Nicholas'a sahip çıkmak önceliğiyken karşısında gördüğü genç kadın hiç de düşündüğü biri gibi çıkmaz. Çünkü genç kadına dair hissettiği arzu dayanılmaz bir boyuttadır ve Evie'ye bu yüzden bir evlilik teklif eder. Böylelikle hem kuzenine verdiği sözü tutacaktır hem vikont olduğu için peşine düşen bekar kadınları engelleyecektir hem de sahip olmak zorunda olduğu varise Evie'yle beraberliklerinden sonra sahip olabilecektir. Spencer için oldukça mantıklı bir anlaşma gibi görünse de Evie'nin Linnie olmaması ve onun yanında getirdiği sırlar oldukça büyük sorun olacaktır. Çünkü Evie her ne kadar Spencer'dan etkilense de onun kendisini kız kardeşi sanması içinde büyük bir kırgınlığa neden olmaktadır. Gerçeği açıklayamaması da bütün bunları iyice körüklemektedir. 

Evie ve Spencer'ın ilişkisindeki sırlar ikilinin hayatlarını etkileyecek, aşk ve mutlu bir evlilik yolundaki ilişkilerini zedeleyecektir. Bütün bunlardan nasıl kurtulacağını ise kitabı okuyarak öğreniyoruz ama size küçük bir ipucu vereyim... aşk her zaman kazanır ;) 


~~~*~~~
Birini arzulamanın böyle derin, yoğun ve hatta tehlikeli olabileceğinden bahsetmişti. Evie bu fikri ciddiye almamıştı ama burada durmuş onu istiyor, genç adamın onu sevmesi için ümitsizce kıvranıyordu. 
Ancak hiç sevmeyecekti.
~~~*~~~ 

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki Evie'nin kız kardeşinin bebeğini sahiplenmesi... kendi hayatından vazgeçerek onun için yeni bir hayat kurması çok güzeldi. Ben olsam ben de yapardım dediğim detaylardandı. Oldukça güçlü bir kadın olması takdirimi kazandı. Bir de ne istediğini bilen tavırları da... tereddüt ettiğinde bile cesurca karar alabilmesi sevdim seni kızım dedirtti. 

Spencer ise... bu tür kitaplarda okumaya alıştığımız erkek karakterlerden değildi. Gerçi ilk kitapta da bunda da alışılagelmişin dışında erkek karakter olması çok güzel bir şeydi. Bu yüzden çok sevdim bu durumu. Spencer'ın da ne istediğini bilmesi, bazı şeyleri anlaması, aldığı kararların arkasında durması ve o aristokrat havasından çok daha normal bir havası olmasını sevdim. 

Spencer ve Evie'nin ilişkileri, aralarındaki çekim güzel anlatılmıştı. Evie'nin dürüst davranmamasına karşı Spencer'ın her konuda dürüst olması ise oldukça iyiydi. 

Evie'nin arkadaşlarıyla olan ilişkisi, yanında kalanlarla ilişkisi güzeldi ama üvey annesi ve onun gölgesinde kalmış babası çok sinirimi bozdu açıkçası... Özellikle Spencer'ın gerçekleri öğrenme şekli ve babasının bir konuda üvey annesine dur diyememesi çok sinir bozucuydu. 

Evie'nin Adara'nın oyunuyla mahzende kapalı kalması ve Spencer'ın bunu öğrenme şekli ve sonrasında gelişen olaylar da çok güzeldi. Okurken Adara'ya da sen nasıl da bir s*rtük çıktın dedim. 

Kitapta en sevdiğim şeylerden biri de gereksiz entrikaların, krizlerin ve triplerin olmamasıydı. Bu durum beni memnun etti. Çünkü kitabı uzatmak için yapılan gereksiz hamleler olabiliyor bazen ve bu kitapta böyle bir durum olmaması çok iyiydi. 

Her şey tam dozundaydı ve her şey olması gerektiği gibiydi. Bu yüzden de çok sevdim. 😊 


~~~*~~~
Linnie'nin zayıf ve aptal olduğunu düşünürdü. Ve onu terk etmiş hergeleyi sevmeye devam ettiği için daha da aptal olduğunu düşünürdü. 
Ama şimdi biliyordu. 
Şimdi kalbin mantığın önüne nasıl geçebildiğini biliyordu. Şimdi aşkı biliyordu. 
Daha önce hiç bu kadar sefil olmamıştı.
~~~*~~~ 


The Penwich School for Virtuous Girls 


Kitabın adı      : Skandal Aşıklar
Yazarı            : Sophie Jordan
Çevirmen        : Eylül Cavaç
Seri Bilgisi       : The Penwich School for Virtous Girls #2
Yayınevi          : Pegasus
Sayfa sayısı     : 320

Kitabın tanıtım yazısı: 

Hangi kadın yeni tanıştığı bir adamla evlenir? Cesur bir kadın. Evelyn Cross itibarını, özgürlüğünü ve aşk umutlarını uzun zaman önce feda etmiştir. Artık İngiltere kırsalının ücra bir köşesinde hayatta kalma mücadelesi vermekte, önemsediği her şeyi yok edebilecek bir skandaldan kaçınmaktadır. Ta ki baştan çıkarıcı, yakışıklı bir vikont ona sayısız olanaklar sunarak evlilik teklif edene kadar…

Hangi adam yeni tanıştığı bir kadınla evlenir? Onurlu bir adam. Spencer Lockhart savaştan yeni dönmüştür. Vikontluk unvanını üstlenmeye ve kuzeninin Evelyn Cross'a yaptığı yanlışı düzeltmeye kararlıdır. Genç kadınla evlenmek, sorumluluk sahibi genç adamın ödeyeceği ufak bir bedeldir. Ancak onunla tanıştığında Evelyn'in hiç de beklediği gibi bir kadın olmadığını anlar. Tutku alevleri ikisini de yakarken, Spencer sorumluluklarını düşünemez hale gelecektir… Hangi çift tanıştıktan hemen sonra evlenir? Tutkularıyla skandal çıkarabilecek bir çift.

"Romans severler bu kitabı ellerinden bırakamayacak."
-Library Journal-




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın