27 Kasım 2022 Pazar

0 Matsuri Hino - Vampir Şövalye Cilt 4 (Vampire Knight #4)


~~~*~~~
Dikkat et... 
Vampirler doğaları gereği vahşi ve zalimdir. 
Bana sorarsan... Avcılar da onlar gibidir.
~~~*~~~ 

4. ciltle karşınızdayım bu hafta sonumu elimdekileri bitirerek geçirmeyi planlıyorum. Zaten bir tek 5.cilt kaldı. Devamını da alacağım aralık ayında da birkaç tanesini okumayı planlıyorum. 

Her kitapta bir öncekinden daha heyecanlı olmaya başladı. Zaten 4. cildin sonunda yazarı demişti 4 ve 5 daha heyecanlı ve aksiyon olacak diye öyle de oldu. Açıkçası favorim oldu bu... 

Bir de Yuki ve Zero'nun da beraber sahnelerini okumak çok da güzeldi açıkçası. 

Kitabın kısaca özetini vermek gerekirse; Cross Akademisi'ne gizemli bir şekilde gelen yeni öğrenci Maria'nın gerçek kimliği ortaya çıkıyor. Maria'nın safkan olması, kuralları önemsemeden tek bir kişinin peşinde olması ve geçmişin izinden devam etmesi Yuki, Zero ve Kaname arasındaki dengeleri sarsacak gibi olacağından dolayı gerçekler ortaya çıkıp bir sonuçlanması gerekiyor. Maria, aslında Zero'yu vampire dönüştüren safkan vampir olan Şizuka Hio olduğu öğrenilir. Zaten Zero'nın ona karşı verdiği gerilimli tepkiler ve huzursuzluğu da bunu ortaya çıkardı. Ancak Zero'nın hayatı için Şizuka, Yuki'yi hedefler ve onunla anlaşma yapmak ister. Bu durum Zero'nun hoşuna gitmez ve bu duruma el atar... bu olaylar olurken Zero'nun geçmişten gelen kaybettikleri kendini gösterirken duruma bir kişi daha el atar... Kaname... Bu olaylar arasında Zero ne yapacak? Kaname, Şizuka'ya karşı aldığı tavır ve verdiği tepkinin sonucu ne olacak bunların detayları ve sonrası bu seride tabi ki... öyle bir bitti ki zaten 5. cilde başlayacağım yarın akşam. 


~~~*~~~
Zero'yu kurtarmak istiyorsan bir anlaşma yapalım. Ya bana kendini vereceksin ya da ... Kaname Kuran'ı cesedini bana getireceksin.
~~~*~~~ 

Yuki ve Zero'nun beraber olan çizimleri çok çok iyiydi. Ama itiraf etmem gerekirse kötü karakter de olsa Şizuka Hio'da çok iyi çizilmişti. Kötüsün ama çok güzelsin modundaydım onun sahnelerinde. 

Yuki'nin Zero için yaptığı fedakarlıklar ve Zero'nun Yuki için göze alabilecekleri aslında ikilinin bir çift olması gerektiğinin bir kanıtı dahaydı... üzülürüm onlar çift olmazsa ben çok yakıştırıyorum. Ama tabi bunda bir üçüncü kişi var Kaname... sanırım o da Yuki'den hoşlanıyor.. .Yuki'de ona karşı ne hissediyor emin olamıyorum. 

Şizuka, Zero ve Yuki üçlüsünün kitabın sonundaki sahneleri çok iyiydi. Bir de Şizuka ve Kaname'nin son sahnesi... off işte bu dedim. Kaname vampir olduğunu okuduğumuzdan beri ilk defa öyle bir tepki verdi ve yürü be çocuğum modundaydım 😀

Yuki, kendi kanını kendi isteğiyle Zero'ya veriyor ve o sahneler çok güzel çizilmişti. Bunda da vardı öyle sahneler ve çok iyiydi. Okurken buralar film olsaydı nasıl güzel olurdu dedim. 

Ayy ben bu 4 kitaptan en çok bunu sevdim. Bakalım 5.ciltte beni neler bekliyor. 😊


~~~*~~~
"Surat asmayı bırakırsan yakışıklı olacaksın ama."
"Anlamıyorum... Nasıl sürekli gülümseyebiliyorsun?"
"Ha... Bu herhalde senin de gülümsemeni istediğim için olsa gerek."
~~~*~~~


~~~*~~~
"Geçen gece... Beni uyutup hatıralarımla oynayan sendin değil mi? Bir çocuğun başını belaya sokmasına... engel... olur gibi..."
"Hayır. Çocuk muamelesi yapmak değil bu. Sadece seni korumak istedim, hepsi bu."
~~~*~~~ 


~~~*~~~
"Söz verdiğim gibi bu kadının beni ısırmasına izin verip seninle aynı hale geleceğim. Korkuyorum ama önemli değil. Çünkü... O zaman seni kurtarabilirim."
~~~*~~~  


~~~*~~~
"Benimki yetmez mi? Niye Zero'ya bu kadar acımasızca bir şey yapıyorsun..."
"Sana sevgiyle bağlanmasının cezası bu... Yuki... Bana acımasız diyorsun... başkalarını suçlamak kolay... Senin seçiminin Zero'ya acı vereceğini ben bile anlayabiliyorum..."
"Ben... Zero'yla birlikte olduktan sonra gerisinin bir önemi olmadığını... düşünmüştüm..."
~~~*~~~ 



Kitabın adı      : Vampir Şövalye - Cilt 4
Yazarı            : Matsuri Hino
Yayına Hazırlık : Zeynep Kopuzlu Taşdemir, Ebru Ersin
Sayfa Düzeni   : E. Bahar Mete
Seri Bilgisi       : Vampire Knight #4
Yayınevi          : Akıl Çelen Kitaplar
Sayfa sayısı     : 192

Kitabın tanıtım yazısı: 

Yeni gelen gececi öğrenci Mariayı gördüğü anda Zero, nedenini bilemediği şiddetli bir içgüdünün etkisi altında kalır. Şüphe duymakta haklı olduğunu anlayınca da ona tabancasını doğrultur. Peki Maria gerçekte kimdir? Diğer yandan, Marianın asıl yüzünü daha önce öğrenmiş olan Yuki, Zeroyu kurtarmak için ne yapacak?






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın