5 Şubat 2023 Pazar

0 Samantha James - Akşam Yıldızı (McBride Family #1)


~~~*~~~
"Aşk," dedi basitçe. "Ah, Annie, bazen sadece orada durur ve kimse sevginin, nasıl, niçin ve hatta ne zaman olduğunu açıklayamaz. O sadece oradadır."
~~~*~~~ 
 

Bu ayın historical romansı olarak Samantha James'in McBride Family serisinin ilk kitabını seçtim. Biliyorsunuz ki instagramdan bu tür üzerine okuma grubumuz var ve onun için her ay bir historical okuyoruz bu ayın kitabı da benim için Akşam Yıldızı oldu. 

Kitap üç kardeşin hikayesini anlatıyor her kitap bir kardeşi anlatıyor ama tabi sıralı okumak daha iyi diye düşünüyorum. Kurgu bütünlüğü için sıralı gidilirse daha iyi olur bu yüzden seriyi okuyacak olan okurlara tavsiyem sıralamayı okuyun.


~~~*~~~
İçini parçalayan bir acı hissetti. Anne, önceden sahip olduklarını hatırlatıyordu ona. Kaybettiği her şeyi.
~~~*~~~ 

Kitabın kısaca konusuna Anne, kuzeniyle ve yeğenleriyle yaptığı parkta yaptığı gezi sırasında talihsiz bir olay sonucunda Simon ile tanışırlar ve daha ilk tanışmalarından sonra birbirlerinden hoşlanmayan ikili bir doğum gününün Simon ve Anne'in yakınlaşması ve öpüşmeleri sonucunda Anne'in ağabeyi Alec'e yakalanmaları ikilinin hayatlarını değiştirir. Çünkü herhangi bir skandal çıkmadan evlenmeleri gerekmektedir. Ancak Simon, 5 yıl önce karısını ve iki küçük çocuğunu kaybetmiştir bu yüzden de yaşadığı vicdan azabı ve yastan dolayı tekrar evlenmek, birine bağlanmak, sevmek ve çocuk sahibi olmak istememektedir. Aslında geçmişi geçmişte bırakamadığından dolayı korkularıyla, yasıyla ve devamlı rahatsız olan vicdanıyla yaşamaktadır. Şimdi Anne ile evlenmek zorunda kalması da durumu iyice işin içinden çıkılmaz hala getirir. Ancak Anne için durum daha farklıdır. Bu evlilikten beklentisi vardır ve kendisi Simon'ı sevebilecekken onun da kendisini sevmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Ancak Anne'in bilmediği geçmiş önlerine engel oluşturmaktadır ama en büyük engeli de Simon'ın korkuları oluşturur. Anne evliliği ve duyguları için girdiği bu savaşı kazanıp kazanamayacağı belli değildir. Kitapta da bu savaşı bütün duygu yoğunluğuyla okuyoruz. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki Londra'nın şehir yaşantısından çok kırsalda yaşamaları ve kurgunun orada geçmesi çok güzeldi bunu çok sevdim. 

Kurgu çok güzel anlatılmıştı. Olaylar çok iyiydi. Her ne kadar Simon'ın korkuları ve kayıpları hüzünlendirici olsa da bütün duygular çok güzel anlatılmıştı. 

Bölüm başlarında Simon'ın günlüğünden alıntılar olması da çok güzel bir detaydı. O kısımları çok sevdim. 


~~~*~~~
"Yaşananları değiştiremeyiz, Anne... Dün geçmişte kaldı ve bir daha yaşanmayacak. Dünü geri getiremeyiz. Değiştiremeyiz. O yüzden önümüzdeki günlerin daha iyi olacağına bütün kalbimizle inanmamız gerek. Önümüzdeki günlerin daha parlak olacağına güvenmeliyiz ve böyle olması için de elimizden geleni yapmalıyız."
~~~*~~~ 

Simon'ın karısını ve çocuklarını kaybediş şekli cidden çok acınasıydı. Yani o anları anlattığı kısımları çok fenaydı, insanın resmen yüreği burkuluyor ve o duyguyu o olayı biz yaşasak onun gibi tepki verirdik dedirtiyordu. Bu yüzden Simon'ın tavırlarında haksız olduğu kısım yoktu bence.

Anne ise... ne istediğini bilen ve istediği şey için savaşan, elde etmeden pes etmeyen bir kadın olması süperdi. Bu tür kadınları okumaktan zevk alıyorum. Simon konusunda Anne'in pes etmeden çabalaması da çok güzeldi. 

Anne'in yavaş yavaş, adım adım Simon'ın kalbine girmesi çok güzel anlatılmıştı. Damdan düşer gibi aşık olmak yerine yavaş yavaş filizlenen bir aşkın anlatılması bence bu tür için eşsiz bir detaydı. 

Her ne kadar Simon'ın geçmişinden gelen korkuları yüzünden Anne'in istediği hayatı ona verememesi, bu konuda genç kadının kalbini kırması bazen sinirimi bozsa da her iki tarafta kendince haklıydı ve bu yüzden benim nazarımda her ikisi de haklıydı ama her ikisi de çok zorlandı bu aşk konusunda. Tabi sonunda aşk kazandı ya neyse 😇

Kitapta Anne'in artık son noktada olması ve alyansını Simon'a atarak isyanını ile getirmesi 'yürü be kızın' dedim. Çünkü Simon'ın içinde yaşadığı ikilemlerden dolayı bir silkelenmeye ihtiyacı vardı ve bunu yaptı. Zaten Simon'da akıllandı. 

Çok uzatmayacağım ama keyifle okudum, bana beklentini düşür diyenler olmuştu çok mükemmel değil diyenler ama ben sevdim. Gerçekten keyifle okudum bu yüzden de sevdiğimi söyleyebilirim. Eğer ki okuma programım çok yoğun olmasaydı kesinlikle seriye devam ederdim. 🙈

Bu türe severlere tavsiye ederim. Puanım ise 5 üzerinden 4 oldu. 🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
Anne'in, içine yerleştirdiği hislerden hoşlanıyordu. Öyle uzun zamandır kaybolmuş gibiydi ki. Ama şimdi hayatının yeniden bir amacı olmuştu. Anne, adamın umut etmesini, hayal ve cesaret etmesini sağlamıştı.
~~~*~~~ 


Kitabın adı     : Akşam Yıldızı
Orijinal adı     : The Secret Passion of Simon Blackwell 
Yazarı            : Samantha James
Çevirmen        : Esra Doyuk
Seri Bilgisi       : McBride Family #1
Yayınevi          : Pegasus Yayınları
Sayfa sayısı     : 320

Kitabın tanıtım yazısı: 

BİR ERKEK HER ŞEYİ KAYBEDECEĞİNİ BİLE BİLE BÜTÜN KALBİNİ VEREREK YENİDEN SEVEBİLİR Mİ?
...
Kaderin zalim bir cilvesi Simon Blackwell'in hayatını onarılmaz biçimde değiştirdi. Yoğun tutkuların adamı, bozkırın vahşi doğasını kendine sığınak edip bütün dünyayla bağlantısını keserek, duygu ve arzularını sonsuza kadar yadsımaya kararlıydı. Ama insanın aklını başından alacak kadar güzel bir yabancı, adamın karşı durmaya yemin ettiği cinsel güdülerini harekete geçirdi. Simon Blackwell hiçbir kadının onu cezbedebileceğine inanmıyordu.

Annabel McBride dışında... hiçbir kadın.

“Olağanüstü bir yazar.”
-Lisa Kleypas

“SAMANTHA JAMES HEYECAN DOLU, NEFİS ROMANSLAR YAZIYOR.”
-Publishers Weekly

"SAMANTHA JAMES KALBİMİZİN EN GÜÇLÜ HİSLERİYLE UĞRAŞIYOR."
-Catherine Anderson

“OKUYUCULAR ONUN SEVİMLİ, ÜÇ BOYUTLU KARAKTERLERİNE BAYILACAK.”
-Romantic Times

“SAMANTHA JAMES TAM DA OKUMAYI SEVDİĞİM TÜRDEN KİTAPLAR YAZIYOR.”
-Linda Lael Miller







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın