2 Şubat 2023 Perşembe

0 Krista Ritchie & Becca Ritchie - Sana Bağımlı ( Addicted World #1 )



~~~*~~~
Gerçek bir ilişki olursak her şeyin düzeleceğini düşünmüştük. Aşkımız tüm kalp kırıklıklarını onarmalıydı. 
~~~*~~~ 


 
Çıktığında, daha doğrusu çıkacağı duyurulduğunda ilgimi çekmişti sonrasında konusu, detayları duyurulduğunda çok kararsız kalmıştım. Neden bilmiyorum ama beklentimi düşürecek öyle okuyacaktım ya da okurken sıkılacaktım... hep öyle hissettim ama sonra yorumlarına güvendiğim birkaç okurun yorumlarından sonra seveceğimi düşünerek kitabı aldım. Hatta öyle ki ikinci kitap Sana Ait çıktığında onu da aldım bunu henüz okumadım. 

Şimdi ise... iyi ki almışım diyorum ve umarım diğer kitaplar için yayınevi fazla bekletmez diyorum.

Kitap kesinlikle yetişkin okurlara hitap eden bir kurgu... hem erotizm içeriği hem de alkolizm içeriği yüzünden yetişkin okurlara göre olduğunu söylemeliyim. 
 
Kitabın arka kapağında yazıyor 'seks bağımlısı' ve 'alkol bağımlısı' diye... bu tür detayları sevmiyorsanız, rahatsız oluyorsanız gereksiz yere okuyup gömmeyin kitabı. 


~~~*~~~
"Seni, bunu sevdiğimden daha çok sevmek istiyorum." Elindeki şişeyi salladı. "Ortada kaybedecek bir şey yokken bunu nasıl yaparım bilmiyorum."
~~~*~~~ 


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Lily ve Loren ya da kısaca Lo, küçüklükten beri çok yakın arkadaş olan ve birbirlerinin en kirli sırlarını dahi bilen iki gençtir. Aynı üniversitede okuyup ailelerine de sahte sevgili rolü yapıyorlardı çünkü ikisinin de ailelerinden gizledikleri bağımlılıkları var. Lily, seks bağımlısıdır, kafasına göre canının istediği her an seks yapan ve bazen onun haricinde hiçbir şey düşünmeyen biri... Lo ise alkol ile her şeyle başa çıkmaya çalışan, içmeden tek bir anın daha geçmediği bir alkoliktir. Kendilerini ailelerinden soyutlayarak, gerekmediği sürece görüşmeyerek, asosyal takılarak ve arkadaş edinmeyerek kendi kozalarında yaşayıp giderler. Ancak bir gün yaptıkları bir yat gezisinde Lily ve Lo'nun sevgili rolü yaptıkları bir an... Lily'nin kriz tuttuğunda Lo'nun ona kendisini teklif etmesiyle ikili bu sefer gerçekten sevgili olurlar. Bir şekilde ilişkilerini devam ettirirken kendi sorunlarını görmezden gelmeye de devam ederler. Ancak hayatlarına giren Connor ve Ryke ikilinin hayatını alt üst eder. Çünkü Ryke, Lo'nun alkol bağımlılığına çare bulmak için yardım teklif etmektedir. Connor ise Lily'nin ablası Rose ile tanışmaktadır. Lily ve Lo etraflarına ördükleri kozanın parçalanmasıyla bağımlılıkları da ortaya dökülmeye başlar... ta ki Lo'nun sarhoş olduğu bir gece Lily, kulüpte saldırıya uğrayıp da genç kadını Connor ve Ryke kurtarana kadar... bu hayatlarında bir dönüm noktası olurken Lily ve Lo'nun bununla nasıl başa çıkacaklarını okuyoruz. 

Öncelikle tekrardan söylüyorum kitap kesinlikle "YETİŞKİN OKURLAR" içindir. 

Evet, bağımlılığın kötü yanlarını çok güzel ortaya koyuyor ama yine de yaş sınırı olduğunu söylemek istiyorum. 

Kitabın değindiği tema... bağımlılıklar çok güzel anlatılmıştı. Aslında o bağımlılığın kişiye verdiği hazzı gösterirken arka planda verdiği hasarları da çok güzel vurguluyordu ve bunu çok sevdim. En korktuğum şeydi bunları yeterince iyi anlatılmazsa kitaptan soğurum, beklentimi karşılamaz diye ama beğendiğim bir şekilde yazılmıştı sevdim. 


~~~*~~~
"Önemli tarihleri hatırlamak, üniversite ve arkadaş edinmek gibi birçok konuda berbatız ama orta yolda buluştuğumuz tek konu birlikte olmamız. Bu denemeyi kendimize borçluyuz."
~~~*~~~ 

Üstelik kitapta aile ilişkilerine de çok güzel değinmişti. Aile ilişkileri, kardeşlikler, kardeşlerin birbirleriyle olan iletişimlerine de değinmişti ve bağımlı insanların kendilerini nasıl geri çektiklerini de anlatması cidden çok iyiydi. 

Lily'nin seks bağımlısı olması, zaman zaman yaşadıklarından bir sorunu olduğunu düşünse de bunu her zaman sonrasında yaşadığı hazza bırakıp tatminin verdiği hisle her seferinde tekrarlaması güzel ifade edilmişti. 

Lo'nun da aynı şekilde alkolle ilgili kendimden başka kimseye zarar vermediğini düşünerek devam etmesi ama her zaman dertlerinden kaçmak için daha fazla alkole sığınması da güzel anlatılmıştı. 

Gergin olduklarında, sinirlendiklerinde, dertlendiklerinde veya benzer duygular içerisinde oldukları her an kendilerini bağımlılıkları ile yatıştırmaları ve daha da önemlisi bunu bir kaçış olarak görmelerine güzel değinilmişti. 

Evet, bağımlılığınız sizin kendi içinizde kaçışınız ama aynı zamanda kendinize yaptığınız en büyük haksızlık ve en büyük zarar bunu da oldukça iyi ifade etmişti yazar.

Bütün bunların yanında Lily ve Lo'nun arasındaki ilişki de çok güzel anlatılmıştı. Bastırılmış aşkın dışa vurumu, beraber yakaladıkları uyum çok güzeldi. Aslında eksiklikleri birbirleriyle tamamlamaları da çok güzeldi. 

Lo'nun en başında Lily'nin dikkatini çekmek için çabalaması, onu kışkırtması ama her seferinde geri tepmesi ve sonrasında kendini içkiye vermesi... Lily'nin de Lo'nun kışkırtmalarına karşı kendini başka adamlarla bulması... Lo'ya asla evet diyememesi, aralarındaki arkadaşlığın bozulmasından korkması... ikili arasındaki dinamikler güzel işlenmişti bu kurguya. 


~~~*~~~
Daima yeniden başlamanın bir yolu karşıma çıkıyordu. Belki de en büyük korkum buydu. Bir bahane bulup Lo'dan vazgeçmekten korkuyordum. 
~~~*~~~ 


Lo'nun zaten artık dayanamayıp dışa vurumu da işte bu ya dedirtti bana. Hatta ikilinin sevgili olma yolunda attıkları adımlar, randevular ve dışarıdaki buluşmaları da çok güzeldi. 

Connor detayı çok iyiydi. Hatta onun Lily'nin ablası Rose ile olan atışmaları, Connor'ın alttan laf sokmaları ama Rose karşı duyduğu duyguların dışa vurumu çok şekerdi. Aslında Connor'ı en başında sevdim. 

Ryke da öyle... durup dururken damdan düşer gibi girdi hayatlarına ama etkili de girdi. Açıkçası hep altından bir şey çıkacak diye bekledim ama beklediğim detaylar ne yazık ki açıklanan sırlar değildi. O şaşırttı beni... nedense ben hep Lily ve Ryke detayı bekledim. Güzel bir şaşırtmaydı benim için. 

Lo için vurucu bir hamle Lily'nin başının belaya girmesiyle olacaktı bunu bekliyordum ki zaten öyle de oldu. Ama sonunda ikisi için de güzel olacağı umudu oldu içimde çünkü ikisinin de yanında onları seven birileri var ve daha da önemlisi birbirlerine de sahipler. 

Zaten kitabın sonunda Lo'nun "Bekle beni..." demesi ve Lily'nin düşünceleri... beklediğim ve bu kitaba yakışan şeylerdi. 

Kitaba dair çok detaya girmeyeceğim çünkü hem yeni bir kitap hem de spoiler vermemem gerektiğini düşünüyorum bütün havası bozulur kitabın bence. 

Severek okudum, ikinci kitabı iyi ki almışım dedim araya başka kitap soksam da onu da bu ay okuyacağım. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
Gerçekten savaşmamın tek yolunun kaybedecek bir şeye sahip olmamdan geçtiğini biliyordu. 
~~~*~~~ 






Kitabın adı     : Sana Bağımlı
Orijinal adı     : Addicted to You
Yazarı            : Krista Ritchie - Becca Ritchie
Çevirmen        : Büşra Tekin
Seri Bilgisi       : Addicted World #1
Yayınevi          : Martı Yayınları
Sayfa sayısı     : 464

Kitabın tanıtım yazısı: 

2 EN YAKIN ARKADAŞ
YALANCILAR. ÂŞIKLAR. BAĞIMLILAR.
1 EPİK AŞK HİKÂYESİ

Hiç kimse, utangaç Lily Calloway’ın en büyük sırrını tahmin edemezdi. Herkes üniversite barlarında dans ederken, Lily tuvaletlerde takılırdı. Birileriyle yatmak için... Dürtüleri onu tek gecelik ilişkilere, şehvetli buluşmalara ve hissettiği utanç yüzünden unutmak isteyeceği yerlere götürüyordu.

Sırrını bilen tek kişinin de kendine ait, farklı bir sırrı vardı.

Loren Hale’in en yakın arkadaşı, bir şişe viskiydi.
Lily onun listesinde ikinci sıradaydı.
Üç yıl boyunca gerçek bir ilişkileri varmış gibi davranarak bağımlılıklarını ailelerinden gizlemişlerdi. Evlerine girip çıkan rasgele erkekleri ve içki şişelerini saklama sanatında artık uzman sayılırlardı.

Ancak bağımlılıklarının altında ezildikleri zamanlarda, ikisi de aralarındaki yıkıcı ilişkiye dört elle sarılıyorlardı. Son zamanlarda ise yalanlar olmadan, daha iyi bir hayatı birlikte yaşamalarının mümkün olup olmadığını merak etmeye başlamışlardı. Etraflarındaki yabancılar ve aileleri, birlikte korudukları bu hayata dahil olmaya başladıkça yeni zorluklarla karşılaşıyorlardı.

Belki de bağımlı oldukları şeyler alkol ve seks değildi.
Asıl bağımlılıkları birbirlerine karşı olabilirdi.








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın