17 Mart 2023 Cuma

0 Samantha James - Gönül Avcısı (McBride Family #2)


~~~*~~~
"Hayattan birçok şey öğrendim. Kendimi hatasız birisi olarak düşünürdüm ancak kimsenin kusursuz olmadığını anladım. Hayattan alacağımız derslerin asla bitmeyeceğini de öğrendim."
~~~*~~~

McBride Ailesi Serisi'ne kaldığım yerden devam ederek bu ay serinin ikinci kitabını okudum. Akşam Yıldızı kitabında adı geçen ve ailenin askeri olan Aidan'ın aşkı bulma yolundaki hikayesiydi. 

Alışıla gelmiş kadın karakterlerinden değil de farklı kadın karakter olması çok hoşuma gitti ve açıkçası ilk kitapla kıyaslanırsa daha çok hoşuma gittiğini itiraf etmeliyim. Hatta kurguya katılan o gizem de çok güzeldi aynı zamanda. 

3. kitap nasıl olur bilemiyorum ama bu kitabı çok sevdiğimi söyleyebilirim. 


~~~*~~~
Dürüst olmak gerekirse, bir kadından en son ne zaman bu kadar hoşlandığını hatırlamıyordu.
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; yaşadığı travmatik olay sonrasındaki kendini suçlu hisseden ve bunun vicdanıyla yaşamak zorunda kalan Aidan McBride, ülkesine ve ailesine geri dönmüştür. Kendi hayatına adapte olmaya çalışırken bir akşam gece yürüyüşe çıkmış olan Fionna'yla karşılaşır. Fionna ise aklını toparlayabilmek ve gizli kimliğiyle yazdığı korku hikayeleri konusunda aklını boşaltmak ve rahatlamak adına çıktığı yürüyüşte Aidan ile karşılaşır. Genç adam ertesi gün onun aynı cadde de oturduğunu ve bir kitap dükkanı işlettiğini öğrendiğinde, ilgisini çeken genç kadının peşini bırakmaz. Önce onunla arkadaşlığa başlayan Aidan bu arkadaşlığın ona yetmediğini farkındadır çünkü genç adam Fionna'yı hayatında istemektedir. Ancak işler ne yazık ki o kadar kolay değildir çünkü Fionna'nın yazar kimliğinin yanı sıra sakladığı başka bir sır vardır ve bu sır Fionna'nın Aidan konusunda karamsar kalmasına, bir gelecek planı yapmasına engel olmaktadır. İkilinin aşkları sınavlardan geçerken bununla nasıl baş edecekleri ise kitapta saklı... 

Öncelikle kitaptaki yazar detayı ve bir kadının böylesine bir başarılı yazar olması çok hoşuma gitti. O dönemlerde kadınların ikinci planda olması ve başarını gizlemeleri gerekmesine rağmen Fionna'nın böylesine cesur olması ve ailesinin onu destekler durumda olması çok güzeldi. 

Fionna'nın yaşadıklarına rağmen güçlü duruşu, korkusuz hali çok iyi anlatılmıştı. Annesi için yaptıkları, göz aldıkları ve başarıları da güzel anlatılmıştı. Her ne kadar kitabın sonunda maruz kaldığı tehditlere verdiği tepkilerdeki ürkekliği o korkusuz duruşunu bozsa da içinde gizlediği, sakladığı korkuların onu en zayıf yanı olması yüzünden normal tepkiler gibi geldi. Ben o tüm korku anlarında Fionna'nın Aidan'a sığınma durumu ve Aidan'ın da onu korumak için göze aldıkları çok güzel kurgulanmıştı çok sevdim o detayları. Çünkü adam albay... asker... onun yapabileceği ve koruyabileceği noktaları okumak çok güzeldi.


~~~*~~~
Şimdi Aidan buradaydı. Onunla birlikte. Başka kimsesi yokken buradaydı.
~~~*~~~

Aidan... adamım ya böyle adamları okumayı çok seviyorum. Ne istediğini bilen ve bunun için savaşan adamları... Aidan'ın askerlik hayatında yaşadıkları, kayıpları ve bunun için kendini suçlama modunda olmasını çok iyi anlıyorum ve daha da önemlisi içinde yaşadığı vicdanı çok güzel kelimelere dökmüştü. 

Aidan'ın kusursuz karakter olmaması, hataları, gözüyle ilgili detay, yaptığı düşündüğü hatalar bence kurguyu daha da güzel hale getirmişti. Çünkü o kadar alışığız ki kusursuz erkekleri okumayı ama bu kitapta hatalar yapabilen, yaralı bir karakteri okumak hem çok güzel bir değişiklik hem de çok güzel bir tat bıraktı. 

Fionna'nı Aidan ile olan ilişkisi, sohbetleri zaman zaman eğlenceli zaman zaman da tutkuluydu. Ama sevgiliden önce arkadaş olabilmeleri bu duygularına kapıldıkları noktalarda inkar etme sürecinden çok kendilerince sebepleri olması da güzeldi. Fionna'nın korkuları ilişki kurmasına engel olması, daha doğrusu genç kadına göre engel sebebiyken Aidan'ın önündeki bütün engelleri aşma modunda olması da çok güzeldi. 

Fionna'nın takip edilme hissi, sapık takipçisinin varlığı, Aidan ile yaşadıkları bu konuda çok güzel kurgulanmıştı. Çünkü bu tür kitaplarda hafiften gizem ve heyecan severim yazar da bunu bana vermişti. 

Kitapta Alec'i bolca gördük ve bir dük olmasının yanı sıra bir ağabey olarak Aidan'ın yanında olma modu bir kardeşin nasıl olacağını gösterdi. Gerçi adamlarda İskoç kanı var... genlerinde bu var ve bunu da ilişkilerine yansıtıyor olmaları çok güzeldi. Hele Alec'in Aidan'a takıldığı konular ya da Aidan'ın Alec'e takıldığı durumlar çok eğlenceliydi. Yine de en sıkıştıklarında birbirlerine ihtiyaç duymaları da çok güzeldi. 

Kitap heyecanla okunan, hızlı biten kitaplardandı ve çok keyifle ve zevkle okuduğumu söyleyebilirim. Yazarın kitaplarını sevdim keşke daha çok kitabı çıksaymış. 

Historical romans severlere tavsiye ederim. Puanım 5 üzerinden 5 oldu. 🌟🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
Eğer sen kaçırsam, demişti, birkaç gün ortalıkta görünmeyiz... Bu ihtimali oldukça çekici buluyorum. Seni Gleneden'e götürebilirim, çok uzaklarda olacağımız, herkesten uzak olacağımız bir yere... Tamamen baş başa kalırız, sen ve en.
~~~*~~~ 




Kitabın adı     : Gönül Avcısı
Orijinal adı     : The Seduction Of An Unkown Lady
Yazarı            : Samantha James
Çevirmen        : Esra Doyuk
Seri Bilgisi       : McBride Family #2
Yayınevi          : Pegasus Yayınları
Sayfa sayısı     : 336

Kitabın tanıtım yazısı: 

Bedeli ağır olsa da aşkın önünden hiçbir engel duramaz...

Fionna Hawkes o güne kadar baştan çıkarılmanın ne demek olduğunu bilmemektedir. Sadece ay ışığının aydınlattığı bir caddede, cazibesiyle onu büyüleyen bir yabancıyla karşılaştığında bu esmer ve yakışıklı talibe karşı kendisini savunmasız hisseder. Ama tüm endişelerinden sıyrılıp Lord Aidan McBride'a âşık olduğunda daha büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalır.

Güçlü bir kadın olan Fionna, genç adamın gözlerindeki
arzuya karşı koyamaz. Acı verici sırlarla dolu hayatını
sadece onun kollarındayken unutmak ister.

Aidan, bu büyüleyici genç kadınla ilgili sır perdesini aralayana kadar onun peşini bırakmaz. Fionna'yı her köşe başında takip eden, her türlü tehlikeye göğüs geren Aidan onu savunmaya kararlıdır... Tıpkı ona sahip olmaya kararlı olduğu gibi.

"Türünün yıldızlarından Samantha James okurlarını tamamen büyüleyecek."
-Romantic Times-

"Kimse Samantha James'in tarzında bir romans yazamaz."
-Catherine Anderson-





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın