1 Mart 2023 Çarşamba

0 Krista Ritchie & Becca Ritchie - Senden Ayrı ( Addicted World #2 )


~~~*~~~
Onunla olmak istiyordum. 
Başkaları aşkımızın çok aşırı olduğunu söylemeden Lo'yu sevmek istiyordum.
Bir gün, bunların gerçekleşeceğini umuyordum. Umut, şu anda tutunmam gereken tek şey buydu. Beni içten içe destekleyen güç buydu. Beni gerçekten ayakta tutuyordu.
~~~*~~~ 

 
Seriye devam ederek Sana Bağımlı kitabının devamını Senden Ayrı'yı okuyarak Loren ve Lily'nin hikayesine kaldığım yerden devam ettim. 

Öncelikle bu serideki kitaplar Loren ve Lily'nin hikayesi dolayısıyla sırayla okunmalı. Ayrıca okurken her ne kadar young adult olsa da içerisiğinde erotizm detayları ve konu aldığı bağımlılık kısımlarında sizi rahatsız edecekse boşa okuyarak kitabı gömmeyin. 

Tekrardan uyarı niteliğinde olsun diye yazıyorum Loren'ın alkol bağımlılığı ve Lily'nin de seks bağımlılığı var dolayısıyla henüz 20'li yaşların başında olan bu iki gencin bağımlılıklarıyla baş etmelerini konu alıyor bir yerde bu yüzden okurken bunu göz önünde bulundurun. 


~~~*~~~
Bizim seni seviyorumlarımız kalbimizdeki arıyı, kırgınlığımızı, kahkahamızı ve acımızı bastırıyordu. 
~~~*~~~ 


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekir; Loren, rehabilitasyona yatmayı ve tedavi görmeyi kabul ettikten sonra Lily'e onu beklemesini söylemişti. Lily ise Loren'ı aldatmamak adına bağımlılığıyla baş etmeye çalışırken erkeklerden uzak durmak zorundadır çünkü Loren'e sadık kalmayı her şeyden çok istiyordur. Ancak zorlandığı kısımlar da oluyor ve bunlarla baş edemediği noktada hissettiği çaresizlik ve yoksunlukla nasıl baş edeceğini bilemediği için sonunda ablası Rose'un da yardımıyla terapiye başlar. Bu terapide hem bağımlılığını hem de buna neyin sebep olduğunu araştırırken aynı zamanda kendine de güven aşılamaya ve Loren ile olan ilişkisini daha sağlam bir şekilde ilerletmeyi de istemektedir. Hep kendini ailesinden soyutlamışken yanında arkadaşlar ve kardeşler görmek de Lily'e güç verir ama asıl gücü yine Loren'den alır çünkü her ne kadar içinde Loren'ın onu bırakacağına dair düşünceler olsa da genç adam döndüğünde ve tedavisi bittiğinde Lily'le daha sağlıklı ve gerçek bir ilişki kurmak istemektedir. İşte bu durumda ve birbirlerine karşı hissettikleri aşk bağımlılıklarıyla yüzleşmelerine ve savaşmalarına neden olmaktadır. 

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki bağımlılık kısmını yazar çok güzel anlatmış. Lily'nin yaşadığı ikilemler, yoksunluk krizleri, sonrasında hissettiği pişmanlık çok güzel anlatılmıştı. Özellikle Daisy'nin doğum günü için teknede toplandıklarında yaşadıkları, dayanamadığı noktada yaptıkları ve sonrasında hissettiği çok güzel anlatılmıştı. Böyle bir kriz bekliyordum çünkü Lily'nin dayanamayacağı ve sonrasında yaşayacağı pişmanlığı bekliyordum ki onu bir şeyler silkelesin çok güzel bir şekilde kurgulanmıştı. 
Zaten o kısımda Lily'nin Loren ile yaptığı konuşma da ona çok yardımcı oldu. Loren kendisi için uğraşırken aynı zamanda sevdiği kız içinde çırpınması çok güzeldi. 


~~~*~~~
"Yaşamak istememi sağlıyorsun. Ben, seninle yaşamak istiyorum."
~~~*~~~ 


Ryke ise... bu çocuğu çok sevdim. Utanmazlığı, umursamazlığı ama buna rağmen ilgisi ve korumacı tavırları çok güzeldi. Kitaplardan anladığım kadarıyla Ryke ile Lily'nin kardeşi Daisy arasında bir şeyler olacak ve onların da kitapları var kesinlikle okurum çıkarsa... çıkmazsa da muhtemelen orijinal dilden okumayı planlarım. 

Aynısı Rose ve Conner içinde geçerli. Bu serinin devamı ya da yan serisi gibi olan Colloway kızlarının hikayelerinin olduğu seri var bence o da çevrilmeli dedim bu kızları okurken. 

Rose, Conner ve Ryke'ın Lily'e destek olması, hep yanında olması, onun kendisine güvenemediği durumlarda yanında olup ona güç olmaları da çok güzeldi. 

Kitaba dair çok fazla spoiler vermemek adına yorumumu kısa kesiyorum. Ancak şunu söyleyeyim bu kitap Lily'nin bağımlılığıyla baş etme çabasını, yaşadıklarını, duygusal iniş çıkışlarını anlatan bir kitap oldu... devamını da heyecanla bekliyorum çünkü tam da Loren'ın döneceği kısımda ve Lily'nin terapistinin verdiği çok önemli bir görev sonucunda bitti. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
Sahte bir ilişkiye başlamıştık. Bitirmiştik. Çıkmaya başlamıştık. Birbirimizi sevmiştik. Sonra ayrılmıştık. Acı, mutluluk, zevk ve açılan yaralar, seçtiğimiz her yoldan ve her anımızdan sekip gitmişti. 
Tek bir karar, hayatımı sonsuza kadar değiştirebilirdi.  
~~~*~~~ 





Kitabın adı     : Senden Ayrı
Orijinal adı     : Ricochet
Yazarı            : Krista Ritchie - Becca Ritchie
Çevirmen        : Büşra Tekin
Seri Bilgisi       : Addicted World #2
Yayınevi          : Martı Yayınları
Sayfa sayısı     : 328

Kitabın tanıtım yazısı: 

Bir seks bagimlisi olarak Lily Calloway'in imkânsizi başarmasi gerekiyordu. 90 gün boyunca ilişkiye girmemek...

Lily'nin arzuları ve fantezileri yeni rutini haline gelmişti. Alkol bağımlılığından kurtulmaya çalışan Loren Hale'in, kendisinin nasıl bir canavar olduğunu fark edip etmeyeceğini merak ediyordu. Ne de olsa, Lo'ya sadık kalmaya devam ettiği bu süre boyunca içindeki cinsel dürtüler hayatını ele geçirmeye başlamıştı.
İlerleme. Lily, bunu sağlamak için uğraşıyordu.

Ancak bağımlılığından haberi bile olmayan ailesiyle yakınlaşmaya çalışması, ona daha büyük engeller yaratıyordu. Ayrıca kız kardeşiyle vakit geçirdikçe onun hakkında asla hayal edemeyeceği kadar çok şey öğreniyordu. Buna Daisy ve Ryke Meadows arasında olan can sıkıcı bağ da dahildi.

Lily ve Lo’nun bozulan ilişkileri sallantılı ve dengesiz bir hal alırken, kilometrelerce uzaklıktan yeni bir bağ kurmaları gerekecekti. Ama iyileşme yollarındaki en zorlu sınavlardan biri de birbirlerine "dokunamıyor" olmalarıydı.

Bazı aşklar yüzeyseldir.
Bazı aşklar da insanın tenine işler.
Lily ve Lo'nun ise aşklarının ne kadar derine işlediğini keşfetmeleri için üç ayları vardı..







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın