30 Ağustos 2023 Çarşamba

0 DİZİ YORUMU // Love Between Fairy and Devil (Cang Lan jue)


Bir Çin Dizisi yorumuyla geldim. Çinlilerin fantastik dizileri cidden çok iyi oluyormuş denedim ve çokça sevim bu yüzden de izlemeye devam edeceğim. 😍

Diziyi Netflix'de izledim, oldukça uzun zamandır da ilgimi çekiyordu ve listemdeydi hazır dedim sıcaklardan bunalıyorken başlayayım ve başlamamla bitirmem bir oldu diyemem çünkü 36 bölümlük bir dizi hemen bitmedi ama onun yüzünden kitap okuyamadım 🙈 öyle de sardı.

Dizinin baş rol oyuncusu şeytani tanrı rolünde olan Dylan Wang'ı Meteor Garden dizisinden tanıyorum ve oradaki rol yeteneğine bayılmıştım burada ise bambaşka bir rolde olması ve o rolün altından kalkması... hayran oldum resmen. Bilirsiniz kötü rolleri oynamak her zaman daha zordur ve bu çocuk iyi kötü fark etmeksizin her rolü oynayabilir bence. 👏

Dizinn Adı        : Love Between Fairy and Devil (Cang Lan jue)
Sezon sayısı      : 1 sezon
Bölüm sayısı     : 36 bölüm
Türü                 : FantastikRomantik, Dram 
Yaş Sınırı          : Genel İzleyici
Yapım tarihi     : 2022
Oyuncular       : Dylan Wang, Yu Shuxin, Linghe Zang, Charles Lin, Xu Haiqiao, Li Yitong, Zhang Chenxiao, risty Guo, Yue Yi Wnag, Chen Rouxuan, Li Xizi...  

Puanım             : 9 / 10


Aslında diziye dair çok güzel alıntılar vardı ama telefondan izlediğim için çekemedim. Dolayısıyla size can alıcı alıntıları paylaşamayacağım. Ama olsun çok fazla can alıcı sahneden bahsetmek istiyorum yorumumda.

Kısaca dizinin künyesinden bahsettikten sonra kısaca konusuna değineyim. 

Peri Orkide, bir orkide tohumunun büyümesi ve sonrasında peri olarak doğması olarak oluşan bir peridir. Ancak bitki kökleri hasarlı olduğu için bütün yeteneklerini kullanamaz. Bütün hayatı boyunca buna bir çare bulmak için çabalar... bütün bunların yanında da Peri Klanının Savaş Tanrısı'na, Lord Changheng da aşıktır. Ancak Savaş Tanrısı'da 30 bin yıldır kayıp olan tanrıçayla nişanlıdır. Peri Orkide'nin de hedefi ona yakın olan konumlardan biri olan Çeşme Sarayı'nda onun hizmetinde çalışan bir peri olmaktır. Aynı zamanda kader kitabına da bakabilen, okuyabilen ve tek yetkili peri de kendisidir. Bir gün Savaş Tanrısı'nın kader kitabında genç adamın ölümünü görünce duruma müdahale etme gereği duyar. Peri Orkide, Şeytani Tanrı olan Ay Klanı Tanrısı, Cehennem Ateşi'ni kontrol eden tek tanrı olan Ay Klanı Tanrısı Dongfang Qingcang'in hapsedildiği mühürdeki çatlakları onarırken Savaş Tanrısı'nın ölümünü görmüştür. Bu duruma müdahale ederken bir şekilde Ay Tanrısı Dongfang Qingcang'ı serbest kalmıştır. Ayrıca Peri Orkide ile birbirlerine bağlı kalarak serbest kalmıştır. Peri Orkide'ye olan her şeyin acısını Ay Tanrısı'da yaşamaktadır. Dongfang Qingcang ise bu durumda hiç memnun değildir. Henüz daha küçük bir çocukken babası tarafından bütün duyguları yok edilen  Dongfang Qingcang, hiçbir duygu belirtisi göstermeden ve sadece kendi halkı için savaşan bir tanrı haline gelmiştir. Peri Orkide ise genç adamın duygularını harekete geçirmeye başlamıştır. Dongfang Qingcang, aralarındaki mührü kırmak, genç kadının kendisine hissettirdikleriyle baş etme çabası ve klanının 30 bin yıl önceki hapsedilmiş elit savaşçılarını serbest bırakma çabasıyla uğraşmaktadır. Ancak bir de bütün bunların yanında bütün klanları kaosa götürecek bir kötülük de doğmaktadır. 

Dongfang Qingcang, kendi içinde hissetmeye başladığı duygular, halkı için alması gereken kararlar ve bütün bunların yanında da kendisiyle savaşa hazırlanan Peri Klanı ile ne yapacağına karar vermesi gerekmektedir. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki dizisinin efektleri çok iyiydi. Büyü kullanma sahneler, dövüş sahneleri, mekanla çok güzeldi. Peri Klanı ne kadar cennet gibi görünüyorsa Ay Klanı'da o kadar karanlık hissi veriyordu. 


Dongfang Qingcang'ın meşhur Şeytani Ay Tanrısı'nın cehennem ateşi kullanma kısımları da süperdi. 

Peri Orkide'nin genç adama yardım ettiği, kendi klanına ihanet ettiği düşünüldüğündeki sorgusu sırasında Dongfang Qingcang'ın gelip genç kadını kurtardığı sahne... cehennem ateşini kullanması ya da Savaş Tanrısı - Lord Changceng'e karşı tutumu çok iyiydi. 

Dongfang Qingcang'ın babasıyla yaşadıkları resmen gözlerimi yaşarttı çünkü bence dizinin en duygusal sahnelerindne biriydi. Çektiği acılar, yaşadığı ihanetler, verdiği tepkiler, bütün hissettiği duygular çok güzel yansıtılmıştı. İzlerken gözlerim doldu açıkçası. Ah... evet dizinin bir yerinden sonra Peri Orkide'nin yardımıyla, onun aşkıyla Dongfang Qingcang'ın duyguları geri gelmeye başladı. Resmen genç kadın şeytani tanrının kalbini iyileştirdi aşkıyla. 

Dongfang Qingcang ile Peri Orkide'nin birkaç sahnede aralarındaki mühürde dolayı ruhlarının yer değiştirdiği bölümler vardı o bölümlerde çok eğlendim. Cidden en eğlenceli kısımlardı. Düşünsenize şeytani tanrı olarak gördüğünüz adamı ruh değişiyor diye minnoş, şapşal ve sakar görüyorsunuz. 😂 o sahneler çok eğlenceliydi. 

Dongfang Qingcang'ın Peri Orkide'yi Ay Kraliçesi yapacağını ve onunla evleneceğini duyurduğunda ve hem kendisinin hem de Peri Orkide'nin kendilerini kanıtlamak için göze aldıkları acılar... çok acımasızcaydı ama bir o kadar da halk konumlarını ne kadar hak ettiklerini gösteriyordu. 

Dizinin sadece Dongfang Qingcang, Peri Orkide, Savaş Tanrısı Lord Changceng'e bağlı gelişmiyor oluşumu çok hoşuma gitti. Yan karakterlere de değinmesi, onlarında bütün dizide aktif rol alması çok güzeldi. 

Dizinin sonunda bütün düşman klanların Kadim Kötülük Tanrısı'na karşı savaşması ise dizinin en can alıcı sahnesiydi. Hele Peri Klanı onlara karşı savaşırken Ay Klanı gelip de Dongfang Qingcang emriyle buradayız demesi... işte bu be dedirtti. 

Peri Orkide'nin mührü kırmak için kendini öldürdüğü sahnede Dongfang Qingcang'ın çektikleri ve sırf sevdiği kadınla olabilmek için ölümü göze alması aşkının kanıtıydı. Güya Lord Changceng'de Peri Orkide'ye aşıktı ama onun aşkı asla Dongfang Qingcang kadar güçlü gelmedi bana... 

Ayy aslında başa şeyden bahsedesim var ama çok fazla spoiler verdim dimi... bence artık susmalıyım. 

Ancak tekrardan söylemek istiyorum henüz çok genç olmasına rağmen Dylan Wang'ı Dongfang Qingcang rolüyle görmek ve dizinin başlarında sıfır mimik, duygusuz halleri ve bunun ilerleyen bölümlerde sevdikleri için göze alabilecekleri, tepkilerini belli eden halleri çok güzel oynamıştı. Ciddi olarak genç bir yetenek dedim. Genç adamın başka dizilerini de kesinlikle izleyeceğim. 


👇 Fragman 👇








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın