6 Ağustos 2023 Pazar

0 Kathryn Caskie - Aşk Gecesi (Seven Deadly Sins #3)


~~~*~~~
"Sevdiğiniz birini kaybetmek hayatta yaşayacağınız en acı tecrübedir. Ve maalesef kimse bu kaderden kaçamıyor."
~~~*~~~


Bu ayın historical romans kitabı Aşk Gecesi, "Seven Deadly Sins" serisinin 3.kitabı ve yanı zamanda ülkemizde yayınlanan son kitabı. Aslında serinin 4 kitabı var gibi görünüyor ama nedense ülkemizde üç kitabı yayınlandı. Sanırım sadece ülkemizde değil yurt dışında da yarım kalan kitaplardan biri oldu. 

7 kardeşin bir diğer kız kardeşi olan Siusan'ın hikayesini anlatıyor. Her kitap bir kardeşi anlatmasına rağmen sıralı okunması gerektiğini düşünüyorum çünkü kurgusal bütünlük açısından sıralı okunursa diğer iki kardeşin hikayesi de burada nasıl affedildiği ve aşka yolculuklarını bilerek okumuş olursunuz. 


~~~*~~~
Bu adamın kollarının arasındayken mucizevi bir şeyler oluyordu. İnanmakta zorlanıyordu ama inkar etmenin bir anlamı yoktu. Yeniden hissetmeye başlamıştı. Adamın hassasiyeti, dudaklarına, boynuna baskı yapan öpücükleri... Sanki... ölmüştü de adam onu diriltiyordu. 
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Siusan, artık evlenme ve daha da önemlisi babası tarafından affedilme umudu olmayan ve kardeşlerinin affedilmesini ister moddadır. Bu amaçla yeni Exeter Dükü'nün takdim balosunda kardeşi ile aman geçirirken bunalan ve kalabalıktan kaçarken sığındığı kütüphanede Sebastian ile karşılaşır ve aralarında geçen tutkulu anların ardından kardeşlerinin adını daha fazla lekelememek adına kaçarak oradan uzaklaşır. Sebastian'da alkollü olmasının ve daha da önemlisi bir f*hişe olacağını düşündüğü kadının bir leydi olmasından dolayı kaçan kadının, Siusan'ın peşine düşer. Sebastian aradığı kadının kim olduğunu bilmeden ararken Siusan ise ismen kimden kaçtığını bilirken karanlık olmasından dolayı neye benzediğini bilmediği dükten kaçmaktadır. Bu amaçla bir kız okulunda öğretmenliğe başlayan Siusan farkına bakmadan Exeter Dükü Sebastian'ın yeğenine öğretmenlik yapmaya başlar. Dük haricinde bir unvanla Siusan ile tanışan Sebastian, genç kadından etkilenmiştir. İkisi arasında oluşan tutkulu yakınlaşmaların sonucunda gerçekte kim olduklarını bilmeden duygularına yenik düşerek aşık olurlar. Ama kimlikleri birbirlerinin hayatlarına büyük engel oluşturmaktadır. Bu engeli aşacak kadar güçlü bir aşka sahip olup olmadıkları ise kitapta anlatılmaktadır. 

Öncelikle türdeki kadın karakterlerin aksine burada Siusan'ın  masum genç bir kız değil de ne istediğini bilen bir kadın olması çok güzeldi. Bu konudaki genç kadının gücünü sevdim. Özellikle de Sebastian ile geçirdikleri kazada genç adamın hayatta kalmasının en büyük sebebinin de genç kadın olması da çok güzeldi. Genelde kahraman genç adamları okuruz ama burada tam tersi olması çok hoş bir değişiklikti. Bunu çok sevdim. 


~~~*~~~
"Seni seviyorum."
Siusan yelpazesini çevirdi. "Sevemezsin. Ben sevgine layık değilim Sebastian. İnan bana. Kimsenin sevgisine layık değilim."
~~~*~~~


Sebastian'ın ise, kendisine sonradan kalan bir dükalığı alması, görevlerini yerine getirme durumu çok güzel bir değişiklikti ama daha da güzeli diğer düklerin egosunda olmamasıydı. 

Siusan'ın ve kardeşlerinin birbiriyle iletişimleri, birbirlerine savunmaları ve daha da önemlisi hep beraber olabilmeleri çok güzeldi. Kardeşliğin değerini anlatan detaylarını çok sevdim. 

Öğretmenlik ile ilgili detayları da çok sevdim, Sebastian'ın da farkında olmadan bunlara dahil olma şekli de çok güzeldi. Kızlar için bir idol haline gelen Siusan'ın bu yoldaki kendini bulma çabası çok güzeldi. 

Kitaba dair çok fazla detay vermeyeceğim, çünkü kısa bir kitap zaten ve çok fazla anlatırsam geriye pek bir şey kalmıyor. Ama genelinde güzeldi, eksikleri vardı ve çok beklentiye girilmeden okunursa sevilebileceğini düşünüyorum. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 3 veriyorum. 🌟🌟🌟


~~~*~~~
Onurunu korumak için kendi onurunu kaybetmeyi öneriyordu. Tıpkı hayatını onunkini kurtarmak için tehlikeye attığı gibi. 
~~~*~~~



Seven Deadly Sins Serisi



Kitabın adı      : Aşk Gecesi
Orijinal adı     : The Duke's Night of Sin
Yazarı            : Kathryn Caskie
Çevirmen        : Gizem Onat
Seri Bilgisi       : Seven Deadly Sins #3
Yayınevi          : Pegasus Yayınları
Sayfa sayısı     : 272

Kitabın tanıtım yazısı: 

Karanlıkta Filizlenen Aşkların Bedeli Ağırdır

Leydi Siusan Sinclair sosyetenin diline düşmüş yedi kardeşten biridir. Babaları, Yedi Ölümcül Günah olarak bilinen Sinclair Kardeşler'i yola gelinceye kadar evden kovmuştur. Siusan hayatını düzene sokmaya karar vermişken gecenin karanlığında yakışıklı bir yabancıyla karşılaşır. Bu yabancı, unvanını yeni elde etmiş Exeter Dükü'dür.

Karanlıkta yaşananların sonuçlarını kaldıramayacağını düşünen Siusan, genç hanımefendilerin yetiştirildiği bir okulda saklanmaya karar verir. Siusan öğretmenlik rolünü üstlenmişken Exeter Dükü de onun peşine düşmüştür. Ailelerinin itibarını korumakla yükümlü genç âşıklar mutluluğu yakalayabilecek midir?

"Caskie'nin zekâsı krallık tacının mücevherleri kadar parlak."
-Christina Dodd, New York Times çoksatan yazarı-

"Büyüleyici; ustalıkla anlatılmış bir aşk hikâyesi."
-Romantic Times-





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın