14 Ağustos 2023 Pazartesi

0 Joan He - Turnanın Soyu



~~~*~~~
Dünyadaki bütün hayatları değiştirmene imkan yok. Ama birini iki elinle tutup kaldırabilirsin, bu da yeter.
~~~*~~~
 

Bu sefer ki yorumum bir Çin Fantastiği yorumu olacak.

Çıktığında oldukça ilgimi çekmişti, konusu da ilgimi çekmişti ve açıkçası hiç denemediğim bir tür olduğu için de ne beklemem gerektiğini bilmeden aldım ve almasaydım diyerek okudum... hatta yarım bıraktım da denilebilinir. 

Açıkçası kitabı beklentiyle okudum ve hep şey diye düşündüm biraz daha dayan İnci, illaki kitap açılacak, akacak ve ilgi çekecektir ama ne yazık ki olmadı... Yani akmıyordu, ciddi anlamda iteleyerek okumaya çalıştım 3 gün çok direndim ve yok gitmiyordu. Kendime bu işkenceyi daha fazla yapmamak adına kitabı yarım bıraktım... 

Kitapları yarı bırakmayı sevmiyorum emeğe saygısızlık yapmışım gibi hissettiriyor ama ne yazık ki zorlanarak okumaktansa bırakmak daha iyi gibi geliyor ve ben de uzunca bir aradan sonra ilk defa bir kitabı yarım bıraktım. 

Birgün belki yine Çin Fantastiği denerim ama kesinlikle tavsiye üzerine alacağım çünkü belli ki yanlış seçimler yapma eğilimindeyim. 

Kitabın konusuna değinmeyeceğim arka kapak yazısı yeterince anlatıyordur diye düşünüyorum. Zaten tamamlamadığım bir kitabı da çok anlatamam diye düşünüyorum. 

Okuyup okumamak sizin tercihiniz ama ben sevemedim, okuyamadım, akmadı... belki de yanlış zamanda başlamışımdır. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 2 veriyorum. 🌟🌟


~~~*~~~
Rakibin kesilecek bir ağaç değildir, bitirilecek bir resimdir.
~~~*~~~



Kitabın adı     : Turnanı Soyu
Orijinal adı     : Descendant Of The Crane
Yazarı            : Joan He
Çevirmen        : Setenay Karaçay
Yayınevi          : İthaki Yayınları
Sayfa sayısı     : 392

Kitabın tanıtım yazısı: 

Tiranlar kalp söker. Hükümdarlar ise kendi kalplerini feda eder.

Yan Prensesi Hesina, her fırsatta kraliyet görevlerinden kaçmanın bir yolunu bulsa da babası bir suikaste kurban gittiğinde kendine miras kalan istikrarsız krallığı yönetmek zorunda kalır. Babasının katilini bulmaya kararlı olan Hesina, bir müneccimden yardım ister. Yüzyıllar önce büyü yapmanın yasaklandığı Yan’da bu davranış vatana ihanet etmek demektir.

Ailesine bile güvenmeye cesaret edemeyen Hesina, kendine ait karanlık sırları olan hükümlü Akira’dan yardım almak zorunda kalır. Krallığının geleceği tehlikedeyken Hesina babasının katilini bulabilecek midir, yoksa bunun bedeli tahmin ettiğinden ağır mı olacaktır?

Çin kültüründen ilham alan Turnanın Soyu’nda Joan He, bizi aldatmacalarla dolu bir dünyada kendini erdemli olanı yapmaya adamış, hassas ve genç bir kadınla tanıştırıyor.

“Entrikalar, sürprizler ve ihanetle dolu sürükleyici bir macera. Okurların beklediği Çin fantastiği işte bu.” –Hafsah Faizal






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın