7 Haziran 2024 Cuma

0 Sierra Simone - Rahip (Priest #1)



~~~*~~~
"Hayatınızda geriye kalan sevgiyi bulup ona sıkıca tutunun. Bir gün, her şey daha az belirsiz ve daha az sıkıcı olacak. Bir gün, bir hayatınız olduğunu yeniden fark edebilirsiniz. Sizi mutlu eden bir hayatın olduğunu."
~~~*~~~


Ayın kaçı oldu ben daha yeni bir kitabı bitirdim, şu sıralar çok yoğun bir iş hayatımın olmasının dezavantajını yaşıyorum resmen. 😕

Neyse sonunda Rahip kitabını bitirdim. Açıkçası ne beklediğimi bilmiyorum kitaba dair ama ne bulduğum kesinlikle beklemediğim bir şeydi. Yorumun detaylarında gireceğim bu bilgilere. 

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki Priest Serisi'nin ilk kitabıydı Rahip ve seri normalde 3 adet roman 2 adet novelladan oluşuyor. Pukka Yayınları ilk kitabı, bu karakterlerin novellasını da çıkardı. Her ikisi de beraber satılmaya başlandı. 

Kitap erotik romans, asla normal bir romans gibi gelmesin size bunu bilerek okuyun çünkü ciddi anlamda smut sahneleri vardı. Hatta öyle ki +21 ya da +24 bile diyebilirim kitap için. Uyarımı dikkate alın. 

~~~*~~~
Bir rahip yasak meyvenin tadına bakıyor ve hepsini bitirmemek için kendini zor tutuyordu.
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Tyler, kız kardeşi yaşadıkları kasabanın pederi tarafından cinsel istismara uğrayıp da intihar ettikten sonra kendini Tanrı'ya adamaya karar verir. Erkek kardeşlerinden daha farklı bir yol izleyip de Rahip olmaya karar verir. Bu sırada bir kasabanın kilisesine atanır. Katolik Kiliselerinde Rahipler aynı zamanda bekaret yemini de ederler ve dünyevi zevklerden kendilerini uzak tutarlar. Bu şekilde kendi hayatına devam ederken kasabaya gelen Poppy, sosyetik güzellerden biridir. Ailesinin zenginliğinin sonucunda eğitimini tamamlamış, soyadının açtığı kapılarda çalışmaktan ve daha da önemlisi evleneceğini düşündüğü adam, Sterling tarafından aldatılınca kendi hayatına başka bir rota çizmeye karar vermiştir. Bir süre başka yerlerde çalışmasına rağmen Sterling karşısına çıkıp da onunla seks yaptıktan sonra yaşadığı pişmanlıkla kaçıp Tyler'ın rahip olduğu kasabaya gelir. Orada günah çıkarma sırasında tanışmaları aralarındaki çekimi ateşler. Çünkü her ikisi de birbirlerinden etkilenmiştir. Hem bedenen hem ruhen hem de kalben. Gizliden gizliye bir ilişkiye başlamalarının sonucunda birbirlerine de aşık olmaları işleri daha da karmaşıklaştırır çünkü Peder Tyler Bell, evlenemez, ilişki yaşayamaz... Poppy, adamın bir seçim yapmasını istemez ama Tyler ise bir seçimle karşı karşıyadır. Bir de Sterling yine boy göstermiştir üstelik elinde Tyler ve Poppy'nin beraber çekilmiş resimleri vardır. Ortalığın karışacağı ve Poppy ile Tyler'ın bir seçim yapmaya zorlandığı ana gelinmiştir. Bütün bu süreçte de Tyler'ın yaşadığı görev bilinci, kalbinin sesi ve karışık kafasıyla hayatını okuyoruz. 

Yorumuma detaylı başlamadan önce söylemek istediğim bir şey var. Kitabı sevebilirdim, normalde bu tür kitaplar okuduk yani smut içerik, erotik romans okuduk. Ama Tyler'ın Rahip olması, kiliseye bağlılığının olması ve yaptıkları... bilemiyorum beni bu noktada kaybetti. 

Çok fazla kırmızı çizgileri olan bir insan değilimdir, özellikle de kitaplar konusunda... çünkü her şekilde kurgu olduğunu da bilirim. Ama bu kitapta olmaması gereken bir şey var ve bunu sırf aşk için görmezden gelmeliyim modunu yakalayamadım. Ve ne yazık ki o aşkı da hep şehveti aşkla karıştırdınız bence modunda hissettim. 


~~~*~~~
Ona sarılmak istedim. Cinsellikle bağdaşmayan, sıradan bir kucaklama olacaktı. Kollarımı etrafına dolamak, gözüme doğru solduğunu hissetmek istedim. Başını boynuma bastırarak onu güvende tutmak istedim, böylece onu geçmişinden ve belirsizlikle dolu gelecekten koruyabilirdim. Ona, sevgi var olduğu sürece her şeyin yoluna gireceğini söylemeyi diledim.
~~~*~~~


Sonuçta Tyler bir rahip, geçmişinde kız kardeşinin maruz kaldığı istismar ve sonucunda intihar etmesi onun için çok keskin bir çizgi olması gerek  ki kendini böylesine Tanrı'ya adıyorsun. Ama sonucunda bakıldığında da evet karşılıklı istek olması ve yetişkin olunmasına rağmen yapılmaması, olmaması gereken şeyler yapması... olmadı. 

Poppy'yi anlayabiliyorum, sonucunda eksikliğini hissettiği şeyler vardı ve bir yerde denemek için ve bağışlanmak için kiliseye başvuruyor ama sonucunda da Peder Tyler Bell ile ilişki yaşıyor. 

Bilemiyorum olmadı... yakalayamadı beni... açıkçası bazen şey hissine de kapıldım okurken, Poppy'nin zayıflığının kullanılması, devamlı sekse odaklı olunarak hareket edilmesi... olmadı. 

Şu kitapta ben daha şey beklerdim. Sekse odaklı bir kurgu değil de biraz daha kafa karışıklığı, kararsızlık, ikilemde kalma, dram... beklerdim. İstediğim bu olurdu. O zaman o ikilemde kalmalar ve aşk daha fazla hissettirirdi bence ama bu durumda seks yapın, birbirinizden kopamayın, sonucunda da aşk adı altında sen kilisede mutlusun seni seçim yapmak zorunda bırakmak istemiyorum seni aldattım diye düşün ben gideyim modu. Beklediğim kesinlikle bu değildi.  

Kitaba dair çok fazla yorum yapmayacağım, en büyük pişmanlığım ilkini denemeden buçuk kitabını da almış olmamdı ama yapacak bir şey yok. 

Devam etmeyeceğim bir seri oldu çünkü ikinci kitapta da benzer bir konu var yanlış anlamdıysam. Üzgünüm devam edemeyeceğim bir seri bu. 

Kitaba puanım 5 üzerinden 2 yıldız. 🌟🌟


~~~*~~~
Belki de en başından beri Tanrı'nın planı buydu. Bizi burada, sunakta yalnız bırakıp gerçekle yüzleşmeye zorlamaktı. Bu arkadaşlıktan ve şehvetten öte bir şeydi. İlkel, gerçek ve inkar edilemezdi, yok olmayacağını biliyordum.
~~~*~~~



Priest Serisi
  1. Rahip
  2. Gece Yarısı Ayini (novella)
  3. Sinner
  4. Gloria (novella)
  5. Saint



Kitabın adı     : Rahip
Orijinal adı     : Priest
Yazarı            : Sierra Simone
Çevirmen        : Dila Öz
Seri Bilgisi      : Priest #1
Yayınevi         : Pukka Yayınları
Sayfa sayısı    : 312

Kitabın tanıtım yazısı: 

Bir rahibin çiğneyemeyeceği kurallar vardır. Rahipler evlenemezler, Hıristiyan cemaatini terk edemezler ve Tanrılarını yüzüstü bırakamazlardı.

Kurallara uyma konusunda her zaman iyiydim. Ta ki o gelene kadar. Onun ardından yeni kurallar öğrendim.

Benim adım Tyler Anselm Bell. Yirmi dokuz yaşındayım. Altı ay önce kilisemin sunağında bekâret yeminimi bozdum ve Tanrı yardımcım olsun ki bunu tekrar yapmaktan çekinmeyeceğimi de biliyordum.

Ben bir rahibim ve bu benim itirafım.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın