19 Haziran 2024 Çarşamba

0 Neva Altaj - Harabe Sırlar (Perfectly Imperfect #4)


~~~*~~~
Aldığım en önemli der, asla zayıflık göstermemekti. Birisinin görebileceği yerde asla ağlama ve sözlerinin seni incittiğini gösterme. Köpekbalıklarıyla dolu bir tankta kanımın akasına izin vermezdim, yoksa beni çiğ çiğ yerlerdi.
~~~*~~~ 
 

Artemis Yayınları, Neva Altaj'ın Kusursuzca Kusurlu (Perfectly Impoerfect) Serisi'ne son hızla devam ediyor. Bu seri o kadar çok kitabı var ki, 10 kitaplık bir seri ve yayınevi de seriyi yarım bırakacak gibi görünmemek için hızla çıkarmaya devam ediyor seriyi. Zaten kitaplar ince dolayısıyla hemen okunuyor bunun yanı sıra karakter serisi olduğu içinde yarım kalmış hissi de vermiyor kitaplar, bu yüzden severek takip ettiklerimden biri oldu bu seri.

Harabe Sırlar, serinin 4. kitabı... İkinci kitapta Mikael'in İtalyan Mafyası'ndan biriyle evlenmesi, oraya da yazarın el atacağını hissettirmişti ve bu kitapla da İtalyan Mafyası'na geçiş yaptık. 

Bu arada hem bu kitap hem de bu seri smut içerikleri olan, hatta erotik romans diyebileceğimiz bir kitap-seri. Bunu bilerek okursanız rahatsız olmazsınız ama boş verirseniz ve okursanız da bu içerikler yüzünden gereksiz yere kitabı gömmeyin derim. 


~~~*~~~
Beni görmen için ne yapmam gerekiyor, Luca? Seni evlendirdikleri kızı değil, çok uzun zamandır sana aşık olan kadını.
~~~*~~~ 


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; bir Don'un torunu olan Isabella, henüz küçük bir çocukken boğulma tehlikesi geçirdiği sırada kendisini kurtaran ve bir Capo olan Luca'ya aşık olmuştur. Başlarda çocukluk aşkı gibi görünse de yaşı ilerledikçe, büyüdükçe ve yetişkin bir genç kadın olduğunda da Luca'ya olan aşkı son bulmamış ve iyice harlanmıştır. Ancak Luca ile aralarındaki yaş farkı ve Luca'nın evli olması birçok şey için Isabella'nın gözünde Luca erişilmezdir. Luca, ise aralarındaki yaş farkından dolayı Isabella'ya hiç o gözle bakmaz ve Don'un torunu olduğu için de saygı duymaktan öteye geçmez. Kendi işiyle, problemleriyle uğraşır. Ama karısının kendisini aldattığından şüphelendiği bir zaman diliminde bunu da bir de gözleriyle görünce kızı Rosa'nın tam velayetini alıp karısından boşanır. Bu süre zarfında Don'ın kalp krizi geçirmesi ve durumunun kötüye gitmesi de ortalığı karıştırır. Çünkü daha öncesinde halefisi olarak seçtiği kişiden vazgeçmiştir. Hiyerarşiye göre Don'ın ölümü durumunda oğlu ya da damadı kendi yerine geçer, onlar yoksa da kendisinin seçtiği kişi yerine geçmelidir. Bunu göz önünde bulunduran Don, Luca'nın da boşanmış olmasını göz önüne alarak Isabella'yı Luca ile evlendirecek ve yerine de halefi olarak Luca'yı atayacaktır. Bir sonraki Don, Luca olacaktır. Bu durum her ne kadar ortalığı karıştırsa da karar verilmiştir. Hemen evlendirilen Luca ile Isabella içinse olaylar iyice karmaşıktır. Çünkü Isabella henüz 19 yaşındadır, Luca ise 35 yaşındadır. Luca için aralarındaki yaş büyük problem olup da biraz daha büyümeden karısına dokunmamaya kararlıdır. Ancak Isabella'da kocasına olan aşkı, yıllardır arzulaması da ikilinin evliliklerindeki dinamiği değiştirir. Çünkü Isabella oldukça cesur hamleler yaparken Luca'nın sabrını da sonuna kadar sınamaktadır. Bütün bunların yanında da aniden ölen Don, onun yerine geçip de herkesten sadakat yemini alacak olan Luca için işler iyice çığırından çıkmıştır. Başlarında hiç problem yokmuş gibi bir de Luca uğradığı saldırı sonucunda hayatını neredeyse kaybedecekken başına aldığı darbeler sonucunda hafıza kaybı yaşaması olayları iyice karmaşık hale getirir. Artık iş Isabella'ya ve Luca'nın kardeşi Damien'e kalmıştır.  Luca'nın hafıza kaybından kimsenin haberi olmadan iyileşene kadar idare ettirmeleri gerekmektedir. Bu süre zarfında da Isabella bu durumu kullanıp da normal ve aşk evliliği yaptıkları ile ilgili bir yalana Luca'yı inandırması da ortalığı iyice karmaşık hale getirir. 

Peki Luca her şeyi hatırlayınca hayatlarında nasıl bir olay döngüsü onları bekliyor hepsi kitapta. 😇


~~~*~~~
Eğer Isabella'nın beni koruduğunu, durumumu sakladığını öğrenecek olursa Aile onu hain ilan edecekti; Aile'nin çıkarlarına karşı hareket eden birisi olduğu düşünülecekti. Böyle bir şeyin cezası genelde ölümdü.
~~~*~~~ 


Öncelikle yorumumun başında da dediğim gibi, kitapta fazlasıyla smut içerik var dolayısıyla bu tür detayları okumaktan rahatsız oluyorsanız kitabı okumayın derim. Özellikle kitabın yarısından sonrasında oldukça fazla bu detaylar. 

Karakterler arasındaki bu kadar yaş farkının olması normalde beni rahatsız eder çünkü 16 yaş farkı... çok be... ama mafya ailelerinde evlilikleri her kitapta okuduğum ya da normalde de olduğuna inandığım şekli bu kitaptaki gibi olduğu için ses çıkaramıyorum. Aileler, büyükler anlaşmalar için evlilik ayalar ve çoğu zaman ne erkeğe ne de kadına bu durumda fikirleri bile sorulmaz. Ki bunu bu kitapta da gördük. Don, torunu Isabella ile Luca'nın evlenmesine karar verdi, Luca, henüz boşanma işlemleri devam ederken karar verildi, boşanma sonlandı ve yeniden evlendi. Onlarda hayat böyle bu yüzden pek de bir şey diyemedim.

Ama... şunu da itiraf etmeliyim ki, Luca'nın bu konudaki tavrı hoşuma gitti. En azından 20-21 olana kadar ona dokunmayacağım modunda olması... güzeldi. Özellikle de Isabella'nın bütün kışkırtıcı hallerine rağmen. 

Isabella ise... istediği şeyi elde etmek için verdiği çaba süperdi. Kızım sen var ya... tam da bir Don karısı olmak için doğmuşsun. Tehlikelisin! 😀

Isabella'nın zekası, gözlemleme yeteneği, herkes hakkında bildikleri ve daha da önemlisi, Luca, Don olduktan sonra yaptığı hamleler ve hafızası yerinde değilken yaptıkları... müthişti. Hatta küçük bir ajan olması ve teşkilatının olması da takdirlikti. 

Luca'nın tavırları özellikle de çok iyiydi, güçlü karakteri, zekası, duruşu ve bazen umursamazlığı çok iyiydi. Bunun yanı sıra Isabella'yı incitmemek için yaptıkları ve kızı Rosa'yla ilişkisi çok güzeldi. Özellikle bir Copa, bir Don olması ama bunun yanında da baba kişiliği çok iyiydi. Ne olursan ol baba olduğun mu? kısmındaki Luca'nın babalığı çok güzel anlatılmıştı. 

Luca'nın hafızasını kaybetmeden önceki haliyle, kaybettikten sonraki tavırları çok iyiydi. Özellikle herkesin içinde kimsenin ne düşündüğünü umursamadan Isabella'ya gösterdiği sevgi ve ilgi çok güzeldi. 😍


~~~*~~~
Bir insanı öldürme fikri aklımdan hiç geçmemişti ve kanın görüntüsü bile başımı döndürüyordu. Fakat Luca'nın hayatını kurtarmak için başkasının canını almam gerekiyorsa, yapardım.
~~~*~~~ 

Rosa... Luca'nın küçük kızı, kitabın en sevimli detayıydı. Özellikle baba-kız ilişkisi ve Rosa'nın Isabella ile olan ilişkisi süperdi. Ama en güzeli de Isabella ile Rosa'nın ilk tanıştıklarındaki halleri, sonrasında Rosa'nın odasında yaşananlar süperdi. 

Bence kitabın en sevimli detayı Rosa'ydı. 😀

Kitabın oldukça akıcı olması, sıkılmadan okunması, Isabella'nın güçlü kişiliği, savaşçı halleri çok iyiydi. Bu kısımları çok sevdim öyle ki sadece akşamları 2-3 saat okuyabiliyordum ve çok çabuk bitirdim. Hızlıca aktı gitti kitap. 

Ama... eleştireceğim detaylar da vardı. Bir mafya kitabı için fazla mafya detaysızdı. Daha fazla olay isterdim. Daha fazla detay isterdim. Kitap daha çok şey gibiydi, bir Don'ın yerine geçen Luca, don olabilmesi için Isabella ile evlilik hayatı, yaşadığı hafıza kaybı... o kadar gibiydi. Daha fazlasını beklerdim... Özellikle de Luca bir şeyleri hatırladığında yaptıklarıyla ilgili... Luca hatırladı, harekete geçti, kendisine kumpas kuranları hemen öldürdü... kitap bitti. Böyle olmamalıydı bence. 

Bir de... ahhh smut detaylar... normalde okumaktan rahatsız olmam ve bu seride bu detayların olduğunu da biliyorum ama... Isabella ve Luca arasındaki cinsel dinamik güzel anlatılmıştı ama spoiler olur mu bilemedim ama tıkaç muhabbeti gereksizdi. O kısım biraz saçma geldi. 

Kitap genelinde, akıcı, çabuk okunan ve sıkmadan akan bir romanstı ama mafya kurgusu için bence eksikleri vardı. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 3 veriyorum. 🌟🌟🌟



~~~*~~~
Daha önce bir kadın için bu kadar deli olduğum bir zamanı hatırlamıyordum. Sanki derimin altına sızmış ve ortaya kurulmuş, geçen her günle bu daha ada zorlaşıyordu. Her inatçı bakışı, her akıllıca karşılığı, çenesini meydan okurcasına her kaldırışı, tüm bunlar onun daha da derinlerime yerleşmesine katkıda bulunuyordu.
~~~*~~~ 



Perfectly Imperfect


Kitabın adı     : Harabe Sırlar
Orijinal adı     : Ruined Secrets
Yazarı            : Neva Altaj
Çevirmen        : Tuba Özkat
Seri Bilgisi       : Perfectly Imperfect #4
Yayınevi          : Artemis Yayınları
Sayfa sayısı     : 280

Kitabın tanıtım yazısı: 

Isabella, 

Hayatım boyunca özlemini çektim, Onu istedim. Çocukken beni boğulmaktan kurtardığı günden beri. Ama beni hiç fark etmedi, Bana hiç o gözle bakmadı. Ona göre ben daha çocuğum. Ve şimdi benimle evlenmesi emredildi. Beni istemiyor, Ne kalbinde ne de yatağında. Ama savaşta ve aşkta her şey mubahtır. Ve ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Geçmişini hatırlamayan bir adama yalan söylemeye bile.

Luca, 

Güzeller güzeli, kurnaz, Genç karım, La Cosa Nostra sularında Bana ustalıkla rehberlik ediyor. Kazadan beri hiçbir şey hatırlamadığımı Herkesten saklamaya çalışıyor. Şimdi, hatırlamadığım bir kadına âşık oluyorum, Gözlerimi açtığım andan beri, Bana yalan söyleyen kadına Ve onun tüm sırlarını çözmeye niyetliyim.


 



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın