20 Haziran 2024 Perşembe

0 Teagan Hunter - Tek Vuruş (Carolina Comets #3)



~~~*~~~
"Dünyadaki insanlar arasında Lowell'ın, kalbini riske atmaya değer biri olduğunu düşünüyorum."
~~~*~~~


 
Carolina Comets Serisi'ne hızla devam edip, üçüncü kitabı da okudum. Tek Vuruş, takımın kaptanı Cameron Lowell'ı hikayesiydi. Bütün seri boyunca ona hayran olduk bu kitapta da onun nasıl aşka yolculuk yapıp da aile babası olduğunu okuyoruz. 

Pukka Yayınları seriyi hızla yayınlamaya devam ediyor, 7 kitaplık bir seri olan Carolina Comets'ın üçüncü kitabı çıktığına göre dördü de bence bu sene içerisinde okuruz gibi geliyor. Seri bekletmeyen bir yayınevi kendileri. 

Hokey kurgusu olduğu dikkate alınırsa bir sport romans, dolayısıyla da yetişkin okurlara hitap eden içerikler de var. Çok fazla değil, artık romanslarda alıştığımız kadar mevcut ama yine de o detaylardan şikayetçiyseniz gereksiz yere kitabı gömmeyip okumayın derim. Ama sport romans severseniz özellikle de hokey oyuncularını mutlaka deneyin derim. 


~~~*~~~
Üzerimdeki gözlerinden ne rahatsızlık duymuştum ne de hoşuma gitmişti.
Sadece, uzun zaman sonra ilk defa biri beni fark ediyormuş gibi hissetmiştim.
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Hollis, aldatıldığını öğrendiğinde eşinden boşanmış şimdi de kız kardeşi Harper'ın Carolina Comets oyuncusu olan Collin ile düğününe davet edilmiştir. Her ne kadar psikolojik olarak bir yıkımın içinde olsa da kardeşi için bu düğüne katlanmak için gelmiştir. Lowell ise, kız kardeşiyle ortak yönettiği düğün mekanına takım arkadaşı ve yakın arkadaşı Collin'in düğünü için gelmiştir. Tatsız bir şekilde tanışan Lowell ile Hollis düğünde birbirlerinin partneri olmak zorundadır ve bu zamanda birbirlerine tahammül etmeleri gerekmektedir. Ancak ikilinin arasındaki cinsel çekim ve hisleri devreye girdiğinde tek gecelik bir ilişki yaşarlar. Yaşadıkları ilişkinin sonucunda ise Hollis, iki ay sonra hamile kaldığını öğrenir. Yaşadığı şok onu bayağı şaşırtsa da tepetakla olmuş hayatında bunu güzel bir şey olarak görüp bebeği hiçbir şekilde aldırmayı düşünmemektedir. Lowell ise bu durumu öğrendiğinde geçmişte benzer durumda olup da kandırıldığı için başlarda tereddütle yaklaşsa da bu bebeği kabullenir. Baba olma konusunda oldukça heyecanlanır ve Hollis ile bebek için çabalamaya başlar. İkili önce doktor randevuları, sonrasında da beraber yaşadıkları iletişimle gelişen durumlar sonucunda doğaçlama bir şekilde bir ilişkinin içerisine girerler. Adı konmamış, resmileşmemiş bir şekilde birbirlerinin hayatına dahil olmaları sonucunda daha da birbirlerine kapılmaları ise olayları iyice karmaşık hale getirir. Çünkü her şey çok ani ve hızlı ilerlerken, kalpleri de sahip olacakları bebek sayesinde birbirlerine kenetlenmiştir. Şimdi ise, anne-baba olmayı öğrenmenin yanında birbirlerinin hayatında nasıl yer alacaklarına da karar vermeleri gerekmektedir. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki Hokey kitaplarını çok seviyorum, yetişkin Hokey Oyuncuları kurgularını ise daha çok sevdim. Çünkü adamlar NHL oyuncusu, kazanmak kadar kaybetmekte hayatlarında var. Kitapta da yazar gerçekçi bir duruş sergilemiş ve karakterlerin takımı olan Caroline Comets'i hep kazandırmak yerine kaybettirdiği ve başarısız da olabileceği bir kurgu üzerine yazmış. Bu durum çok hoşuma gitti. Yani şunu demek istiyorum altı maçlık deplasmana gidiyor takım ve dördünü kaybediyorlar. Bu durum gerçekçi ve güzel bir detaydı. 👍


~~~*~~~
"Şu anda bana sataştığını biliyorum ama kelimeler acıtır, Hollis. Çok ama çok acıtır."
~~~*~~~


Lowell'ı zaten diğer iki kitaptan çok sevmiştim, duruşunu, karakterini ve diğer arkadaşlarıyla olan iletişimini çok sevmiştim. Bu kitapta da onları görmek çok güzeldi. Özellikle Rhodes, Collin ve Miller ile olan ilişkisi çok iyiydi. 

Hollis ise... yaşadığı o travmatik dönemi atlatıp da bebeğine odaklanma modu, yaşadığı olaylara rağmen kendini duvarlar arasına hapsetmeden cesurca hareket etmesi çok güzeldi. 

Hollis'in hamile kaldığını öğrenmesi, triplere girmeden Lowell'a söylemesi çok güzeldi. Tabi Lowell'ın tavırları sinir etse de ona da hak verdim yani sonuçta adam ünlü bir hokey oyuncusu ve her senden hamileyim diyenle bir ilişki moduna girseydi ohoooo.... Ama yine de Hollis için yapılan da haksızlıktı. 

Hollis'in anne olma yolundaki macerası, Lowell'ın babalık konusundaki heyecanı, bebekleri için çaba harcamaları çok tatlıydı. Zaten kitabın sonunda ikiliyi anne-baba olarak görmek ve onları bu şekilde tatlı aile olarak okumak aşırı güzel bir değişiklik oldu. 

Hollis ve Lowell'ın ise, içten içe birbirlerine karşı duyduğu tutku, heyecan ve içlerinde dışa vurmamız, kelimelere dökülmemiş olmasına rağmen içerisinde büyüttükleri aşk çok güzeldi. Gerçi Lowell'ın korkaklığı bazen sinir bozucuydu. Hatta öyle ki zaman zaman ben çocuğun babasıyım ama onun hiçbir şeyi değilim modu olması sinir etti.  

İkilinin mesajlaşmaları çok iyiydi özellikle de hokey üzerine olan konuşmaları çok iyiydi. Oldukça da eğlenceliydi. Zaten bence bu serinin en güzel detayı da o mesajlaşmalardı. 

Collin ve Rhodes'ın Hollis'in arkasında durarak Lowell'a kızmaları da çok iyiydi. Resmen aile sahiplenmesi gibiydi. 


~~~*~~~
Bebek canımı acıtmazdı. Onun yapacağı tek şey ben sevmek olacaktı. 
Öte yandan, Hollis... O, canımı yakabilirdi ve ben henüz birine bu gücü vermeye hazır olup olmadığımdan emin değildim.
~~~*~~~


Lowell'ın baba kişiliği çok güzeldi. Özellikle Hollis'in karnına konuştuğu, sevdiği kısımlar ise... çoook şekerdi. 

Kitabın sonu çok tatlıydı, sevimli, eğlenceli ve yüzde gülümsemeyle okunan bir sondu. 

Kitaba dair eleştireceğim tek bir kısım var o da hokeyci kurgusu, daha fazla hokey detayı isterdim. Yani daha fazla maç detayı isterdim. Onun haricinde çok sevdim. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 4 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟


Carolina Comets Serisi


~~~*~~~
Aşk, benim hayatımda eksik olan bir şey değildi çünkü ona ihtiyacım yoktu. Bir kere tecrübe etmiştim ve tan anlamıyla berbattı. İhtiyacım olan tek şey hokeydi. 
~~~*~~~




Kitabın adı    : Tek Vuruş
Orijinal adı    : One-Timer
Yazarı           : Teagan Hunter
Çevirmen       : Gülsena Karaca
Seri Bilgisi     : Carolina Comets #3
Yayınevi        : Pukka Yayınları
Sayfa sayısı   : 288

Kitabın tanıtım yazısı: 

“HAMİLEYİM.”

Takım arkadaşımın karısının ablası, tek gecelik ilişkimizin ardından bunu söylemişti.

Hollis’i bir daha görmeyi beklemiyordum. Kaldı ki onunla bir çocuk büyütmeyi hiç ama hiç beklemiyordum.

Bazı temel kurallar koymuştuk. Bebeği birlikte büyütecektik ama hepsi bu kadardı. İlişki olmayacaktı, gelecek planları olmayacaktı ve kesinlikle öpüşmek yoktu.

Fakat birlikte daha fazla vakit geçirmeye başladıkça, öncesinde çizdiğimiz sınırları hatırlamak zorlaşıyordu.

Buzun üstünde ve dışında tekli vuruşlarımla bilinirdim ancak Hollis’le oynadığımız bu oyun çok daha karmaşık bir hale gelmişti…





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın