27 Ağustos 2012 Pazartesi

0 Catherine Fisher - Incarceron


Ben uzun süredir, özellikle de Judith McNaught ve Julie Garwood ile tanıştığımdan beri Aşk Romanları okuyan birisi haline gelmiştim, taki Incarceron'u okuyana kadar.

Uzun zaman sonra ilk kez aşk teması olmayan bir kitabı bu denli bir ilgiyle okuyup, bitirene kadar bırakamadım. başlarda biraz sıkıcı gibi geldi. Karışıktı çünkü. Lord'ların, kıyafetlerin altına zorla giyilen korselerin, at arabalarının vb. olduğu bir zamanda tablet bilgisayarlardan ve çamaşır makinelerinden bahsedilmesi... Ama her şeyi anladıktan sonra hikaye sizi tam anlamıyla içine çekiyor. Hatta sonlara doğru bir yerde öyle kaptırmışım ki kendimi, annem odaya girip bana seslenince odada oluşuma şaşırdım. Kendimi Incarceron'un içindeymiş gibi hissediyordum.

Kitapta Finn ve Keiro'nun arkadaşlıklarını görüyorsunuz ve 4 kişilik bir grup olarak yola çıkıyorlar. Kitabın belki de en büyük karmaşası Finn'in etrafındakilere ne kadar güvenebileceği. Yazar öyle bir anlatmış ki bazen arkadaşlıklarından, kişiliklerinden ve amaçlarından endişe ediyor insan. Ve o karmaşa kitap boyunca merakınızı taze tutuyor.

Ayrıca canlı hapishane de gerçekten ilgi çekici. Yaşadığınız dünyanın sizi sürekli olarak izlediğini ve hoşuna gitmeyecek bir şey yaptığında sizi cezalandırıp acınızla dalga geçtiğini, size kahkahalarla güldüğünü hayal edin...

Okumayan herkese tavsiyedir.

Kitap tanıtımı;
Bir hapishane hayal edin: Öyle büyük ki içinde hücreler ve koridorlar, ormanlar, şehirler ve denizler var. 
Bir mahkûm hayal edin: Belleği yok, Dışarı`dan geldiğine emin, oysa Hapishane yüzyıllardır kapalı ve şimdiye kadar oradan kaçabilen yalnızca tek bir kişi var.
Bir kız hayal edin: Bir malikânede, zamanın yasaklandığı bir toplumda yaşıyor; bilgisayarlarla yönetilen bir 17. yüzyıl dünyasına kapatılmış, istemediği bir evliliğe mahkûm, hem korktuğu hem de gerçekleşmesini arzuladığı bir suikast komplosuna karışmış. 
Biri içeride, diğeri dışarıda... Ama ikisi de tutsak. 
Incarceron`u hayal edin.
Hem ürkütücü hem çok çekici ve bağımlılık yaratacak yeni bir serinin başlangıcı.
"Dikkat çekici bir fütürist roman, nefes kesici bir tempo, zekice kurgulanmış bir olay örgüsü ve her iki mekânın tasarımında harika detaylar... Zamanlaması mükemmel, şaşırtıcı olaylar ve muhteşem bir son. Kesinlikle okunmalı."
-The Booklist-

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın