28 Ağustos 2012 Salı

1 Vefa Enver - Çocuk da Yapamadım Kariyer de (Çocuk da Yapamadım Kariyer de #1)


Yorumuma başlamadan önce söylemeliyim ki kitap içeriğinden biraz fazlaca söz etmiş olabilirim. Ama yorum başka nasıl yapılır ki değil mi ;)

Yorumuma kitapta gözüme çarpan detaylara değinerek başlayacağım. Öncelikle, emniyet şeritlerinin kullanılması ile ilgili olan satırları çok büyük bir keyifle okudum. Özellikle İstanbul trafiğinin bu durum vazgeçilmezi iken kitapta bunları görmek kitabı daha çok gerçekleştirdi gözümde. Aslı'nın, Ahu'nun ve Sibel'in mevsim eşleştirmeleri başka hoş detaylardan biriydi. Üç farklı karakter aynı zamanda üç yakın arkadaş. Tam anlamıyla günlük hayatta denk gelinecek bir şey. Herkesin arkadaş grubunda görebileceğimiz durumlar. Ayrıca kitapların bölüm aralarındaki emziklerde bir o kadar şekerdi.

Ahu'nun hamileliğini öğrendiğinde Can'ın verdiği tepki, Ahu'nun yaptığı seçim ve birbirlerinden uzaklaşmaları çok acıydı. Bana göre hata Ahu'daydı çünkü Can'ın fikrini sorma gereği duymadı. Ama neyse ki Can'ın değerini anladı. Hazır Ahu ile başlamışken devam edeyim. Ahu'nun babasının cenaze kısımlarını okurken nedense çok içerledim. Yani, babam benim için bir tane. Dünya'da tek vazgeçemeyeceğim erkek ve o an sanki benim canım gitmiş gibi hissettim. Bu konudan daha fazla bahsetmeyeyim tüylerim diken diken oluyor. Can'ın aslında Ahu'yu aldatmasında biran için misilleme sezdim. Canımı acıttın bende seninkini acıtıyorum tarzında. Ama bedelini yine kendi ödedi. Kredi kartının limitini doldurmaları ve Can'ın bunu öğrenmesi harikaydı. Çok güldüm. Ayrıca hazır Can demişken Serkan'ı çok sevdim ve kesinlikle o bizden biri. Çaktırmayalım ama ;)

Sibel, bambaşka bir alem. Hele onun kırosu Baran... Teknik olarak Baran tam Sibel'e göre. Gerçekten tencere kapak meselesi. Birinin Baran'ın ağır ağabeyliğini, mafya babası tavırlarını hafifletmesi gerek ve birinin de Sibel'in hoppalığını, umursamazlığını durdurması. Birbirlerini çok güzel dengeleyen harika bir çift. Ayrıca Baran'ın Sibel'e sonunda yaptığı jest... Yemek, hediyeler, sürprizler ve teklif... Çok romantik. Tabi yarım almış olmasını unutalım şimdilik ;)

Aslı ise... Metin'den ayrılmasına çok sevindim. Gerçi atlatması biraz sürdü ama... Hakan Bey'in Hakan olma safhalarına bayıldım hele o sabah Hakan'a bir şey hatırlamıyor numarası harikaydı. Tabi Hakan'ın da kahve sözüm vardı işe kahve demedi de. Ondan önce de Hakan'ın "Kadınların takip ettiği, erkeklerin çok da ilgisini çekmeyen kitaplar" tanımı direk olarak "aşk romanları" diye cevaplaması çok hoştu. Teknik olarak da doğru ya neyse! Daha önce okuduğum hiçbir tanıma benzemiyordu ve bunu kullanacağım, biri bana sorarsa aynen bu cevabı vereceğim. Parti gecesi Hakan'la aralarında olanlardan sonra geldikleri nokta tam olarak heyecan vericiydi. Sanki ben Aslı'ymışım gibi heyecanlandım ama son sayfada Aslı'nın son kez dönüp eve baktığında ister istemez içimde bir burukluk oldu. Yani düşünsenize çok şey yaşadığınız yerden ayrılıyorsunuz. İyi ya da kötü anılar geride kalıyor...

Kitabı çok beğendim. Çok güzeldi. Üç farklı karakterin kendi hayatlarında yaşadıkları... Çok değişik geldi ve çok ilginç. Tabi altında da Ve imzası olunca da ayrı bir tat oldu.

Serinin kitapları sırasıyla aşağıda yazıyor:

Kitabın konusu şöyle;

"Kariyer de, çocuk da yapma hayaliyle yola çıkmış olan üç kız arkadaş, otuzlu yaşlarına geldiklerinde ikisini de beceremediklerini fark ederek dehşete düşerler. Bu gidişata bir dur demenin vakti gelmiştir ama nereden başlayacakları hakkında en ufak bir fikirleri de yoktur.

Gününü gün eden, gömlek değiştirir gibi sevgili değiştiren, seksi ve erkeklerin karşı koyamadığı Sibel, hayatını doludizgin yaşarken geride bıraktığı kırık kalpleri hiç umursamaz. Ama avcı av olunca işler değişir. Aslı ise Sibel'in tam tersine, ilişkilerinde bencillikten uzak ve son derece özverilidir. Ürkek güzelliği ve sevilmeye duyduğu ihtiyaç onun sonunda hep üzülen taraf olmasına neden olmaktadır. Ahu iş hayatında emin adımlarla ilerlerken, kim bilir kaç kişinin üstüne basarak başarı merdivenini tırmanmıştır. Hatta buna aynı evi paylaştığı sevgilisi Can da dahildir.

Kızların başlarda birbirinin aynısı gibi geçen, sıradan ama bir o kadar da komik olaylarla dolu günlük hayatları, kısa sürede arapsaçına dönse de, beklenmedik acı ve sıkıntıların içinden olgunlaşmış ve bir o kadar da güçlenmiş olarak çıkacaklardır."

1 yorum :

  1. 3. kitabı sabırsızlıkla bekliyorum =) kitapta ki Aslı bir ben iki. İkimizde tıpatıp aynıyız =)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın