14 Ağustos 2013 Çarşamba

2 Lynne Graham - Ben Sende Tutuklu Kaldım


Bu benim ilk okuduğum Lynne Graham hikayesiydi. Hikaye diyorum çünkü roman olamayacak kadar kısaydı gerçi uzun olsaydı daha iyi olur ama neyse :)

Yazarın kelamini beğendim. Akıcı,sürükleyici, merak uyandırıcı, duyguları yeterince iyi hissettirici ve okuyucuyu tatmin edici bir kaleme sahip yazar. 

Konusu, kurgusunu beğendim ama kısa olduğundan her şey çok hızlı oldu gibi geldi. Şahsen Rashad'ın Tilda'ya olan kızgınlığını, baskınlığını biraz daha okumayı isterdim. Tilda'nın bu davranışlara karşılık vermesini de...

Kitabı okurken konunun 100 değilde 300 sayfa dahi olsa sıkılmadan okutacak bir konu olduğunu düşündüm, yazarın kalemi güçlü ve okuyucu sıkmayacağını belli ediyor. En azından ben öyle hissettim.

Tabi bunlar benim düşüncelerim, belki siz sevmemiş beğenmemiş olabilirsiniz bilemem ama ben beğendim.

Harlequin bu hikayenin de konusunu arka kapak yazısında kısaca açıklamış bir daha özet geçmeyi gereksiz buldum :) itiraf ediyorum üşendim :)

Her neyse... Rashad'ın o kendinden emin prens tavırlarını çok sevdim ve Tilda2nın da ona karşı durabilen bir kadın olması da güzeldi.
Gerçi bir şey daha itiraf edeyim. Gelende okuduğum kitaplarda bu modeldeki erkeklerin karşısına onlara hep kafa tutan kadınlar çıkıyor merak ediyorum da bir kitapta tam tersini okuyabilecek miyim? :)

Neyse konudan sapmadan sinir bozucu olan bir kısımdan da bahsetmek istiyorum.  
Rashad'a Tilda'nın her önüne gelenle yattığını kanıtlayan belgelere inandıktan sonra Tilda'nın ilk beraber olduğu erkeğin kendisi olduğunu öğrendiğinde verdiği tepki cidden sinir bozucuydu. Duş almaya gitti herif... Ya sen aşık olduğun kadının yıllarca seni kandırdığına inanıyorsun sonunda onunla geçirdiğin bir gece sonrasında onun ilk erkeği olduğunu fark ediyorsun ve sabah kalkıp duş almak istiyorsun! Ay ayağın kaya da küvete başını çarpasın emi diyesim gelmişti.

Hikayenin son sayfaları çok güzeldi. Rashad'ı baba görmek ve mutlu bir aile tablosu okumak muhteşemdi. Kitap resmen "evli+mutlu+çocuklu" üçlemesiyle bitiyor.

Mutlu son severlere, kitabın mutlu son garantili olduğunu söyleyerek tavsiye ederim. Ben beğendim zevk aldım okurken sizlerde zevk alacaksınızdır... Bu yüzden okuyun :)

Kitabın konusunu aşağıda sizlerle paylaşıyorum:
Bir şeyhin hareminde tutsak kalmıştı! Tilda, Bakhar Veliaht Prensi Rashad'la yaşadığı kısa ilişki için çok pişmandı. Ancak fakir ailesinin ona yüklü miktarda borcu vardı. Rashad şimdi ona şantaj yapıyordu. Tilda bu borcu en kısa sürede ödemeliydi. Onun cariyesi olarak. 
Çok geçmeden, Tilda, onun çöldeki krallığında bir tutsak olmuştu. Rashad, onu halka kadını olarak tanıttı. Bakhar kanunlarına göre artık sonsuza kadar birbirlerine bağlanmışlardı. Karı-koca olarak!

2 yorum :

  1. Lynne Graham'ın çoğu kitabını seviyorum ama içinde Şeyh olan kitaplardan bir türlü haz etmiyorum nedense :D Heralde sürekli emir veren kaba erkek tipleri olduğundan.Hayatımda bir tane İçinde şeyh olan Harlequin dizisi okudum o da bir seriydi o kadar boğularak okudum ki inanamazdınız bittikten sonra O şeyh için etmediğim kalmadı :D
    Ayrıca en kötü şey elbette senin dediğin gibi sayfaların çok az olması... Post Harika,ellerine sağlık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeyhli olarak 2. okuduğum kitaptı şahsen beğendim.Ha ayılıp bayılmadım ama okumam diyecek kadar da beğenmemezlik yapmadım :) bu yüzden sevdim :)
      Kısa olmaları büyük sorun bence ama yapacak bir şey de yok ne yazık ki :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın