15 Nisan 2015 Çarşamba

0 Elif Yılmaz - Romantik Oyun


Tam olarak gençlerin, yeni yetmelerin, ergenlerin, okumayı sevmeyip ama başladıklarında keyifle okuyacakları bir kitap ile karşınızdayım :D

Elif Yılmaz... blogger olarak tanıdığım ama blogger kimliğinin altına saklanmış bir yazar. Akıcı ve çabuk okunan bir kalemi olduğu bir gerçek. Bazı eksiklikler olduğunu düşündüğüm yerler oldu kitabında ama o kısımları da yaza yaza tamamlanacak ve giderilecek eksiklikler olduğunu düşünüyorum.

Romantik Oyun, her türden yaşa hitap edebilecek bir kitap olmasının yanında en çok lise ve üniversite sıralarındakilerin ilgisini çekecek türde bir kitap. Neden mi? Çünkü o yaş ortalamasının gençlerini anlatıyor ve biz yetişkinlerin biraz beklediği o tutku yok. O yüzden masum bir aşk hikayesi okumak isterseniz tavsiye edilir :)

Bütün bunların yanında kitapta aile ilişkilerine, arkadaşlığa çok güzel bir şekilde dokunuşlar yapılmış. Bu kısmı çok beğendim :)

Kitabın kısaca konusundan bahsetmek gerekirse; Tina ve Steven çok iyi iki arkadaş. Yedikleri içtikleri ayrı gitmeyenlerden... Bir gün kimin daha romantik olduğu üzerine bir iddiaya tutuşurlar...birbirlerini etkilemeye çalışacaklar ve bu konuda dürüst olup etkilenen etkilendiğini söyleyecek. Birbirlerine yaptıkları sürprizlerle aslında içlerindeki duyguların dışarıya çıkmasına neden olurlarken kendi hayatlarına da yön vermeye başlıyorlar. Bir dostluğun yavaş yavaş aşka dönüşmesini okuyoruz.

Eğlenceli, romantik bir kitap olduğu değişmez bir gerçek.

Özellikle söylemek istediğim bir şey var... Tina maddiyatı kullanarak sürprizler yaparken Steven'ın manevi değerleri olan sürprizler... işte adamım senin büyük, yetişkin versiyonundan bir tane sipariş edebilir miyim dedirtecek cinsten ;)

Ahh... bir de şey vardı... Tina'nın taktim partisini biraz şeye benzettim. Amanda Seyfried'in bir filmi vardı. Seksi Futbolcu... sanırım buydu adı. Hani kız futbol oynuyordu sonra kızlar futbol takımını kabul etmiyorlardı da erkek kılığında futbol oynuyordu... o film işte. Tina'nın taktim partisini biraz ona benzettiğimi itiraf etmeliyim. Belki yazarımız bunu aklına bile getirmedi yazarken ama biz okurlar... çok fenayız benzetecek bir şeyler her daim buluruz ;)

Neyse...çok uzatmadan yorumumu bitiriyorum.

Kitap biraz daha iyi olabilirdi ama yazarımızın ilk kitabı,  ilk deneyimi ve henüz çok genç o yüzden kalemindeki acemi dokunuşların zamanla azalacağını düşünüyorum.
Özellikle henüz ilk kitabında sırf kalın olsun diye saçma sapan uzatma sistemine girmeden kitabı tadında bitirmesi de ona artı bir puan bence.

Eğer temiz bir aşk, güzel bir dostluk ve eğlenceli arkadaşlıkları okumak istiyorsanız Romantik Oyun'u deneyebilirsiniz. Eğlenceli zamanlar geçireceğiniz bir gerçek :)


Kitabın tanıtım yazısı: 

"Aşk… Aşk, benim hastalığımın yan etkisiydi. Benim esas hastalığımın adı romantizmdi ve her şey, romantik bir oyunla başlamıştı." İki arkadaş... Birbirlerini etkilemek için bir oyuna girişirlerse ne olur? Steven ve Tina için her şey eğlenceli bir oyun olarak başladı. Tek amaçları oyunu kazanmaktı. Bu noktaya kadar ortada herhangi bir sorun görünmüyordu. Sorun, rakibini alt etmeye çalışırken birbirlerinden etkilenmeleriyle başlamıştı.İyi olan kazansın mottosuyla başlayan bu oyunda biri diğerinden daha iyiydi.Peki, ilk hangisi aşık olacaktı? Daha doğrusu söz konusu aşksa, mortada kazanan var mıydı?Romantik oyun başlasın! "Her şeyi düzelteceğini bilseydim,sana sadece iki kelime söylerdim."

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın