13 Nisan 2015 Pazartesi

3 Lynsay Sands - İngiliz Gelin Annabel ( An English Bride in Scotland #1 )


Yeni İskoç kitabımız, yeni yazarımız Olimpos Yayınları'ndan geldi. Biliyorsunuz ben İskoçları severim, dolayısıyla onların olduğu kitapları da ayrı bir severim bunu biliyorsunuz :) İşte bir İskoç kitabı daha diyerek yorumuma başlıyorum :)

Lynsay Sands, daha önce adını duymamış olduğum bir yazardı, ama kalemini beğendim.Kurgusu güzeldi, gereksiz uzatmalardan kaçınılmış ve zaman zaman eğlenceli diyalogların olduğu güzel bir tarihi aşk romanıydı. Çeviri de güzeldi ,ufak tefek imla hataları vardı ama onları da saymazsak İskoç severlere tavsiye edeceğim bir kitaptı diyebilirim.

Konusuna kısaca değinmek gerekirse; Ablasının, başka bir adamla kaçmasının sonucunda manastırda yetişmiş olan Annabel, ablasının evlenmesi gereken adamla evlendirilir. Tabi bu apar topar manastırdan getirilip, her şeyden son anda haberinin olması da cabası. Ross, babasının zamanında vermiş olduğu sözü tutmak için İngiliz topraklarına gelerek, evlenmesi gereken büyük kız yerine küçük kız olan Annabel ile evlenir. Tabi bundan şikayetçi olmaz çünkü Annabel'i daha ilk gördüğü anda onun çekimine kapılmıştır.
Biraz etine dolgun olan Annabel, Ross gibi bir adamla evlenmiş olmanın ve onun ilgisinin üzerinde olmasını verdiği şaşkınlıkla yeni evindeki hayatına alışmaya çalışırken uğradığı saldırılar sonrasında hayatları renklenir.

Renklenir dediğime bakmayın bir okur için renklenir, hareket geliyor ama karakterler için oldukça endişe verici olduğu değişmez bir gerçek :)

Neyse, tabi bu saldırıların ardındakileri araştırmaya başlarlar derken olaylar ilerler de ilerler...

Bu kitabı tanımlamak için en ideal üç kelime kesinlikle, hareketli, romantik ve eğlenceli olurdu. Saldırılar kitaba hareket katarken Ross'un Annabel'e davranışları romantik ve Annabel'in bazı davranışları ise eğlenceliydi.

Kitabı okumaya başlamamla bitirmem bir oldu,nasıl oldu anlamadım ama oldukça akıcı bir şekilde bitiverdi. Bu yüzden kitabı sevdiğimi söylemeliyim.

Kitap "An English Bride in Scotland" serisinin ilk kitabıydı diğerlerini beklemede olacağım :)

Ayrıca şunu da söylemek istiyorum, Olimpos tarihi aşk romanı türündeki kapak tasarımları çok iyi, bu tarzı bozmadan ilerlemesini canı gönülden istiyorum :)

Kitabı beğendim, çabuk bitti ve tadı damağımızda kaldı ama yazar tam olması gerekeni yapmış ve kurguyu olması gerektiği gibi bitirmiş...

Beğendim, eğer tarihi aşk romanı okuruysanız bir el atın ;)

Highlanders Serisi


Orijinal adı    : An English Bride in Scotland
Çevirmen       : Belgin Selen Haktanır
Yayınevi         : Olimpos Yayınları
Sayfa sayısı     : 323

Kitabın tanıtım yazısı 

Asla evleneceğini düşünmemişti. Annesi ansızın onu manastırdan alıp eve götürmek için geldiğinde, Annabel bir rahibe olmak için yemin etmek üzereydi... Böylece, evden kaçan ablasının nişanlısı olan İskoç lorduyla evlenebilecekti!

Bir eş olmakla, bir ev idare etmekle ve özellikle gerdek gecesiyle ilgili hiçbir şey bilmiyordu. Asla âşık olacağını düşünmemişti. Ross MacKay, Annabel'i gördüğü andan itibaren, utangaç ve tatlı müstakbel eşine vurulmuştu...

Annabel'in bedeninin kıvrımlarının da ayrı bir lütuf olduğunu düşünmüştü. Ancak, bir düşman Annabel'in hayatını tehdit edince, Ross onu İskoçya'ya götürdü. Annabel evlenmeyi planladığı kadın olmasa da, arzuladığı tek kadındı.

3 yorum :

  1. Tam benim aradığım türde bir kitap. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  2. Bi gunde bitirdigim kitaplardan duygularimi ancak bu kadar aktarirdiniz . Yazarin ilk kitabi alirken supheliydim ama sıkmıyor insani akici olaylar guzel gelisiyor . Ve cok tatliyor yaa tavsiye ederim

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın