27 Nisan 2015 Pazartesi

4 Paula Weston - Gölgeler (The Rephaim #1)


Veee paranormal romance severler için tam türüne yakışır bir kitap Gölgeler!!!

Normalde bu türü pek okumayan ben, kısa zamanda paranormal romance severi olur çıkarım yani o kadar beğendim kitabı :)

4 kitaptan oluşan The Rephaim serisinin ilk kitabı olan Gölgeler, yukarıda söylediğim gibi paranormal romance türünde, meleklerin, nefillerin, iblislerin olduğu heyecanlı ve akıcı bir kitap.

Yazarın kurgu dilini beğendim, heyecan ve adrenalin yüklü olduğu bir gerçek, merakla okunacak ve sonrasında seni neyin beklediğini bilmediğin bir şekilde ilerleyecek bir kitap olması Gölgeler'i heyecanla okunur hale getiriyor.
Kısaca konusunu anlatmak gerekirse; Gaby, erkek kardeşi Jude ile geçirdiği kazadan sonra hayatına bir şekilde devam etmeye çalışan ve ara ara hatırlamadığı anılarla beraber kendini monoton hayatına kaptırmaya çalışan bir kız. Bir gün Rafa adında bir adamla tanışıyor. İşte o andan sonra aslında bildiği hayat baştan sona yalanlarla dolu olduğu öğreniyor. Kendisinin aslında bambaşka biri olduğunu, kişiliğinin, özelliklerinin, yeteneğinin neler olduğunu öğrenmeye başlıyor... ama daha da önemlisi ne olduğunu öğreniyor! Bunu kabullenme aşamasını, bu aşamada peşinde olanları, kardeşinin ölümünün bir kaza mı yoksa ardında başka şeyler mi var? Tüm bu soruların yanıtlarını öğrenmeye çabalarken peşinden gelenler, onu isteyenlerle başı derde giriyor. Kime güveneceğini ve neye karşı savaşacağını öğrenmeye başlıyor!

Serinin ilk kitabı olmasına rağmen oldukça heyecanlı ve adrenalin doluydu! Ağır bir giriş kitabı değil, oldukça hareketli bir giriş kitabı olmuştu ve bu da benim için bulunmaz hint kumaşı gibi bir şey oldu! Sıkıcı giriş kitaplarından pek hoşlanmam :) ama bunu ve hızını sevdim!

Dediğim gibi bu türü pek okumam, ama okuduğum kitaplarda da beklentimi karşılayan kurguları ve olayları görmek beni bir sonraki kitap için heyecanlandırır. Gölgeler'de beni heyecanlandıranlardan oldu! İkinciyi hevesle beklediğim bir gerçek!

Paranormal severler, fantastik severler ve farklı türlerde yeni tatlar arayanlara tavsiye ederim. Beğenirsiniz bence ;)

The Rephaim Serisi


Orijinal adı  : Shadows
Orijinal adı  : Shadows
Yazarı           : Paula Weston
Seri / Sıralaması  : The Rephaim #1
Çevirmen     : İnci Nazlı
Yayınevi       : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı  : 336

Kitabın tanıtım yazısı:

Gaby Winters yaklaşık bir yıl önce ikiz kardeşi Jude'u bir trafik kazasında kaybetmişti. Kazadan sonra bedeni iyileşmişti ama acısı hâlâ ilk günkü gibi tazeydi ve kâbusları bitmiyordu: Her gece kâbuslarında iblislerle ve cehennemin diğer yaratıklarıyla savaşıyordu.

Ve sonra karşısına Rafa çıktı. Rafa, sadece kâbuslarında sık sık gördüğü çocuk değildi, aynı zamanda ikiz kardeşi Jude'la da bir geçmişleri olduğunu iddia ediyordu. Gaby, hayatı ve kendi hakkında bildiğini düşündüğü gerçeklerin sadece birer yalan olduğunu kabul etmek zorunda kalmıştı ve bulması gereken gerçekler kâbuslarındaki gölgelerde gizliydiler. Rafa kimdi? Refaimler kimlerdi? Ve en önemlisi Gaby kime güvenebilirdi?

"Sıkı, zekice yazılmış ve farklı… Okuduğum en iyi melek temalı kitaptı!"  -Alpha Reader-

4 yorum :

  1. İyiydi hoştu da romance kısmı neredeyse yoktu yahu!

    YanıtlaSil
  2. Bence romance kısımları Gaby'nin hatırlamadığı geçmişinde gizliydi :) onlarda Rafa ile açıklanamayan kısımlardı :D hem nasıl yoktu kız Gaby'nin ev arkadaşı yeterince romance ekşını yaptı ;)

    YanıtlaSil
  3. jude erkek miydi ben kız zannetmiştim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha hayır kız değil, erkek.Bende okumadan önce öyle zannediyordum hatta başlarken öyle başlamıştım sonradan anladım erkek olduğunu =)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın