9 Eylül 2016 Cuma

0 Jodi Ellen Malpas - Bu Adamın İtirafları ( This Man #3 )


~~~*~~~
"Tüm ihtiyacım olan sensin, sana bakmak, seni dinlemek, seni hissetmek.
Seni sevmek."
~~~*~~~

Bu Adam serisinin son kitabı... bir seriyi daha bitirmenin hazzı içerisinde yazıyorum bu yorumu size... Tam adının kitabıydı, Bu Adam'ın - Jesse Ward'ın- bütün sırları ortaya dökülüyordu...

Direk uzatmadan yoruma gireceğim çünkü bir serinin son kitabına kadar okumuşsam demek ki o yazarın kurgusunu beğenmişimdir, kitabın hikayesini beğenmişimdir demek... bu yüzden fasa fisoları es geçip direk konuya giriyorum :)

Kitabın bu sefer sevmediğim yerleri vardı... açıkçası tam bir vurgun olması gereken kitap o vurgun etkisini yaratamadı ne yazık ki :(

Serinin ilk iki kitabının çevirmeni tarafından çevrilmemiş kitap, dolayısıyla bu bariz bir şekilde kendini belli etti. Hele ki şimdiki zamanlı anlatım beni gerçekten yordu. Keşke ilk çeviren kişi devam etseydi çevirmeye diye düşündüm.

Hele ki okuyan bilir - demeden geçemeyeceğim - ikinci kitabın son sahnelerinde Ava kırbaçlanıyordu, bu kitapta bundan bahsederken dövülmek olarak bahsetmesi de rahatsız edici oldu ve zaman zaman acaba diğer çevirmen çevirse nasıl olurdu diye düşündüm ne yalan söyleyeyim. Çeviri beni rahatsız etti.

~~~*~~~
"Bu kalp seni sevmek için yaratıldı, Ava. Yıllardır bir işe yaramıyordu, kullanışsızdı, gereksizdi. Şimdi çok hızlı atıyor. Sana her baktığımda mutlulukla büyüyor. Kavga ettiğimizde acıdan paramparça oluyor. Ve seninle seviştiğimde çılgınca çarpıyor. Belki seni severken biraz abartıyor ama bu asla değişmeyecek."
~~~*~~~

Neyse zaten kitabı tek eleştirebileceğim nokta çevirisiydi, onun haricinde kitabı çok beğendiğimi söyleyebilirim. Gerçekten tam da serinin sonuna yakışır bir kitaptı. Okurun aklında soru işareti bırakmadan, her sırrı ortaya çıkararak her davranışa bir mantıklı açıklama getirerek bitirmiş yazar kitabı.

Bütün seri boyunca okuduğumuz Jesse'ni aşırı korumacı tavırlarının sebeplerini öğrenmek fazlasıyla şaşırtıcıydı. Cidden kitabın sonlarına doğru bomba etkisi yaratacak sürprizler vardı.



Ava'dan asla beklemeyeceğim hareketler okumak hem beni şaşırttı hem de Jesse'ye olan aşkı içimi ısıttı diyebilirim.

Kitabın son bölümü ise... ahhh Tanrım!!! süperdi... fevkaladenin fevkindeydi... müthişti... bayıldım! Cidden bu seriye yakışır bir sondu. Yüzümde kocaman bir sırıtma ile okudum :)

Çok fazla detaya giren bir yorum yapmayacağım çünkü kitap içeriğine girmek ve hevesini kaçırmak istemiyorum. Ancak şunu söyleyebilirim ki seriyi çok beğendim. Sırf son kitaptaki çeviri yüzünden sıkıntı çıkarmayacağım ve seriyi sizlere tavsiye edeceğim.

Keşke Sam ve Kate'i daha fazla okusaydık, belki onlara ait bir kitapta vardı bunun araştırmasına gireceğim :)

~~~*~~~
"Hayatımda olup biten her şey beni sana getirdi Ava. Bu bir ömür sürdü ama sonunda ait olduğum yeri buldum."
~~~*~~~

Yazarın diğer kitaplarının da çıkmasını bekliyor olacağım. Dilerim Aspendos bu yazarı bırakmaz da diğer kitapları da bizimle buluşturur ve dilerim çevirilere daha dikkat eder.

Öncelikle bu uyarı yapmak zorunda hissediyorum. Bu seri +18 bir seri bu yüzden lütfen rahatsız olan okumasın ve yaşı tutmayan da...

Bu arada size kitapta adı geçen şarkılardan bir playlist oluşturdum :) Son kitabı müziklerle uğurlayalım dedim :)

Bu Adamın İtirafları Playlist

  • Etta James - At Last
  • Snow Patrol - Chasing Cars
  • The XX - Islands
  • Rob D - Clubbed to Death
  • Amber - Sexual
  • Amber - Afterlife
  • Dixie Chicks - Wide Open Space
  • Massive Attack - Angel

Son şarkı... Angel... Ava'nın telefon müziği... Jesse ne zaman Ava'yı arasa bu müzik çalıyor :) Ahh bu arada yukarıdaki videoda çalan müzik... işte bu müzik :)

This Man Serisi

Kitabın adı    : Bu Adamın İtirafları
Orijinal adı   : This Man Confessed
Yazarı           :  Jodi Ellen Malpas
Çevirmen      : Elif Çimen
Seri bilgisi     : This Man #3
Yayınevi        : Aspendos
Sayfa sayısı    : 544


Kitabın tanıtım yazısı: 

"Hayatımda olup biten her şey beni sana getirdi, Ava. Bu bir ömür sürdü ama sonunda ait olduğum yeri buldum." Tutkulu aşkın başladığı yer olan Manor, Ava ve Jesse'nin en mutlu olmaları gereken günde misafirlerle dolup taşmıştı. Ava, Jesse'yi olduğu gibi kabul etmişti ve onu değiştirmek de istemiyordu. Aşkları çok büyük, bağları çok güçlüydü ancak Ava bu adamı daha fazla tanıdıkça daha fazla soru ortaya çıkıyordu. Jesse Ward, Ava'nın tanıdığı adam olmayabilirdi. Bu adam, onu nasıl kendinden geçirip büyüleyeceğini çok iyi biliyordu ama aynı zamanda Ava'yı çaresizliğe mi sürüklüyordu? Artık Bu Adamın İtirafları'nı dinleme vakti geldi…

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın