19 Eylül 2016 Pazartesi

0 Jennifer L. Armentrout - Lanetli ( A Wicked Trilogy #1 )


~~~*~~~
"Benden hoşlanıyorsun, sadece bunu itiraf etmeye hazır değilsin."
~~~*~~~

Favori yazarlarımdan biri olan Jennifer L. Armentrout'un bir kitabını daha okumuş bulunuyorum. Öncelikle bu kitap benim biriciğim, kardeşim Nurhayat'ın hediyesi olduğu için ve onunla beraber okuduğumuz için ayrı bir değerli :) Araya bunu da sıkıştırayım dedim :)

Akıcı, sürükleyici bir kurgu yeteneği var kadının, bu kitabı diğer kitaplarına göre biraz daha yavaş ilerledi, daha durgun gibiydi ama yine de sonraki kitaplarda bomba etkisi yaratacak olaylar olacağını düşünüyorum.

J.L.Armentrout bize hep mükemmel kurgular sunduğu için her kitabından beklentimiz yüksek dolayısıyla kendi çıtasının bir tık aşağısındaki bir kurguyu onun kaleminden okuyunca biraz şaşırıyoruz. Bu kitapta bunu yaşadım ben. Yetersiz bulduğum olay döngüler vardı...

Kitabın sonlarına doğru -okuyan bilir- geçitlerin orada cereyan eden olayları biraz yavan buldum. Daha hareketli ve hararetli olabilirdi.

~~~*~~~
Kimse bize bir gün ya da bir hafta daha yaşayacağımızın sözünü veremiyor. Bir şey istediğin zaman onun peşine düşmelisin.
~~~*~~~

İlk kitaplar genelde seriye başlangıç kitaplar olduğu için çok fazla bir şey beklemem ben... bundan da öyle aman aman bir beklentim yoktu dolayısıyla seriye giriş kitabı olarak güzeldi diyebilirim. Sadece dediğim gibi yavan daha doğrusu yavaş, hareketsiz gelen bazı sahneler vardı. Onlar daha hareketli olsaydı daha iyi olurdu.

Yazarın seri kitaplarındaki en nefret ettiğim huyu bomba etkisi yaratacak şekilde kitaplarını bitirmesi. Bu kitapta da onu yapmış ve bomba etkisi yaratacak cümleleri yazmış ve kitabı bitirmiş... şimdi gel de bekle 2. kitap çıksın...

Fantastik severlere tavsiye ederim, güzel bir kitap ve zevkle okunacak bir seriye başlangıç. Sadece yazarın diğer kitaplarını okuyup, biliyorsanız çok fazla beklentiniz olmasın. Orta kararda bir kitaptı... yani 5 üzerinden 3 lüktü diyebilirim. Hatta 2,5 bile verilebilinir ama sevdiğim yazar olmasından dolayı 3 veriyorum.

~~~*~~~
"Gitmemi istersen arkamı dönüp gideceğim. Yemin ederim, Ivy, ama bir kere daha denemeliydim. Bunu bir kere daha denemeden mezara girmeyeceğim. Lütfen. Gitmeme izin verme."
~~~*~~~

A Wicked Trilogy (Lanetli Serisi) Kitapları

Kitabın adı           : Lanetli
Orijinal adı          : Wicked
Yazarı                   : Jennifer L. Armentrous
Seri / Sıralaması  : A Wicked Trilogy #1
Çevirmen             : Aslı Dağlı
Yayınevi                : DEX  Plus
Sayfa sayısı           : 208

Kitabın tanıtım yazısı:

Asıl lanet korkmamaktır. 

Dünyada sadece insanlar yok. En azından, Ivy'nin yaşadığı New Orleans'ta durum böyle. Faeler, insanları onlardan koruyan Düzen'le sürekli savaş halinde. New Orleans'ın çılgın gece hayatını yaşayanlar ise bu savaştan habersiz.Ivy öz anne-babasını hatırlamıyor, üvey anne-babasıyla erkek arkadaşını korkunç bir olayda kaybetti. Artık tek varlığı, Düzen'le birlikte Faelere karşı yürüttüğü amansız savaşı. Ivy çok yakında bazı sürprizlerle karşılaşacak. Ve bu sürprizden hiç de hoşlanmayacak.

Jennifer L. Armentrout, Lanetli ile yepyeni bir maceranın kapısını aralıyor. Şimdi koltuğunuza kurulun ve her sayfasında sizi alıp götürecek Lanetli efsanesini okumaya hazır olun!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın