2 Mart 2019 Cumartesi

0 Julie James - Tatlı Tesadüf (FBI/US Attorney Serisi #3)


~~~*~~~
"İyi kızlardan biri gibi görünen avukatlar, hapse girmiş erkekleri bu şekilde oyalamamalı." dedi alçak sesle.
Rylann eğilip kulağına fısıldadı. "Bu gece iyi bir kız olmayacağım konusunda anlaştığımızı sanıyordum."
~~~*~~~

Ve Julie James'in ülkemizde yayınlanan 3. ve son kitabı Tatlı Tesadüf'ü de okudum. Açıkçası seriye başladığımda bu kitap elimde yoktu ancak iki kitabını okuduktan sonra bu kitabı da hemen alıp okumalıydım ve bekletmeden hemen aldım. Şimdi yorumuyla karşınızdayım. 

Kitap, ikinci kitap Yakın Mesafe'den tanıdığımız Jordan'ın ikiz kardeşi Kyle'ın hikayesi... dolayısıyla bence bu seriyi sırayla okumanızı tavsiye ediyorum. Her ne kadar karakterler farklı ve hikayeler de karakterler gibi faklı olsa da ortak paydaları olan iş yerleri olması kitapları birbirine bağlıyor. Bu yüzden bir diğerinin hikayesi bir önceki kitapta görünmeye başlıyor. Bu yüzden sıralı okumanızı tavsiye ederim. 

~~~*~~~
Kyle gözlerini Rylann'ın gözlerine kenetledi. "Cade Morgan'la aranızda neler olup bittiği konusundaki tartışmayı henüz bitirmedik."
"Çünkü aramızda hiçbir şey yok," dedi Rylann. "Öyle bir şey olsaydı seninle olacağımı gerçekten düşünüyor musun?"
"Alınma, avukat hanım, ama ilk aldatılışım olmazdı."
~~~*~~~

Julie James, kesinlikle kitaplarını ve kurgularını sevdiğim yazarlardan biri oldu. Umarıma Ephesus, yazarı bırakmaz ve kitaplarını yayınlamaya devam eder. 

Yazarın kurguları eğlenceli, seksi, romantik, aşk dolu, aile ve arkadaşlık ilişkilerine dokunurken her bir karakter ayakları üzerinde duran, kariyer sahibi güçlü kişilikler. Bu en çok sevdiğim noktaydı zaten. Bütün sevdiğim özelliklerin tek bir kitapta toplanması bir okur olarak tam istediğim şey oluyor. 

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse, Twitter'dan terk edilip ardından aldatıldığını öğrenen Kyle Rhodes, bir bilgisayar dahisi olmasını kullanıp Twitter'ı kırk sekiz saatliğine kullanıma kapatır. Yani hackler.... bu durumda başı FBI ile belaya girer ve hapis cezası alır. Ancak ikinci kitap Yakın Mesafe'de ablasının FBI yardım etmesi karşılığında serbest kalacağını öğrenen Kyle, çıkacağı son mahkemede savcının değiştiğini özellikle yerine gelen savcının dokuz yıl önce kalbini titreten ve bir ilişki istediği Rylann'ı görünce içinde bastırdığı bütün duygular dışarı çıkar. Bir savcı olan Rylann, hem kariyeri hem de Kyle'a olan duyguları arasında sıkışıp kalmışken nasıl bir adım atacağını okuyoruz. Bir sabıkalı ile bir savcının aşkı... bence okunması hem çok eğlenceliydi hem de çok romantik. 

~~~*~~~
Kyle, Rylann'ın kanepesinde oturup yatak odasından gelen sesini dinleyerek geri dönmesini beklerken, olmak istediği yerde olduğunu biliyordu. 
Evet, artık kesinleşmişti.
Ona aşık oluyordu.
Ve o an kararını verdi. 
Rylann istediği kadar kural koyabilirdi; ama Kyle bu savcının karşısında kazanmaya niyetliydi.
~~~*~~~

Kitapta Jordan ve Nick'i görmek çok güzeldi. Formlarından bir şey kaybetmediklerini görmek ise süperdi. Cameron ve Jake yine ortada kendilerini gösteriyorlardı bu sefer onların düğün haberini aldık kitabın sonunda :) 

Kitaptaki arkadaşlık ilişkileri, avukatlık muhabbetleri, FBI dosyalarının ilerleyişi, Kyle'ın yaptığı atılımlar ve bütün bunların yanında işlenen aşk muhteşemdi. 

Özellikle söylemek istiyorum ki Kyle'ın Twitter'ın CEO'su ile görüşüp onlarla iş yapma mantığını okurken çok eğlendiğimi söylemem gerek. Bir de Kyle'ın üniversiteye girip de orada çocuklarla yaptığı sohbetler.. 

Kitabı çok beğendim. Cidden çok severek takip ettiğim bir yazar oldu Julie James, umarım Ephesus bizleri çok bekletmez. 

Sizlere de bu seriyi şiddetle tavsiye ederim :) 

~~~*~~~
"Artık senin evinde saklanıp gizli gizli dışarı çıkmayacağız. Eğer bu işe girdiysek hakkını vereceğiz."
"Bu tartışmayı şimdi mi yapmak istiyorsun? Burada mı?" diye sordu Rylann.
"Pek tartışılacak bir şey olmayacağını umuyordum." Kyle, Rylann'ın yüzünü inceledi. "Ama yanıldığımı anladım."
~~~*~~~

FBI/US Attorney Serisi
~~~*~~~
"Aramızdaki fark şu, sayın avukat. Benim zamana ihtiyacım yok. Neler hissettiğimi biliyorum. İşine aşık olmanı anlıyorum. Neler hissettiğimi biliyorum. İşine aşık olmanı anlıyorum. en hayran olduğum özelliklerinden biri de bu zaten. Ama bunca yılı, gerçek sevgiyi bulduktan sonra kalbinde ancak ikinci sırada yer alabilmek için beklemedim. Daha fazlasını istiyorum."
"Kyle, yapma bunu. İkinci sırada yer aldığını asla söylemedim."
"Söylemen gerekmiyordu, Rylann."
~~~*~~~


Kitabın adı        : Tatlı Tesadüf
Orijinal adı       : About That Night
Yazarı                : Julie James
Seri Sıralaması : FBI/US Attorney Serisi #3
Çevirmen          : Mehtap Var
Yayınevi             : Ephesus
Sayfa sayısı        : 464

Kitabın tanıtım yazısı: 

“Muhteşem bir romantik komedi. Rylann ve Kyle’ın arasındaki kimya inanılmaz! Tatlı Tesadüf muhakkak sinemaya taşınmalı.”-RT Book Reviews-

 “Kesinlikle Julie James’in şimdiye kadarki en iyi kitabı Tatlı Tesadüf. Hem sürükleyici, hem duygusal hem de alabildiğine eğlenceli!”-Romance Junkies-

“Julie James’in en keyifli kitabı Tatlı Tesadüf olabilir. Zekice ve çok komik.”-Smexy Books-

Twitter’ı çökerttiğinden dolayı hapse atılan, milyon dolarlık bir servetin vârisi Kyle Rhodes özgürlüğüne kavuşmuş  olsa da, hapishanede yaşanan bir olay için kendisinden tanıklık yapması istenmektedir. Bu davaya bakmak için görevlendirilen kişi ise, Kyle’ın bir türlü unutamadığı, güzeller güzeli Rylann Pierce’dan başkası değildir. Dokuz yıl önceki ilk randevularında Kyle tarafından ekilen Rylann da bu tesadüfe en az Kyle kadar şaşırır. Ve ikili çok geçmeden kendilerini komik, tekinsiz ve alabildiğine heyecanlı bir sürecin içinde bulur.

New York Times çok satanı Julie James, Şeytan Tüyü ve Yakın Mesafe gibi mizahla polisiyeyi ustalıkla harmanladığı eğlenceli romanlardan oluşan serisini, Tatlı Tesadüf’le son sürat devam ettiriyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın