21 Mart 2019 Perşembe

0 Sylvain Reynard - Gabriel'in Cenneti (Gabriel's İnferno #3)


~~~*~~~
"Bazen çirkinliğin kendi adına konuşmasına izin vermelisin. Ya da en azından hedefinin kendisi için bir şeyler yapmasına izin ver."
~~~*~~~

Ve instagramda okuma maratonu düzenlediğimiz Gabriel'in Cehennemi serisinin son kitabı Gabriel'in Cenneti bitti. Aslında ikinci kitabın sonundan sonra her şeyin mutlu, huzurlu ve aşk dolu olacağını biliyordum. Ki bu kitapta bana bunu verdi.

İlk kitapta Gabriel ile Julia'nın tanışmalarını ve sevgili olmalarını, ikinci kitapta yaşadıkları zoraki ayrılığı ve buna rağmen aşklarının hala doruklarda olup evlilik yoluna gitmelerini okumuştuk. Bu kitapta da çiftimizin evliliklerini okuyoruz. 

Her evlilikte olduğu gibi Gabriel ve Julia'da da sorunların olması, tereddütlerin, korkuların, anlaşmazlıkları ve korkuların olması karakterleri bir kez daha bizden biri gibi yaptı. 

~~~*~~~
"Geçmişimizi değiştiremeyiz. Geleceği ise tümüyle değiştirebiliriz."
~~~*~~~

Kitabın konusuna kısaca değinmek gerekirse, evlenen ve evliliklerinde mutlu bir şekilde ilerleyen Gabriel ile Julia'nın okul hayatları, evlilikleri, aile ilişkilerinde her şey güzel giderken hayatlarında oluşan pürüzlerin, planlarını bozacak kazaların, beklenmedik olayların hayatlarını nasıl etkilediğini okuyoruz. 

Gabriel'in kendi ailesini, daha doğrusu babasının ailesini araştırması, üvey kardeşleriyle buluşması falan çok güzel anlatılmıştı. Bunun yanında Julia'nın babasının mutluluğu bulması da çok güzeldi ama tekrardan baba olması ve Julia'ya kardeş getirmesi... bilemiyorum yani.. fazlaca bir sürpriz oldu bir okur olarak benim için. 

Rachel ve Aoran'ın bebek sahibi olamamalaırı ve bunun için o kadar çırpınmalarına karşılık Gabriel ve Julia'nın kolaylıkla hiçbir aksilik yaşamadan bebek sahibi olabilmeleri biraz acımasızcaydı ama orada Aoran'ın Rachel ile olan diyaloglarını okumak... aşk işte bu dedirtti. 

Gabriel'in baba olma hevesi, bunu Julia'ya yansıtması falan çok güzeldi ama en hoşuma giden detay ise Katharine'nin Julia'nın hamile olduğunu anladığı satırlardı :D

~~~*~~~
"Bazen birini sevmek onların gitmesine izin vermek zorundasın anlamına gelir.
~~~*~~~

Christa belasını buldu diyebilirim. Bir bırakmadı Emersonların peşini ve sonunda belasını buldu ve buna çok memnun oldum ama bunun yanında Simon her ne yaptıysa yaşadığı kaybediş çok fenaydı ve üzüldüm. Cidden sevmiş gibiydi April'ı. 

Paul'un da Allison ile tekrar denemesi falan çok güzeldi. Bence Paul en çok mutlu olmayı hak edecek karakterlerden biriydi. 

Kitabı çok sevdim, kelimenin tam anlamıyla evli mutlu çocuklu modundaydı. 

Ancak kitabın çevirisi, edisyonu berbattı. Gerçi bunu biliyordum çünkü bende ilk basımı var ve basıma kazayla düzeltilmemiş hali gitmişti ve ben onu almıştım. Cidden içimdeki okuma isteğimi soğuttu, hataları düzenleyip okumaktan gına geldi. Orada ismi yanlış yazmış burada ne demek istemiş acabalarla okumak çok kötüydü. Yeni basımlarda umarım daha iyidir edisyon. Diğer kitapları bir kez daha okuyabilecek olsam da bu kitabı ikinci kez asla okumam bu kötü basımdan dolayı :( Lütfen dürüst olun nasıl bir çeviride "Allah aşkına, Allah'a şükür," gibi ifadeler kullanılır? Hiç! Offf resmen kurban edilmiş bir kitaptı! Eğer ki çeviri veya edisyonu saymazsak kitap çok güzeldi. 

Bu seriyi size tavsiye ederim :)

~~~*~~~
Gabriel kendisinin, Clare'in düğününde onunla birlikte koridorda yürüdüğünü ve kollarında torunlarını tuttuğunu gördü. 
Gavriel kendisinin, sevgilisi Julianne ile birlikte yaşlandığını ve meyve bahçelerinde onunla el ele gördü. 
"Artık benim kutsanmışlığım görünüyor," diye fısıldadı Gabriel. 
~~~*~~~


Gabriel's İnferno Serisi

Kitabın adı        : Gabriel'in Cenneti
Orijinal adı       : Gabriel's Redemption
Yazarı                : Sylvain Reynard
Seri Sıralaması : Gabriel's Inferno #3
Çevirmen          : Tayla Serpil Mızrak
Yayınevi             : Optimum Kitap
Sayfa sayısı        : 544

Kitabın tanıtım yazısı: 

Gabriel'in Cehennemi ve Gabriel Arafta'nın uluslararası çok satan yazarı Sylvain Reynard'tan muhteşem bir final.

Profesör Gabriel Emerson, sevgili Julia ile birlikte yeni hayatına başlayabilmek için, Toronto Üniversitesi'ndeki görevini bırakmıştır. Birlikte her türlü soruna karşı koyabileceklerine emindir. Ve baba olmak için de sabırsızdır.

Ama, öğrenci olmanın dayanılmaz stresi ile Julia'nın lisansüstü eğitimi, planlarını tehlikeye atmaktadır. Oxford Üniversitesi'nden akademik bir ders verme şansı verildiğinde; Bu araştırma sunumu nedeniyle önceleri Gabriel'in görüşleriyle çelişen bir durum yaşayıp karşı karşıya gelirler. Fakat Julia'nın kendinden emin ve dik duruşu bu sorunun üstesinden gelir. Ve Oxford'da geçmişlerinden bir çok kişi yeniden hayatlarında belirir; Julia'yı küçük düşürmeyi ve Gabriel'in karanlık sırlarından birini ortaya çıkartmayı amaçlayan eski bir düşman da buna dahildir.

Geri kalan karanlıkları ile yüzleşmek için Gabriel biyolojik ailesini daha detaylı araştırmaya karar verir. Ayrıca kendisi, Julia'yla aile olma ümidi üzerine şaşırtıcı etkiler yaratacak bir dizi olayı da başlatmış olur.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın