13 Mart 2019 Çarşamba

4 Sylvain Reynard - Gabriel Arafta (Gabriel's İnferno #2)


~~~*~~~
"Müthiş bir çiftiz değil mi?YAralarımız, geçmişlerimiz ve bütün sorunlarımızla. Trajik bir aşk herhalde."
"Gabriel, "Tek trajedi seni kaybetmek olurdu," dedi onu hafifçe öptü.
"Beni ancak, sevmekten vazgeçtiğin zaman kaybedersin."
"O halde şanslıyım, hep benimle kalacaksın."
~~~*~~~


Gabriel'in Cehennemi kitabının devamı olan Gabriel Arafta da bitmiş bulunuyor... Kitabı ikinci kez okuyuşum bu ve hala aynı duygularla okuyorum. Hala Gabriel'e tapıyor, Julia'yı seviyor ve Dante'yi tanıyım İlahi Komedya'yı okumayı istiyorum. 

Yazarın eşsiz bir edebiyat bilgisi olduğunu bir kez daha kabul etmek zorundayım. Çünkü her bir alıntı, ele aldığı her bir anlatış o kadar profesyonel ki... insan da onların hepsini okuma isteği uyandırıyor. Beni tanıyan bilir sayısalcıyımdır ve mühendisimdir ama şu kitap beni edebiyat okumaya ve Dante hakkında uzmanlaşma isteği uyandırıyor. :) 

~~~*~~~
"Tüm sevinçlerimizin ve tecrübelerimizin senin gözlerinde yansıdığını görebiliyorum, sen de benim gözlerimde göreceksin. Hikayemiz daha da iyiye, derine gidecek."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmke gerekirse; ilk kitapta sevgili olmaya başlayan Gabriel ile Julia'nın hikayesi devam ediyor ancak ilk kitabın sonunda mutlu son onlarınmış gibi görünmesine rağmen pek de öyle devam etmiyor. Çünkü önlerinde çok büyük bir engel vardır... üniversitenin katı kuralları ve öğrenci-öğretmen politikaları... Her şey sorunsuz ilerlerken, aileleri her şeyi öğrenmişken ve oldukça mutlularken bir anda üniversiteye gelen şikayetle hayatları altüst olur. Gabriel, Julia'nın hayalleri için yaptığı fedakarlıkları, Julia'nın bunları nasıl karşılayacağı... duygular, endişeler, kaygılar ve daha fazlasını konu alıyor. 

Tabi yine Dante ve Beatrice başta olmak üzere başka diğer edebi aşkları da okuyoruz. Onlardan alıntılar da okuyoruz. 

Başlarda kitap Gabriel ile Julia için mutlu mesut giderken bir olayın olacağı belliydi ve bunu Christa'nın patlatması da ayrı bir hoş oldu. Aslında ilk kitaptan bunun sinyallerini de veriyordu. hayır yani eline ne geçti... tabi yatamadı Gabriel ile... 

Kitapta üniversite heyetinin önündeki kısımları çok sevdim, cidden öyle mi oluyor bilmiyorum ama o kısımlarda olaylar bir başladı tam başladı. Gerçi bunun sonucunda Gabriel de Julia da iyi acı çektiler, aşkları iyi sınandı ama işte her zaman olduğu gibi aşk kazandı... Ancak şu da bir gerçek ki Gabriel, adamım çok güzel sevdin be :)

~~~*~~~
"Dünya sihir üzerine kurulmuş ya da iyiler ve kötüler için ayrı ayrı olaylar belirlenmiş de değildir. Herkes şu yada bu zamanda acı çeker. Mesele acı gelince ne yapacağında, öyle değil mi?"
~~~*~~~

Heyet karşısında Gabriel'in takındığı tavır ve Julia'nın ilişkilerini itiraf etmesi heyecanlandırıcıydı. Tabi Gabriel yine gücünü gösterdi ve ifadesini ona göre verdi. Açıkçası ondan sonra aralarındaki ayrılıkta Gabriel'de hiçbir suç bulamadım ki en güzeli de ayrılık kısımları Julia'nın olduğu kadar Gabriel'in tarafından da okuyabilmekti.

Gabriel ile Julia'nın ilişkilerine yeniden başlamaları ve bu sefer tam bir flört havalarında olmaları çok şekerdi... Kesinlikle Gabriel değişmişti. Ayrılık aşamasında yaptığı her şey bunun deliliydi bence. Sonunda da evlenmeden beraber olmama çabaları da beni gülümsetti. İşte o zaman Julia'nın dediği gibi Profesör Emerson değil de onun elmalıkta tanıdığı Gabriel gibiydi. Aşık olduğu Gabriel gibi :) 

Özellikle söylemek istiyorum ki heyetin karşısına çıkmalarından sonra Julia ve Gabriel'in ilk karşı karşıya geldikleri kısımda Gabriel'in sözleri... alıntıları... vermek istediği mesaj... hakikaten sevgi doluydu... Sanırım ikisinin ilişkisinin edebi bir aşka benzetilerek işlenmesi de benim en çok dikkatimi çeken ve beğendiğim unsur oldu.

Açıkçası İlahi Komedya bu kadar güzel mi bilmiyorum ama şu değişmez bir gerçek ki Gabriel ve Julia gibiydi Dante ve Beatrice... kesinlikle favori efsanevi aşk hikayem olurlar...

~~~*~~~
"Senin akademik intihara kalkışmanı seyredemezdim. Sana, seni kurtarmak için Cehennem'e bile giderim demiştim, işte onu yaptım."
~~~*~~~

Şimdi ben elime üçüncü kitabı alıyor ve haftasonumu onunla geçirmeye karar veriyorken sizlere de bol kitaplı bir haftasonu diliyorum :)

Gabriel's İnferno Serisi

~~~*~~~
Sevgilime,
Kalbim senin, vücudum da öyle.
Ruhum da senin.
Sana sadık kalacağım, Beatrice.
Senin için sonuncu olmak istiyorum. 
Bekle beni...
~~~*~~~

Kitabın adı        : Gabriel Arafta
Orijinal adı       : Gabriel's Rapture
Yazarı                : Sylvain Reynard
Seri Sıralaması : Gabriel's Inferno #2
Çevirmen          : Belkıs Dişbudak
Yayınevi             : Optimum Kitap
Sayfa sayısı        : 472

Kitabın tanıtım yazısı: 

Uluslararası Bestseller yazarı olan Sylvain Reynard, birbirlerine en karanlık arzularıyla bağlı iki âşık olan Gabriel ve Julianın hikâyesini aktarmaya devam ediyor.

Fakat arzuları bu sefer onların sonu olabilir...

Profesör Gabriel Emerson, eski öğrencisi Julia Mithchell ile aşırı tutkulu ancak bir o kadar da gizli bir ilişki yaşamaktadır. İtalya'daki romantik tatillerinde Gabriel ona, vücudunun en şehvetli zevklerini ve cinsel birleşmenin coşkusunu öğretir.

Ama döndüklerinde, mutluluklarını öğrencilerin fesatlıkları, akademik çevrenin baskıları ve kıskanç bir eski sevgili tehdit eder. Gabriel üniversite yönetimiyle karşı karşıya gelince kendini Dante'nin kaderine mi mahkûm edecek yoksa Julia'yı, Beatrice'ini sonsuza kadar yanında tutmak için mi savaşacak?

Son zamanların en sürükleyici aşk hikâyesi olan Gabriel'in Cehennemi'nin ikinci kitabında Sylvain Reynard, okuyucularına akıllarında, vücutlarında ve ruhlarında kalıcı izler bırakacak bir dünyanın kapılarını aralıyor.




4 yorum :

  1. Nedense ben bu kitaptan ilk kitaptan aldığım zevki alamadım. Bir şekilde üniversitenin ilişkileri öğreneceği ilk kitaptan belliydi tabii ama Gabriel'in böyle bir yol izlemesine çok sinirlendim. Bir şekilde Julia'ya açıklayabilirdi. Küçücük bir not bile yeterdi ama sırf yalan söylemekte başarılı değilsin bahanesiyle aylarca kızı üzdü :D Ama tabii kitaba da adını veren araf olayını anlatması, Gabriel'in bambaşka biri olarak dönmesi güzeldi. Ben 3. kitapta şu İtalyan hocayla sorunlar olacağına inanıyorum. Julia'nın bölümüne başkan olarak geldi sonuçta :)

    YanıtlaSil
  2. Yorum sadece "sıkıcı" kısmıyla ilgili olanı okudum ki gerisi benim için biraz fazla içerikli olabilirdi :D Açıkçası 80'li sayfaların içerisinde olan bir okur olarak kitabı iki kez elimden bıraktım ve şu an için ciddi bir hayal kırıklığı içindeyim. Ön yargılı olmamak gerek tabii... Belki de ilerideki sayfalarda toparlayacak ama şu an gerçekten ilk kitaptaki tadı alamıyorum.

    Dedin ya vıcık vıcık bir aşk anlatımı değil diye... Ondan bu kadar sıkıcı geldi belki de. Evet, mutlu anlarını anlatıyor ama acayip bir ciddiyetle yapıyor adam bunu. Bence kitabı sıkıcı yapan çiftin mutluluğu değil, mutluluğun ciddiyeti.

    Neyse, yine de okumaya devam edeceğim. Bakalım... :)

    YanıtlaSil
  3. Tanıtımınız çok güzel olmuş Çok etkilendim. Sayısalcılar da edebiyatı sevebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) ve evet kesinlikle sevebilir :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın