5 Mart 2019 Salı

0 Kinley MacGregor - Arzunun Efendisi (Brotherhood of Sword #1)


~~~*~~~
"Babanız sizden yeryüzündeki en narin kız olarak bahsetti."
"Babam genellikle hassasiyetimi abartır, lordum."
"Ama güzelliğinizi abartmamış."
~~~*~~~

Ayy nasıl özlemişim historical romans okumayı. Arayı soğutmadan en azından ayda 2-3 tane okumam gerek bu türü yoksa çok özlüyorum.

Kinley MacGregor kitaplarını görüyordum ve merak ediyordum. Şimdi okudum ve çok sevdim. Kurgu çok güzeldi, akıcıysı ve merak uyandırıcıydı. Güçlü karakterler vardı ve savaşmaktan korkmayan, istediğini elde etmeye çalışan kadın karakter olması hayranlığımı kazandı.

~~~*~~~
"Ölümümü görmek için bekaretini bana verecek kadar çok mu nefret ediyorsun benden?"
Emily şaşkınlıkla gözlerini kırpıştırdı. "Senden nefret etmiyorum, Draven. Nasıl nefret edebilirim ki?"
"Bana öyle geliyor ki, asıl soru, nasıl nefret edemiyorsun ki şeklinde olmalıydı."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Draven kendi köyüne saldırıldığını iddia ederken Hugh kendi topraklarına saldırıldığını iddia ederek krala başvurduğında kral çözüm üreterek kendi sadık savaşçısı Draven'ın tek vazgeçemeyeceği ve dönmeyeceği şeyi şerefi üzerine söz verip yemin ederken kendisine daha önce ihanet eden Hugh'dan kızının bir sene Draven'ın korumasına verilmesini ister. Hugh'un en küçük kızı Emily, bir sene Draven'ın yanında yaşamayı fırsata çevirip, genç savaşçının kalbini çalmaya ve evlenmeye karar verir. 
Kitapta Emily ve Draven'ın arasındaki cinsel çekimi, eğlenceli diyalogları, aşkın bir fidan gibi filizlenmesini ve geçmişin acı hatıraları ve suçluluklarla yüzleşmeleri okuyorduk. 

Bazen öyle diyaloglar oluyordu ki 32 diş sırıtıyordunuz bazen de kaşlarınızı çatıyorsunuz. 

~~~*~~~
Sevebilme yetisinin olmadığını sandığı anda ona sevebilmeyi öğretmişti Emily. Ona uçması için kanatlar vermiş ve aniden kanatlarını omzundan söküp onu cehenneme geri göndermişti. 
~~~*~~~

Draven'ın salonundaki masayı kırdığı sayfalar... süperdi. O kısımda Emily ile aralarında geçen diyaloglar ve bakışmalar bir çok şeyi kanıtlamış oldu Draven'a. 

Bir de Hugh, kızı Emily almaya geldiğinde Draven'ın tavrı... adamı aşık olmak evrimleştirdi resmen. :D 

Bir de kralım karşısına Emily içim cezasını çekmeyi kabullenip çıktığı kısım...

Emily'nin karakteristik özelliklerini sevdim. Bu türdeki kitaplarda güçlü kadınları seviyorum. Ne istediğini bilen ve o elde etmek için çırpınan kadınları... 

Kitapta eksik bulduğum kısım son bölümdeki savaş sahnesiydi azıcık daha detaylandırılabilirdi bence. 

Onun haricinde kitabı sevdim. Güzeldi ve okumaktan zevk de aldım.

Eğer historical severseniz mutlaka el atın derim :)

~~~*~~~
"Hugh ile birlikte Londra'ya geldiğinde, senin için yeryüzündeki en değerli şeyin ne olduğunu sormuştum. Simon bana en değer verdiğin şeyin şerefin olduğunu, şerefini korumak uğruna ölebileceğini söylemişti. Aynı soruyu sana bugün sorsak, ne cevap verirdin?"
Draven, Henry ile göz geze geldi. "Emily," dedi sadece.
~~~*~~~




Brotherhood of Sword Serisi



Kitabın adı        : Arzunun Efendisi
Orijinal adı       : Master of Desire
Yazarı                : Kinley MacGregor
Seri Sıralaması : Brotherhood of Sword #1
Çevirmen          : Kübra Tekneci
Yayınevi             : Epsilon
Sayfa sayısı        : 368

Kitabın tanıtım yazısı: 

Bir Tutku Rüyasından Uyanış...

Güzeller güzeli Leydi Emily'nin hayallerini heyecanlı bir aşk ve mutlu bir evlilik süslemektedir. Savaştaki bir İngiliz lordunun en küçük kızı olan Emily, babasının şatosuna gelen gizemli bir yabancıdan çok etkilenir. Bu nefes kesici adamın Emily'nin hasretini çektiği beyaz atlı prens olma ihtimali var mıdır? Ravenswood Kontu Draven de Montague gerçekten de Emily için gelmiştir... ama bunun aşkla hiçbir ilgisi yoktur.

Düşmanın Şefkatli Kollarında...

Birbiriyle kavgalı olan iki soylu ailenin arasında barışı sağlamak adına kral, düşmanının kızını bir seneliğine alıkoymasını emretmiş olmasa, Draven'ın en büyük rakibinin evine adım atması söz konusu bile değildir. 

Ama kralın sözü kanundur ve Draven gidip düşmanının kızını teslim alır. Ancak en kötüsü, bu kızın, Draven'ın hiç kimsenin kendisini baştan çıkararak kalbine girmesine izin vermeyeceğine dair ettiği yemini bozmasına yol açabilecek kadar güzel bir varlık olmasıdır. Emily tutkusunun ateşiyle bu mağrur savaşçının savunmasını yakıp kül edebileceğinin farkındadır. Ancak Draven'ın tatlı dudakları ile cesur, tutkulu dokunuşlarının teslimiyeti, her ikisini de kavurup yok edecek kadar sıcak bir ateş yakarsa ne yapacaklardır?


"İlgi çekici karakterler, rengârenk bir arka plan ve... romantik bir aşk hikâyesi... Gülecek, iç geçirecek ve büyük keyif alacaksınız."
Romantic Times

"Tutku ve görkemin, şefkat ve mizah duygusunun mükemmel karışımı. Her sayfası ayrı bir keyifti! Kinley MacGregor artık 'mutlaka okunacaklar' listemin en tepesinde duruyor."
Teresa Medeiros

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın