12 Eylül 2020 Cumartesi

0 Catherine Doyle - Mafya (Blood for Blood #3)


~~~*~~~
"Cehennemin eşiğinde dengede durmaya çalışıyordum, sonra sen hayatıma daldın ve ilk kez o duvarların ötesinde bir hayatın ihtimalini gördüm; seninle bir hayatın, yaşamaya değer bir hayatın. Bunu bir kez anladığımda da peşini bırakamadım. Seninle için her yere giderim, Sophie. Bana baktığında gördüğün kişi olmak istiyorum."
~~~*~~~


Vee Blood of Blood serisinin son kitabı Mafya'nın yorumuyla karşınızdayım. Bir seriyi daha bitirmenin mutluluğunu yaşarken Luca ve Sophie'nin hikayesinin sonuna gelmiş olmanın hüznünü de yaşıyorum ve itiraf etmek gerekirse bir kitap daha olsa kesinlikle heyecanla okurdum. Ama yazarın uzatmadan bitirmesinden de mutlu oldum. 

Öncelikle seriyi peş peşe okumuş olduğumdan dolayı anladığınız üzere kurgunun akışını, olay döngüsünü sevdim. Yazarın kaleme aldığı kurgu akıcıydı, sıkmıyordu ve bir yerde ne olacağının merakıyla okunuyordu. Özellikle son kitap daha aşk olarak yoğundu ve bütün o olayların çözümlendiği bir kurguya sahip. 

Serinin kitapları sıralamayla okumalı çünkü kurgu birbirinin devamı bu yüzden ayrı ayrı okumak bir hikayeye ortadan dalmak gibi olur. Sıralamasını yorumun sonunda mevcuttur. 


~~~*~~~
"Her hayatın bir değeri var, Sophie. Hepsi geride bir iz bırakır. "
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse, Sophie, annesinin ölümü sonucunda amcası Jack'in yanına ve ait olduğu Marino ilesiyle olmaktansa onların düşmanı olan Falcone'lerin arasına gider ve onların kendi intikamına yardımcı olacağını düşünerek Marino'lara meydan okurcasına bir hamle yapar. Zaten ikinci kitap burada bitmişti bu kitapta kaldığı yerden devam ederek buradan başlıyor. Sophie artık bir Falone'dir ve onların arasında hem silah kullanmayı hem de Marino'lara karşı intikam alacak olmanın güvencesiyle yaşarken iki aile arasındaki savaş iyice kızışıyor. Çünkü Falcone'ler bir bir Marino ailesini öldürürken, Marino'lar arasında hain olarak yaftalanan Sophie'nin peşindedir bütün aile. Amcası Jack de dahil... Sophie hem Marino'lara karşı savaşırken hem de kalbindeki aşk için savaşmak zorundadır. Her ikisiyle de hayatta kalıp mutlu olmak amacıyla güçlü durmaya çalışır. Ama Marino'ların beklenmedik hamleleri savaşı iyice alevlendirirken Valentino'nun öldürülmesi savaşı başlatmıştır. Bu sefer savaş ölümüne olacaktır. Ya Marino'lar ölecek ya da Falcone'ler... 

Öncelikle Marino'ların hamleleri, Falcone'lerin  karşılık vermesi ve Falcone'lerin karşı hamleleri çok iyiydi, çok güzel kurgulanmıştı. Balodaki karşılaşmaları, kilisede olanlar ve son olarak da Donata'un evinde olanlar çok keyifle okuduğum sahnelerdi. Heyecanlıi adrenalinli ve ne olacağının merakıyla okutuyordu. 


~~~*~~~
"Sen gözlerimin önünde kendini mahvederken, benim durum izlememi bekliyorsun."
~~~*~~~


Luca'nın daha aşk dolu tavırları, Sophie'ye yaklaşması hafif duygularını belli etmekle belli etmemek arasındaki bocalamaları çok güzeldi. Ama sonunda Nic'e yakalanmalar ve sonrasındaki olanlar ise sonunda dedirtti çünkü Nic'in Sophie diye dolanması, Luca'nın bu durumda bir şey yapmaması artık çıldırtma noktasını getirmişti... 

Ancak... Luca'nın Sophie'ye aşkını itiraf ettiği kısımlar çok güzeldi. küçük dokunuşlarla aşkını belli eder tavırları, beraber paylaştıkları ve Sophie'yi hep güvende ve bu mafya olaylarında uzak tutma çabaları muhteşemdi. 

Sophie ise... lan kızım kafan mı güzel senin diyeceğim çok şey yaptı. Hem ben intikam alacağım diyor hem de silahı eline aldı mı donuk kalıyor... senin dünyana yabancı tavırlar bunlar neden bulaşırsın ki... bırak Luca senin için daha güzel bir dünya ayarlasın... uzaklaştırsın. Gerçi sonunda kabul etti, uzaklaştı bu aileden ama yine de kendi istediğini yaptırdı intikamını aldı... kısmen kendi almadı ama almasına ramak kalmıştı. 

Sophie'nin babası ise... adama çok kızmıştım ama bu kitapta şunu gördüm ki adam her ne kadar Marino olsa da onlar gibi değil... farklı... özellikle Jack ile karşılaştığında karısı ve kızı için hesap sorması çok iyiydi. Bir de Evaline için yaptıkları... muhteşemdi. 


~~~*~~~
"Demek hala uğruna öldürecek kadar değerli gördüğün bazı şeyler var, Gianluca."
Luca'nın cevabı tek sakin bir nefeste çıktı. "Sadece bir tane."
~~~*~~~


Felice ise... o sonu hak etti. Hep o pislikten bir şey bekledim ve sonunda yaptı. Hainin en önde gideni çıktı pislik herif... kendi karısına yaptıkları, yeğenlerine yaptıkları... kendi hırsları için herkesi harcaması... okurken kendilerine iyi saydırdığımı itiraf edeyim. 

Kitabın sonunda Luca'nın Sophie'nin peşinden gitmesi çok tatlıydı. Aşk işte dedirtti. Çok tatlıydılar ve bu sonu kendileri için hak ettiler. Sonunda Sophie'nin yanına gelmesi... ayyy Luca ya... sana doyamadan kitap bitti. 

Ben bu seriyi çok sevdim. Cidden çok sevdim. Romans türünü sevenler mutlaka okusun bence :) 



Blood for Blood Serisi

~~~*~~~
"Anne-babalarımıza pembe gözlüklerin ardından bakıyoruz. Büyümenin bir kısmı da gözlükleri çıkarmaktan geçiyor. Onları insani bir seviyede anlıyoruz sonunda."
~~~*~~~


~~~*~~~
"Biliyor musun? Nefret etmek daha kolay bir tercihken sevmek çok daha cesurca. Kayıtsızlık takılması kolay bir maske ama insandan en çok şeyi götüren de o."
~~~*~~~


~~~*~~~
"Kendini tehlikeye açık hale getirmek seni zayıf yapmaz, güçlü yapar. Daha da önemlisi, sana uğruna yaşayacak daha çok şey verir."
~~~*~~~


Kitabın adı     : Mafya
Orijinal adı     : Mafiosa
Yazarı              : Catherine Doyle
Çevirmen        : Pınar Polat
Seri bilgisi       : Blood for Blood #3
Yayınevi           : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı      : 376

Kitabın tanıtım yazısı: 

Herkes İHANET eder
ama yalnızca AŞK affeder

Kan yemini edilmiş, Sophie artık bir Falcone olmuştu. Bir yandan da sıradan bir genç kızmış gibi okula gidiyor, en yakın arkadaşıyla bir maskeli balo planlıyor ve büyük bir yalanı yaşamaya devam ediyordu. Oysa Chicago sokaklarını kana bulayacak bir savaş tüm şiddetiyle yaklaşıyordu.

Âşık olduğu adamdan bile saklaması gereken sırlar ruhunu parça parça kemirirken hayatının en önemli sınavını vermek zorundaydı. Annesini öldürenlerden intikam almak için, geçmişini derinlere gömüp gerçek bir mafya, bir katil olabilir miydi?

“Daha karanlık, daha seksi ve hiç olmadığı kadar tehlikeli.” –MELINDA SALISBURY




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın